Innovationskoordinator

Er du passioneret omkring designtænkning, ny teknologi og fremtidens tendenser? Vil du være med til at udvikle digitale løsninger til fremtidens forretningsmodeller og facilitere spredning af innovation på tværs af Skatteforvaltningen?

I kontoret Digital Udvikling & Innovation er vi godt i gang med at etablere et kompetencecenter, hvor vi rådgiver og yder bistand til ledelsen og resten af organisation indenfor nye og fremtidige forretningsmodeller, teknologier samt innovation. Derudover har vi igangsat initiativer såsom faglige inspirationsoplæg, et Community of Practice samt undervisningsforløb om designdrevet problemløsning. Det kræver en dedikeret indsats at fortsætte udviklingen af dette arbejde, og til det har vi brug for dig som innovationskoordinator.

Din nye arbejdsplads

Digital Udvikling & Innovation er en del af Udviklings- og Forenklingsstyrelsen (UFST), og vi er i dag omkring 20 medarbejdere i kontoret. Enheden arbejder med in-house it-udvikling og innovation som omdrejningspunkt. Målet er at levere fremtidssikre, digitale løsninger og gøre Skatteforvaltningen i stand til at følge med den teknologiske udvikling. Vores teams er tværfaglige og består af forskellige medarbejderprofiler, der hver især er nørder indenfor netop deres fagområde. Vores kontormiljø er præget af en uformel og dynamisk vibe, og til daglig dyrker vi det kollegiale fællesskab med fokus på trivsel og personlig udvikling.

Du bliver en del af en arbejdsplads med højt, fagligt niveau og interessante, samfundskritiske projekter, der løser en vigtig opgave for samfundet. Som medarbejder arbejder du under gode personaleforhold, f.eks.  god work/life balance og attraktiv pensionsordning. Derudover du se frem til at arbejde i et rummeligt, ambitiøst og sjovt kontor med masser af personligheder og fagligheder, der arbejder tæt sammen på tværs. Vi dyrker fællesskabet ved bordfodboldbordet, til fælles morgenmad én gang om ugen og ved fagligt orienterede kontordage, der giver nye indspark. Der er gode muligheder for at få indflydelse i de projekter, du arbejder på og for at udfordre rammerne for offentlig it. Samtidigt er der mulighed at deltage i konferencer og videreuddannelser samt på sigt at gøre karriere i den samlede organisation.

Om stillingen

Som innovationskoordinator skal du i samarbejde med dit team arbejde for at sætte innovation og designtænkning på dagsordenen. Som en del af dette arbejde skal du orientere dig i og kunne rådgive indenfor nye relevante teknologier, værktøjer og metoder. Samtidig skal du søsætte nye initiativer og eksekverer på dem. Du skal kunne sætte retningen for kontorets innovative initiativer - fra det strategiske til det operationelle.

Primære arbejdsopgaver

 • At samarbejde med forretningen og it-udviklingsprojekter om at sætte brugerforståelse, brugerbehov og fremtidens teknologier og tendenser i centrum for udviklingen af nye løsninger.
 • Fortsætte opbygningen og sætte retning for en stærk innovationskultur der på sigt skal leve i hele organisationen.
 • Udbrede og anvende metodikker fra innovation og designtænkning til at identificere og formulere skarpe problemstillinger i samarbejde med kollegaer på tværs af organisationen.
 • Planlægge og facilitere designsprints, workshops, uddannelsesforløb og inspirationsoplæg.
   

Om dig

Vi forventer, at du har en relevant faglig baggrund som f.eks. cand.it eller har nogle års erfaring som UX’er, forretningsudvikler, projektleder eller lignende. Du har en passion for teknologiske og samfundsmæssige trends og et drive for at skabe en innovativ kultur i en offentlig organisation. Du trives i den faciliterende rolle med masser af ansvar, er effektiv, og kan orientere dig i komplekse emner og fagområder. 

Derudover forventer vi at du:

 • Er god til at samarbejde og skabe forandring i samarbejde med forskellige aktører.
 • Har stærke kompetencer indenfor designtænkning, co-creation, udvikling og test af prototyper.
 • Har erfaring med it-udvikling.
 • Kan drive innovationsaktiviteter samtidig med at du kan sætte retningen for innovation.
 • Er vant til at navigere i en politisk styret organisation.
 • Arbejder struktureret og systematisk med sans for detaljen.
 • Er vant til at kommunikere tydeligt i både tale og skrift.
   

Har du erfaring med Scrum, SAFe© eller andre agile udviklingsmetoder er det en fordel, men det er ikke et krav. Vi leder efter en ny kollega, der er ansvarsfuld, initiativrig og har en god forståelse for relationer og mennesker. Projekterne drives gennem en teambaseret indsats, og det er vigtigt for os, at du er engageret og god til at løse problemer. Vores teams arbejder i hurtige sprints og er ikke bange for at eksperimentere eller fejle. Vi håber derfor, at vores kommende kollega er nysgerrig af natur og trives i et uformelt og dynamisk miljø, hvor du løbende lærer og opbygger viden i tæt samarbejde med dine kolleger.  

Ansøgning og ansættelsesvilkår

Samtaler afholdes løbende, så søg jobbet allerede i dag ved at sende din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle udtalelser via linket ”Søg jobbet her”. Fristen for at søge jobbet er senest 4. december 2019.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Carsten Hejlskov på tlf. 72 37 10 26 eller interaktionsdesigner Maria Meyer på tlf. 72 38 95 75.

Stillingen ønskes besat hurtigst muligt eller senest den 1. februar 2020.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten, overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest og referencer. 

Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted bliver indtil videre Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg - tæt på Flintholm Station. Samtaler vil blive afholdt på Sluseholmen 8B, 2450 København SV, da kontoret har arbejdssted her indtil 1. februar 2020.

Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

’I samarbejde med Skatteministeriets øvrige styrelser udvikler vi en fremtidsparat og sikker digital forvaltning´. Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har til opgave at forenkle og udvikle IT-løsninger og forretningsprocesser. Samtidig har styrelsen ansvar for at sikre stabil drift og vedligeholdelse af skatteforvaltningens eksisterende IT-systemer. Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har. Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor. 

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk

Skatteministeriets koncern opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Publiceret: 20. november 2019

Arbejdssted

Location Frederiksberg, på sigt København SV