It-ar­ki­tek­ter til digitalt sund­heds­kort og Næste ge­ne­ra­tion Digital Post


Danmark ligger i den internationale top, når det gælder udviklingen af en digital offentlig infrastruktur, og Digitaliseringsstyrelsen er en drivende kraft i udviklingen af det digitale Danmark. Vil du være med?
Digitaliseringsstyrelsen søger to løsningsarkitekter til hhv. udviklingen af et digitalt sundhedskort og Næste generation Digital Post. 

Om stillingen

Danmark er verdensmestre, når det gælder udviklingen af en digital offentlig infrastruktur og løsninger, som kommer borgere og virksomheder til gode. For at sikre de rette og bedste implementeringer søger vi to ambitiøse it-arkitekter, der har lyst til at få en central rolle på to af vores vigtigste løsninger de kommende år – digitalt sundhedskort og Næste generation Digital Post. Vi søger særligt nyuddannede it-arkitekter, der med støtte og sparring har lyst til at udvikle sig i arbejdet med vores vigtige kommende løsninger.

Regeringen, KL og Danske Regioner har besluttet, at danskerne fremover skal tilbydes et digitalt supplement til det velkendte fysiske sundhedskort – en sundhedskort-app. Udviklingen af appen bor i Digitaliseringsstyrelsens Center for infrastrukturudvikling (CIU), som allerede er i fuld gang med udviklingen af det digitale kørekort. 

Som it-arkitekt på appen får du en central rolle. Du kommer til at have indflydelse på en vigtig digital dagsorden i samarbejde med en bred vifte af offentlige myndigheder, borgere samt med private leverandører og konsulenter, og du kommer til at arbejde med nyudvikling af en digital løsning, som vil komme 5,8 millioner danskere til gavn i hverdagen. Du bliver, med god støtte og sparring, en central del af det samlede projektteam, som designer og etablerer både det digitale kørekort og det digitale sundhedskort. Som nyuddannet it-arkitekt vil du få god støtte og sparing af projektteamet, der består af projektleder, Product Owner, dig, udviklere, UX'er og to projektmedarbejdere. Teamet arbejder i et agilt setup, med agil coach tilknyttet, der hjælper os alle med at lære at arbejde agilt. 

Vi søger også en it-arkitekt til Næste generation Digital Post, som skal have det samlede ansvar for arkitekturen af løsningen. Du får en central rolle i forbindelse med udviklingen der netop er påbegyndt i samarbejde med vores leverandør og for at sikre sammenhæng på tværs af de agile udviklingsteams, der knokler for at levere Danmarks bedste post-løsning. Du får 12 fantastiske kollegaer, der består af både projektledere, teknikere, Product Owners og testmanagers samt muligheden for samspillet med tre udviklingsteams hos vores leverandør. For alle vores it-arkitekter i huset har vi et stærkt fagligt miljø, forankret i et arkitekt-netværk, hvor vores arkitekter på tværs af huset sparrer, erfaringsudveksler og hjælper hinanden.

Som it-arkitekt hos os kommer du bl.a. til at arbejde med at: 

 • udarbejde tekniske løsningsoplæg i samarbejde med resten af projektteamet og projektets øvrige interessenter
 • analysere og komme med forslag til løsninger på tekniske problemstillinger 
 • medvirke i udviklingen af løsningsarkitekturen i samarbejde med leverandørens it-arkitekter  
 • bistå beslutningstagere (fx Product Owner og projektleder) med generel løsningsarkitektur og teknologivalg
 • samarbejde med udviklere – uanset om de sidder inhouse eller om det er leverandørens udviklere.

Om dig

Vi er på udkig efter dig, der er nuyuddannet og som har lyst til at blive udfordret! Du får hjælp og sparring og bliver oplært i, hvad it-arkitektur er hos os. Du vil gerne indgå i projektteamets agile set-up med det fælles mål at skabe solide digitale supplementer til det velkendte fysiske sundhedskort og kørekort og/eller som brænder for at skabe en solid, robust og fremtidssikret Digital Post løsning for danskerne. 

Du motiveres af arbejdet med kritiske løsninger og har en grundlæggende viden omkring Security-by Design og generel sikkerhedsarkitektur. Det er en fordel hvis du har kendskab til ny teknologi, herunder cloud-teknologi, såsom container teknologi, continous integration og event-driven arkitektur. 

Du har prøvet, fx på studiet, at indgå i projektteams og/eller udviklingsteams og har kendskab og gerne erfaring med: 

 • agil it-udvikling (inkremental/iterativ leverancemodel)
 • løsningsarkitektur og applikationsarkitektur generelt 
 • notationsformer til dokumentation, fx UML og Archimate. 

Vi søger desuden en kollega, som: 

 • er en stærk formidler
 • er pragmatisk, kan finde løsninger og skabe resultater baseret på kollegers input og feedback 
 • arbejder ansvarsbevidst og sørger for fremdrift i tekniske afklaringer
 • er social og involverende og kan facilitere samarbejde på tværs af fagområder. 

Om os

Du bliver en del af Center for infrastrukturudvikling, hvor vi arbejder med frembringelsen af digitale løsninger som eksempelvis det kommende digitale sundhedskort og det digitale kørekort samt de kommende generation af Danmarks digitale infrastruktur i form af Næste generation Digital Post, MitID og NemLog-in3. Vi har et stærkt fagligt og socialt fællesskab, og du kan se frem til at blive udfordret, udviklet og støttet af din chef og kolleger.  

”Det bedste ved at arbejde i Digitaliseringsstyrelsen er, at jeg via mit arbejde som arkitekt har indflydelse på løsninger, der rammer hele Danmarks befolkning – og dermed har jeg indflydelse på folks hverdag.” 
Thomas Pedersen, arkitekt i Digitaliseringsstyrelsen.

I Digitaliseringsstyrelsen er vi ca. 290 dygtige medarbejdere, som hver dag går forrest i arbejdet med at skabe et mere digitalt offentligt Danmark. Vi vil være en attraktiv arbejdsplads, hvor høje ambitioner og et godt socialt fællesskab går hånd i hånd, og hvor der er et klart fokus på din kompetence- og karriereudvikling. Du kan læse mere om os og vores medarbejdere på www.digst.dk/job

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode. 

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Moderniseringsstyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, Statens It og Statens Administration.

Flere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte kontorchef Sarah Kirkeby på 33 92 60 73 / SAKIR@digst.dk

Ansøgning 

Hvis du er interesseret i stillingen, så tryk på ”Søg her”-knappen og send os din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag. Vi ser frem til at modtage din ansøgning senest torsdag d. 30. januar.

Vi forventer at holde samtaler løbende og ser frem til at byde vores nye kollega velkommen d. 1. april 2020. Du kan forvente at skulle løse en case i forbindelse med rekrutteringsforløbet.

Alle interesserede uanset alder, køn, religion, etnisk tilhørsforhold eller handicap opfordres til at søge stillingen.
 

Gem job

Digitaliseringsstyrelsen
Publiceret: 19. december 2019

Arbejdssted

Location København