Data Scientist

Brænder du for data science? Vil du gerne være med til at gøre Metroselskabet til en endnu mere datadrevet organisation?

I Metroselskabet har vi igangsat en ambitiøs digital forandringsrejse. En vigtig del heraf er, at Metroselskabet skal være en datadrevet organisation, og vores arbejde er helt afgørende for vores egne interne arbejdsprocesser og vores samarbejde indenfor anlægsbyggeri og drift af metro nu og fremover.

Digitaliseringen sker i et samarbejde på tværs af selskabet, hvor IT-afdelingen og Digitalisering og Forretningssupportenheden (DBS) er centrale spillere. Du vil blive en del af et digitaliseringshold, hvor der også vil komme en del andre nyansættelser. Det er afgørende, at vi skaber nye indsigter ved hjælp af data, og vi søger derfor nu en ambitiøs og erfaren data scientist.

Sæt retningen for avanceret dataanalyse og datadrevet forretningsudvikling i Metroselskabet

Som del af Metroselskabets digitaliseringsstrategi skal der etableres et data-analyse-kompetencecenter. Som Data Scientist kommer du til at stå i spidsen for opbygningen af kompetencecenteret og dataplatformen, samt tager lead på at udvikle processer og principper for kvalitet, sikkerhed og integritet af de analytiske modeller, der skal køres på Data Lake platformen. Samtidig skal du kunne stille krav til platformens bestykning i forhold til at understøtte arbejdet med data science. Således skal du definere grundlaget for Metroselskabets fremadrettede arbejde med data science og analytiske modeller.

Du skal desuden fungere som data science konsulent ud mod organisationen og skal kunne støtte forretningsenheder i opbygning og kvalitetssikring af analytiske modeller.

Som Data Scientist vil du få ansvaret for at

 • Definere krav og retningslinjer for kvalitet, sikkerhed, integritet og test, herunder krav til versionering og model lifecycle management i en kommende modelportefølje.
 • I samarbejde med data engineeren (der også er en nyoprettet stilling) udvikle processen for orkestrering af jobs, som sikrer versionsstyring, genbrugelighed og reproducerbarhed, når dette er nødvendigt.
 • Levere Data Science ekspertise og træning som en service til de forretningsområder, der ikke har deres egne ressourcer.
 • Levere og demonstrere algoritmer og modeller for forretningen, og således indgå i udviklingen af digitale produkter.
 • Visualisere data for produktaftagere i forretningen.
 • Understøtte forretningen i at beslutte, hvor og hvornår der skal anvendes data science færdigheder for at skabe maksimal værdi.
 • I samarbejde med data engineeren sikre kontinuerlig optimering af platformen, politikker og retningslinjer.

Vi forventer, du har

 • Stærkt og bredt data science grundlag med eksponering for en lang række værktøjer, metoder og forretningsscenarier, herunder erfaring med cloud computing, R, Python, SQL queries mod cloud databaser, samt fortrolig med datavisualiering i fx PowerBI.
 • En kandidat eller ph.d. inden for computer science, matematik eller statistik, som giver dig det teoretiske solide grundlag for at påtage dig opgaven.
 • Erfaring med at opbygge dataanalyseenheder, ideelt fokuseret på BI og/eller analyseapplikationer.
 • Evnen til at balancere nødvendigheden af governance og kravene for fleksibilitet på tværs af forretning og IT.
 • Erfaring med at håndtere interessenter på tværs af alle niveauer af en stor organisation.
 • Mod på at sætte retningen for anvendelsen af data science i Metroselskabet.

Vi tilbyder

Metroselskabet tilbyder et udviklende og udfordrende job i et fagligt stærkt og levende miljø. Der er fart på i hverdagen, og sammen er vi med til at forandre og forbedre hovedstadens kollektive trafik.

Vi tilbyder løn efter kvalifikationer, attraktive og fleksible ansættelsesvilkår, et godt arbejdsklima og gode kolleger.

For yderligere oplysninger om jobbet kontakt chef for Digitalisering og Forretningssupport Maj Trige Andersen på tlf. 3311 1700.

Ansøgningsfrist 31. januar 2020.

Gem job

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane
Publiceret: 27. januar 2020

Arbejdssted

Location København