Im­ple­men­te­rings­kon­su­lent - tekniker med bred viden

Er du tekniker med ønske om at arbejde med kundeønsker og implementering af løsninger, der tilgodeser kundens behov.  Har du forståelse for udvikling, drift og infrastruktur, og har du lyst til at arbejde med at omsætte forretningsmæssige krav til It-understøttelse i samarbejde med projektledere og it-arkitekter? – Så er rollen som it implementeringskonsulent måske noget for dig.

Om stillingen

Som Implementeringskonsulent skal du på professionel og analytisk vis, i dialog med kunder og leverandører omsætte forretningsmæssige krav og løsningsforslag til konkrete implementeringsklare løsninger.

Som sparringspartner for it-projektledere og kunder, skal du anvende dit samlede tekniske overblik til at sikre, at løsninger etableres i overensstemmelse med kundens forretningsmæssige behov, Statens It’s standarder og ”best practices”.

Som it-implementeringskonsulent er det også dig, der som en af de første får viden om, hvor kunden bevæger sig hen på it-området. Med den viden som grundlag skal du afklare, hvorvidt allerede eksisterende løsninger vil kunne opfylde kundens behov eller om identificere behov for tilpasning af Statens It’s ydelser, enten i form af fælles løsninger eller, hvis nødvendigt kundespecifikke løsninger.

Du vil arbejde tæt sammen med kundeområdets it-arkitekter, som understøtter dig i dialogen med kunden og projektlederne. Du vil arbejde som ”first-level”, når der skal visiteres opgaver fra projektledere og hjælpe med dag-til-dag afklaring af arkitektur spørgsmål.

Du vil indgå i et stærkt fagligt samarbejde med kundeområdets arkitekter og kravstillende projektledere. 

Vi tilbyder et job i en åben, uformel og dynamisk organisation, præget af et meget højt fagligt niveau, med en uformel og fleksibel arbejdsform med dygtige og kompetente kolleger. Du vil få mulighed for at være med til at præge udviklingen på it-området, på tværs af statens mange institutioner. Du får mulighed for faglige udfordringer og personlig udvikling i forhold til at kunne udfylde en rolle som it konsulent, og vi hjælpe dig i den retning ved at give dig jobmæssige udfordringer, der vil udvikle dine kompetencer.

Om dig

Du har en relevant videregående it-uddannelse eller har erhvervserfaring kombineret med relevant kompetencegivende efteruddannelse. Du behøver ikke at have været i rollen, som it implementeringskonsulent før, men du har driftserfaring og ønsker at prøve kræfter med design og rådgivningsrollen.

Du vil være den helt rigtige til jobbet, hvis du bl.a.

  • arbejder analytisk og se afhængigheder – både i detaljerne og i større sammenhænge.
  • er en dygtig formidler både skriftligt og mundtligt, der kan dokumentere krav og design af løsninger og formidle komplekse problemstillinger til målgrupper - både med og uden it-mæssige forudsætninger.
  • har en bred it-teknisk indsigt om infrastruktur, med forståelse for både udvikling og drift af løsninger.
  • er struktureret og kan bevare overblikket – også under pres.
  • er engageret, serviceminded og trives med at have direkte kundekontakt.
  • er en selvstændigt arbejdende teamplayer, positivt indstillet med godt humør og har en konstruktiv tilgang til opgaver og samarbejdspartnere både internt og eksternt.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Det er en forud­sæt­ning for din ansættelse, at du kan opnå en sikkerhedsgodkendelse på niveauet HEMMELIGT.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Moderniseringsstyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, Statens It og Statens Administration.

Yderligere information

Hvis du vil vide mere om stillingerne, er du velkommen til at kontakte it-driftspartner Jesper Jensen 7231 1501.

Ansøgning

Hvis stillingen har din interesse, så tryk på ”Søg jobbet her” og send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag. Vi skal modtage din ansøgning senest torsdag den 23. januar 2020.

Vi forventer at afholde jobsamtaler i januar forventeligt uge 5 og med ansættelse snarest.

Statens It opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Statens It
Publiceret: 7. januar 2020

Arbejdssted

Location Ballerup