En­ter­pri­se Data Arkitekt

På vegne af vores kunde Semler, søger SAM en visionær Enterprise Data Arkitekt til den største digitaliseringsrejse i den danske bilbranche.

Er du vild med data og den indsigt, de kan give? Kan du skabe sammenhæng i systemer? Har du erfaring med dataarkitektur, informationsmodeller, modellering og integration? Og kribler det i fingrene på dig, når du hører, at Semler Gruppen udvider sit fokus og engagement på dataområdet? Vil du være en del af en spændende digitaliseringsrejse i Semler?

Hvis ja, så er det netop dig, vi søger!

Hvad går opgaven ud på?

Semler udvider deres kompetencer inden for dataområdet og tilføjer et Center of Excellence inden for dataområdet. Dette kompetencecenter får det overordnede ansvar for at organisere, kvalitetssikre, udnytte, udvikle og beskytte det omfattende datagrundlag. 

Din opgave bliver at:

  • opbygge den overordnede fremtidige informationsmodel for Semler, som tænker kunden og alle de nye muligheder ind i alt
  • sikre en effektiv model for informationsudveksling sammen med IT
  • rådgive forretningen og IT i data og master data spørgsmål
  • assistere i relation til udarbejdelse af datapolitikker og data governance

Hvem er du?

Vi søger dig, som er en dygtig og forretningsorienteret Enterprise Data Arkitekt til at opbygge denne arkitektur- og rådgivningsfunktion på dataområdet.

Det er således vigtigt, at du har erfaring inden for hovedparten af nedenstående områder:

  • Forståelse for forretningens behov og evnen til at omsætte ideer og hypoteser til dataentiteter og relationer mellem dem (modellering og normalisering)
  • Erfaring med at bygge fremtidssikrede informationsmodeller, der ikke blot rummer traditionelle stam- og transaktionsdata men også hændelsesdata (IoT) og dermed muliggør, at man analytisk kan forsøge at forudsige f.eks. kunders behov og handlinger
  • Erfaring med at håndtere, at data ligger både on-premise og i skyen, og at best practice måske kræver, at leverandørers informationsmodeller (som f.eks. Salesforce, AX eller Volkswagens One Digital Platform) integreres i den overordnede datamodel
  • Erfaring med store og komplekse datamodeller – Semler har i dag ca. 3000 tabeller på Mainframe DB2 og i MS SQL, samt en masse Notes baser
  • Erfaring med at rådgive på området, og med at definere hvordan man bedst integrerer med og udstiller data til applikationer (ESB, datareplikering, web services, ETL, …)
  • Erfaring med også at tænke sikkerhed og compliance, dvs. hvem skal have adgang til hvilke data, har kunden givet fornødent tilsagn, hvordan beskyttes data bedst, hvordan kan man nemt slette kundedata, osv. 

Hvad tilbyder Semler?

Da dette er en nyoprettet funktion, vil du få stor indflydelse på, hvordan der skal arbejdes med data, og hvordan man hurtigt bliver mest produktiv. Du vil være med til at definere din egen rolle og udvikle dig i takt med forretningen på denne spændende og unikke digitalise­rings­rejse.

Du får muligheden for at blive en del af en god og fleksibel arbejdsplads, hvor medarbejdertrivsel er i højsædet. Menneskene er Semlers vigtigste ressource, og derfor gør lederne meget for at sikre, at alle har gode udviklingsmuligheder og en fin balance mellem privat- og arbejdsliv.

Vil du være med?

Så vil vi glæde os til at høre fra dig. Send din ansøgning hurtigst muligt. Vi behandler ansøgninger løbende.

Hvem er Semler?

Semler Gruppen er Danmarks største koncern i bilbranchen med over 100 års erfaring inden for import og salg af biler af bl.a. mærkerne Volkswagen, Audi, ŠKODA og SEAT med ca. 2.400 ansatte.

Branchen er på en spændende rejse, hvor både produkter og den måde de bliver ejet og brugt på udvikles med lynets hast. Kunderne køber ikke længere bare en bil – de køber en mobilitetsløsning. Som de førende på markedet har Semler de bedste forudsætninger for at være gearet til en mere teknologisk fremtid med f.eks. el- og selvkørende biler. Derfor sættes der fuld kraft ind på at digitalisere og optimere måden, der arbejdes på i forretningen.

Semler er i gang med at modernisere deres IT-landskab, og målet er at ende med et velintegreret sæt af best practice cloud løsninger, der er løst koblede, og som i videst muligt omfang udveksler data eventbaseret. Der skal sikres fortsat vækst, forretnings­agilitet, hurtigere Time-to-Market og kundefokus i alt, hvad de gør. De skal forstå deres kunder og præferencer endnu bedre og her kommer data ind i billedet. Semler har samlet rigtig mange kundedata ind gennem årtier og er ligeledes begyndt at samle en masse IoT data op fra kundernes biler. Nu ligger opgaven i at få det optimale ud af dataene – i at finde ’guldet’, de gemte sandheder og skabe en dybere indsigt, så kunderne får en endnu bedre betjening.

Bemærk, at vi ikke modtager ansøgninger via mail af hensyn til GDPR.

Gem job

Sam Executive Search
Publiceret: 17. februar 2020

Arbejdssted

Location Glostrup