Data scientist – ny­op­ret­tet stilling til Dansk Industri

Kan du analysere store mængder data ved hjælp af machine learning, algoritmer og statistiske metoder? Motiveres du af at omsætte data og analyse til konkret handling i Danmarks mest indflydelsesrige erhvervsorganisation? Så er du måske lige den, vi søger, til en nyoprettet stilling som data scientist i Dansk Industri (DI).

Du vil blive en del af et team, som arbejder med at omsætte indsigten i vores medlemsvirksomheders brug af vores ydelser til at levere bedre medlemsservice. Teamet består af folk fra både IT, afdelingen for medlemskontakt og analytikere fra afdelingen Økonomisk politik og analyse. Din ansættelse er et led i et større sats på området, så teamet fremover kommer til at bestå af 6 personer, hvor du bliver eksperten på dit område.

Om jobbet

Vores Big Data indsats har over de seneste 2-3 år samlet og analyseret store mængder data om medlemmernes brug af vores services fra en række forskellige interne it-systemer. Og med afsæt heri leveres nu kvartalsvise afrapporteringer (i Power BI) til en række afdelinger i DI samt til direktionen.

Med Big Data indsatsen har vi taget et stort skridt i retning af at blive en mere datadreven organisation. Vi leverer i dag visninger af data i Power BI til udvalgte afdelinger i DI hvert kvartal, og data er ved at blive samlet i et datavarehus. Målet er, at alle relevante enheder i DI har og aktivt anvender visningerne med ”live” data.

Vi ser et stort potentialet for at benytte machine learning modeller i vores strategiske arbejde med medlemmerne. Vi har derfor brug for din hjælp til at tage de næste skridt på vores rejse mod at omsætte data til redskaber, der kan hjælpe til at sikre en bedre og mere målrettet medlemsservice.

Du kan forvente

 • stor indflydelse og påvirkningsmuligheder i rollen som DI’s første data scientist
 • frie rammer til selv at udtænke og udforske de konkrete analyseideer og værktøjer
 • et etableret og velfungerende data-setup med store analysemuligheder
 • dedikerede kollegaer med kompetencer inden for det analytiske, it- og medlemssystemer samt med et stort engagement for at få data ud at arbejde i hele organisationen
 • stor ledelsesmæssig opbakning til at gøre DI til en mere datadreven organisation.

Vi sidder i åbent kontormiljø i vores nye lokaler på Rådhuspladsen og har generelt en meget uformel omgangstone, hvor dialog, udvikling og samarbejde er i højsædet.

Om dig

Du har relevant arbejdserfaring og en kandidatgrad inden for eksempelvis Data Science, Matematisk modellering, Social Data Science.

 • Du motiveres af at kunne omsætte data til indsigt og handling.
 • Du er vant til at arbejde med og analysere store mængder data i mange dimensioner og fra forskellige kilder.
 • Du har stor erfaring med machine learning og statistiske metoder og er ekspert i analyse-redskaberne R, Python eller lignende.
 • Du har erfaring med redskaber til at visualisere data i, fx Power BI.
 • Du arbejder selvstændigt, er nysgerrig og har et drive for at finde nye data, metoder eller nye måder at gøre tingene på.
 • Du forventes at være ”eksperten” på området, så du skal have en høj faglighed, sans for detaljer samt lysten til at hele tiden at bygge på fagligheden.

Data kan gøre os klogere på vores relation til det enkelte medlem. Den viden skal imidlertid kombineres med indsigten fra de mange kollegaer i DI, der servicerer virksomhederne og skal omsættes til konkret handling, før data reelt har skabt værdi. Det er derfor en vigtig del af jobbet at arbejde sammen med mange forskellige fagligheder og være i stand til at kommunikere indsigten fra data på en let forståelig måde.

Interesseret?

Rekrutteringen varetages af iHeadHunt, og du kan kontakte Peter Rasmussen på +45 22 59 38 00 (24/7), hvis du ønsker mere information om jobbet. Send dit CV til job@iheadhunt.dk mærket “Data scientist”.

Om DI

Vi er Danmarks største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation og repræsenterer mere end 11.000 små og store virksomheder fra stort set alle grene af dansk erhvervsliv over hele landet. Vores vision er et åbent og velstående samfund i vækst og balance.

I dagligdagen kan medlemmerne få vejledning om personalejura, løn og overenskomster, og de kan finde viden om alt fra miljø- og klimaspørgsmål til ledelsesudvikling, digitalisering og eksportstrategier. DI’s ydelser og mange faglige netværk letter hverdagen for vores medlemmer og giver inspiration til, hvordan de kan udvikle deres forretning til fremtiden – i Danmark og internationalt. Læs mere om DI som arbejdsplads her.

Gem job

iHeadHunt ApS
Publiceret: 4. februar 2020

Arbejdssted

Location København