Data Scientist

Banedanmark tænker nyt og satser på Machine Learning

Vil du arbejde med Machine Learning i Banedanmarks Trafikdivision og samtidig være en del af et specialiseret team?

En velfungerende kollektiv transport er afgørende for, at mennesker smidigt kan komme fra sted til sted. Jernbanen spiller i den sammenhæng en væsentlig rolle, og er, som en miljørigtig transportform, samtidig et centralt element i fragt af gods. I Banedanmark sørger vi hver dag for, at folk og gods kan komme frem og bidrager dermed til en samfundsmæssig vigtig opgave.

Sektionen Analyse & Prognoser er en del af området Forretningsudvikling i Banedanmarks Trafikdivision, og vi har ansvaret for, gennem analyser af trafikale data, at bidrage til at forbedre trafikafviklingen. Som noget nyt har Banedanmark forstærket fokus på Machine Learning, hvor vi ser et stort potentiale i forhold til løbende udvikling af planlægningen og driften af togtrafikken. Vores arbejde med Machine Learning-modeller tager udgangspunkt i Microsofts Azure-platform.

Har du mod på en fagligt udfordrende opgave?

Du skal, som Data Scientist, samarbejde med dine kolleger i et specialiseret team, hvor I skal videreudvikle og gentræne vores eksisterende Machine Learning-model til prognosticering af punktlighed på Fjern- og Regionalbanen. Du deltager ligeledes i tværgående projekter, hvor vi, sammen med andre aktører, udvikler nye tilgange til dataanalyse. Helt konkret står vi overfor den spændende udfordring at skulle modellere en tilsvarende model for den københavnske S-bane, som skal udvikles i løbet af 2020.

Akademiker med mod på udvikling og viden om Machine Learning

I Analyse & Prognoser får du 13 gode og engagerede kolleger med trafikal/akademisk baggrund, som alle arbejder med data. Vi forestiller os, at du har en relevant akademisk baggrund, f.eks. som datalog, matematiker, fysiker eller anden uddannelse med fokus på højt abstraktionsniveau. 

Det er et krav, at du har erfaring med analysearbejde og Machine Learning, og at du har stor forståelse for dataanalyse og modellering af komplicerede sammenhænge. Da vi primært arbejder i Python er det et krav, at du kan bruge gængse pakker til dataanalyse, som Numpy og Pandas, samt har erfaring med Jupyter Notebooks, Azure-platformen, virtuelle miljøer og versioneringsværktøjet Git. Har du samtidig erfaring med at sætte dig ind i komplekse kodebaser, er dette en fordel.

Som person er du nysgerrig, du vil gerne udvikle nyt og synes, at området med AI og de muligheder det giver, er spændende. At arbejde analytisk falder dig naturligt, og du forstår samtidig at formidle opgaver og analyser ud fra et forretningsmæssigt synspunkt. Du har desuden evnen til at skabe gode samarbejdsrelationer til interessenter med forskellig faglighed, og du sætter pris på at indgå i tværgående samarbejdsprocesser og projekter.

Løn

Du ansættes i forhold til AC-overenskomsten, og lønnen fastsættes på baggrund af dine erfaringer og kvalifikationer.

Kontakt og ansøgning

Vil du vide mere om stillingen så kontakt områdechef Louise Månsson på tlf. 2632 3053. Send os din ansøgning hurtigst muligt, da vi vurderer ansøgninger og indkalder til samtaler løbende.

For at søge stillingen klikker du på linket ”Søg jobbet her” og følger instruktionerne.


Banedanmark er en styrelse under Transport- og Boligministeriet med over 2.000 medarbejdere. Vores hovedkontor ligger på Carsten Niebuhrs Gade 43 i København, men vi har dygtige og dedikerede medarbejdere i hele Danmark. Vi har ansvaret for den danske jernbane. Det betyder, at det er os, der styrer togtrafikken og informerer om den på skærme og højttalere på stationerne på fjernbanen.

Vi vedligeholder banen og udfører milliardstore jernbaneprojekter, der til sammen er med til at forme fremtidens bæredygtige jernbane.

Arbejdssted:

Region Hovedstaden

Stillingstype:

Fuldtid

Ansøgningsfrist:

23-02-2020

Kontakt os

Louise Månsson
Områdechef
loma@bane.dk
26 32 30 53

Gem job

Banedanmark
Publiceret: 7. februar 2020

Arbejdssted

Location København