IT-operatør søges til DMI

Har du flair for detaljer, fejlfinding og IT? Vil du bidrage til stabil drift af DMI’s forretningskritiske IT-løsninger til støtte for varsling af farligt vejr og overvågning af vejr, klima og hav? Kunne du tænke dig at være en central medarbejder i 24/7-overvågningen? Så er jobbet som IT-operatør på DMI noget for dig!

Dit nye job

Du bliver en del af DMI’s operatør-team og skal sammen med dygtige kolleger varetage 24/7-overvågning og drift af vores operationelle IT-løsninger, herunder applikationer, servere, netværk, nationale og internationale kommunikationslinjer. Du er endvidere med til at servicere såvel eksterne/interne kunder og brugere i forbindelse med løsningen af tekniske problemer. Som IT-operatør skal din indsats være med til at sikre, at vi har en effektiv overvågningsfunktion og en god driftsstabilitet.

Opgaverne i teamet spænder bredt, men dine hovedopgaver bliver at:

 • udføre 24/7-driftsovervågning i flerholdsskift
 • udføre fejlfinding og håndtere hændelser i samarbejde med erfarne bagvagter
 • sikre overvågning og opfølgning på daglige driftsopgaver (f.eks. batchafvikling)
 • kommunikere med slutbrugere i forbindelse med afvigelser fra normal drift.

Arbejdet udføres i skiftehold, som foregår aften og nat i hverdage og i weekender og helligdage er det hele døgnet der dækkes i form af 12 timers vagter. DMI’s Infrastruktur-team dækker hverdagene i tidsrummet 08.00-15.00.

Om dig 

Jobbet som IT-operatør omfatter både rutineopgaver, men også situationer der kræver, at du bevarer et køligt overblik, er struktureret og praktisk anlagt. Det er derfor vigtigt, at du er selvkørende, initiativrig, og kan tænke ud af boksen i tekniske problemstillinger, samt at du har en nysgerrighed for, hvordan tingene hænger sammen. Endelig har du fokus på at yde den bedst mulige service for kunder og brugere.

Vi forventer, at du har:

 • en uddannelse som datamatiker, EDB-assistent eller lignende relevant IT-uddannelse
 • 3+ års erhvervserfaring som IT-operatør og/eller systemadministrator
 • erfaring med Linux-platformen og kan fejlsøge gennem kommandolinjen
 • gode kommunikationsevner både mundligt og skriftligt
 • en udadvendt tilgang, hvor du viser gode samarbejdsevner og fører en konstruktiv dialog.

Det er en fordel, hvis du:

 • har kendskab til Nagios, virtualiseringsmiljøer (VMware), samt storage, arkiverings- og backupløsninger (EMC Isilon)
 • har kendskab til Windows, AD samt netværksteknologi

Som person er du pligtopfyldende, mødestabil og har god ordenssans. Du er detaljeorienteret, og gør en ære i at følge procedurer, regler og retningslinjer. Du kommunikerer klart og ubesværet på dansk, og taler og forstår engelsk i såvel tale som på skrift. 

Vi tilbyder

Vi tilbyder en afvekslende og udfordrende hverdag i et uformelt og dynamisk miljø. Her er højt til loftet og plads til den enkelte. Vi tilbyder dig muligheden for at være en væsentlig spiller inden for styrkelsen af det teknologiske fundament på DMI.

DMI ligger bogstavelig talt et vindstød fra Ryparken station. Det er også nemt at komme til på cykel, og vi har rigtig gode omklædningsforhold, hvis du har givet den gas på cykelstien. IT-Afdelingen består af 65 engagerede medarbejdere fordelt på 4 grupper og et sekretariat. Én gang om måneden mødes vi på tværs af grupper og hygger omkring brætspil og fællesmorgenmad. Vi er en meget stabil arbejdsplads, hvor ansatte bliver længe, når de først er blevet ”smittet” med DMI-kulturen.

DMI som IT-arbejdsplads

DMI er instituttet, der forbinder naturens kræfter med teknologiens styrker. Vi har alt fra de mindste små tekniske finurligheder, til store komplekse IT-løsninger, herunder en supercomputer placeret på Island. DMI spænder bredt og har en lang IT historik. Vi udvikler nye løsninger, driver og vedligeholder ældre IT systemer samtidig med, at vi er præget af videnskab og forskning. Her bliver du konstant udfordret af alt det, som vejret kan rive med sig verden over, f.eks. med klimaforskelle, der forandrer verden fra dag til dag, er det vigtigt, at teknologien følger med.

”Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det” som Storm P. sagde. Vi kan heller ikke ændre på vejret, til gengæld deler vi det til alt og alle, både til kommerciel brug og til livsvigtige instanser og funktioner. Det er denne samfundsvigtige position, der driver os, og gør os til noget helt særligt i Danmark.

Løn- og ansættelsesvilkår 

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten. Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Du skal kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet. Ansættelsesområdet er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til daglig leder af IT Infrastruktur Eivind Bengtsson på tlf. 39 15 75 44 eller e-mail ebe@dmi.dk.

Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Ansøgning

Send os din motiverede ansøgning, CV og eksamensbeviser, så vi har det senest den 3. marts 2020. Vi forventer at afholde samtaler i uge 11. En eventuel samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg jobbet her", og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse snarest muligt.


Danmarks Meteorologiske Institut, der er en institution under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, udfører prognose- og varslingstjeneste samt kontinuerlig overvågning af vejr, klima og hav, dels for at sikre menneskeliv og materielle værdier, dels for at skabe økonomisk grundlag for økonomisk og miljømæssig planlægning af samfundet. Endvidere udføres forskning og udvikling inden for DMI's fagområder. DMI er en spændende arbejdsplads med fagligt kompetente medarbejdere med vidt forskellige uddannelser. Der findes ikke en arbejdsplads magen til i Danmark.

Vil du vide mere om, hvorfor det er noget helt særligt at være en del af DMI, så klik ind på DMI.dk og læs "om DMI". 

Gem job

Danmarks Meteorologiske Institut
Publiceret: 11. februar 2020

Arbejdssted

Location København