It-sik­ker­heds­ar­ki­tekt til Danmarks Domstole


Ansøgningsfristen er blevet yderligere forlænget på grund af coronaviruskrisen.

Danmarks Domstoles ambitiøse digitaliseringsstrategi og vigtige rolle i det danske samfund stiller store krav til cyber- og informationssikkerheden i domstolenes nuværende og kommende it-systemer.

Domstolsstyrelsen søger derfor en teknisk velfunderet og erfaren it-sikkerhedsarkitekt, som ønsker at gøre en forskel på it-sikkerhedsområdet. Danmarks Domstole står i de kommende år foran en modernisering og udskiftning af flere it-systemer, der har stor betydning for arbejdet i retterne. Samtidig skal vi sikre stabilisering af vores eksisterende systemer. Domstolsstyrelsen er derfor i fuld gang med at styrke vores it-organisation.

Domstolsstyrelsen er en del af organisationen Danmarks Domstole. Vores opgave er at udvikle, administrere og understøtte arbejdet ved domstolene, og vi er derfor med til at arbejde for ret og retfærdighed.

Vi tilbyder en spændende og nyoprettet stilling på en uformel og udviklingsorienteret arbejdsplads, der lægger vægt på høj faglig standard, professionalisme og ikke mindst arbejdsglæde.

Spændende opgaver i en organisation med stor samfundsmæssig betydning

Som vores nye it-sikkerhedsarkitekt bliver dit primære fokus at tænke sikkerhed ind i nye systemer fra projektstart, og frem til systemet står klar til drift. Derudover vil du skulle deltage i den løbende udvikling af it-sikkerheden i den eksisterende infrastruktur.

Dine opgaver vil bl.a. være, at:

 • bidrage til udarbejdelsen af sikkerhedspolitikker under ISO27000-standarden
 • levere rådgivning, anbefalinger og sparring i projekter på it-sikkerhedsområdet
 • deltage i design, analyse og dokumentation af it-sikkerheden i den eksisterende it-infrastruktur
 • sikre at de rette sikkerhedskrav stilles ved anvendelse af ny teknologi fx ved brug af cloud services
 • udforme it-sikkerhedsarkitekturprincipper og retningslinjer
 • udarbejde risikovurderinger og kravspecifikationer
 • sikkerhedsvurdere changes.

Du vil skulle indgå i sikkerhedsteamet i it-driftsenheden, hvor vi pt. er 2 medarbejdere. Enheden er en del af Center for It, der også består af enhederne It-projekter, It-udvikling, It-fagsystemer og en stabsfunktion. Vi er i alt 56 medarbejdere i centret.

Du vil i løsningen af dine opgaver få et tæt samarbejde med styrelsens andre kompetente specialister inden for it og it-sikkerhed.

Nøgleperson i arbejdet med it-sikkerhed

Jobbet kræver, at du har en praktisk og løsningsorienteret tilgang til it-sikkerhed bygget på et solidt grundlag af teori og flere års erfaring med it-sikkerhedsarbejde. Vi forestiller os, at du er it-uddannet på bachelor- eller kandidatniveau og har relevante certificeringer f.eks. CISSP, GIAC eller TOGAF samt kendskab til ISO27000-standarder samt databeskyttelseslovgivningen.

Derudover forestiller vi os, at du:

 • har flere års erfaring med sikkerhedsarkitektur i Microsoft-baserede miljøer
 • har flere års erfaring med Microsoft sikkerhedsteknologier on-premise og i cloud
 • er hjemmevant i kravspecifikationer og risikovurderinger
 • præcist og effektivt formår at dokumentere sikkerhedsdesign både visuelt og i tekst
 • kender til udfordringerne i både udvikling og drift af et system og formår at bygge bro
 • er vant til at arbejde med en risikobaseret tilgang til sikkerhed.

Vi forventer, at du kan kommunikere klart og tydeligt, både skriftligt og mundtligt, og at du hurtigt kan sætte dig ind i komplekse problemstillinger og finde gode løsninger. Vi forventer også, at du er en holdspiller, der har fokus på, at vi lykkes sammen, og samtidig kan arbejde selvstændigt.

Løn og ansættelsesvilkår

Stillingen er ledig til besættelse snarest muligt.

Du vil blive ansat som specialkonsulent efter Finansministeriets overenskomst med AC. Der vil eventuelt være mulighed for at aftale et personligt tillæg afhængig af dine kvalifikationer og forudgående erfaringer. Er du ikke omfattet af AC-overenskomsten, bliver du ansat efter relevant overenskomst.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes.

Vil du vide mere?  

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til it-driftschef Michael Kalmberg på tlf. 22 60 73 76.  

Du kan læse mere om Domstolsstyrelsen og Danmarks Domstole på www.domstol.dk.   

Ansøgning og øvrige oplysninger

Du sender din ansøgning online via vores rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem processen, når du trykker på knappen ”Søg stillingen” nederst på siden.

Ud over din ansøgning bedes du vedlægge cv, eksamenspapirer (både bachelor- og kandidatbevis med karakterer), eventuelle udtalelser m.v.

Vi skal have modtaget din ansøgning i rekrutteringssystemet senest fredag den 1. maj 2020 kl. 12. 

Vi forventer at holde 1. samtaler mandag den 11. maj 2020 og tekniske samtaler med udvalgte kandidater onsdag den 13. maj 2020. Herudover forventer vi at holde 2. samtaler onsdag den 20. maj 2020.

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingen uanset personlige forhold som alder, køn, race, etnisk tilhørsforhold m.v.

Gem job

Domstolsstyrelsen
Publiceret: 25. marts 2020

Arbejdssted

Location København