Linux in­fra­struk­tur-admin til Sund­heds­da­ta­sty­rel­sen

 

Sundhedsdatastyrelsen søger en Linux- og serveradministrator til at sikre drift, udvikling og formidling af vores Linux-baserede systemer, som servicerer Sundheds- og Ældreministeriet, samt en del institutioner under ministeriet.

Om os

Stillingen er placeret i Afdelingen for Infrastruktur Og Support (IOS). I afdelingen er vi 40 medarbejdere, der yder daglig it-understøttelse af den offentlige sundhedssektors kunder, herunder supporterer ca. 2500 medarbejdere under Sundheds- og Ældreministeriet, der til daglig benytter IT som centralt redskab til at udføre deres arbejdsopgaver. Der er strategisk fokus på stabil og sikker drift.

Dit arbejde

Den primære opgave for vores kommende Linux-administrator er at vedligeholde og udvikle vores Linux-baserede systemer. Der vil være et tæt samarbejde med forretningsområder i forhold til kundepleje, sikkerhed og arkitektur. Specielt inden for databehandling af økonomisk, klinisk og forskningsmæssige sundhedsdata er der et stigende behov for drift og support af Linux-systemer.

De primære arbejdsopgaver består af:

 • Drift og administration af unix-miljøer, primært servere, som kører Red Hat Linux, men også enkelte SUSE og Ubuntu-servere.
 • Deltage i dialog og formidling af Linux-støttede systemer sammen med kunder og leverandører.
 • Indgå i en overvågningsordning af infrastrukturen inden for normal arbejdstid.
 • Arbejde med systemer, der understøtter systemudvikling og konfigurationsstyring, fx Ansible.
 • Hjælp til slutbrugere, som logger på Linux-systemer. Hjælpen kan fx. handle om databasedrivere, softwareinstallation og –troubleshooting.
 • Integration af systemer mod Active Directory.

Din erfaring og personlige kvalifikationer

Vi forventer, at du har nogle års dokumenteret erfaring med Linux serveradministration, eller er nyuddannet indenfor teknisk it-administration, og at du:

 • Er opdateret med ny viden om best practices indenfor drift, og føler dig hjemme i Linux.
 • Har en veludviklet forståelse for principper og praksis for virtualisering, overvågning, data- og netværks-kommunikation, opbygning af computersystemer, sikkerhed og dokumentation.
 • Har erfaring med flere af de primære teknologier, vi arbejder med, såsom: Ansible (eller lignende), AD, DNS, SMTP, Kerberos, LDAP og NTP .
 • Anser overvågning som centralt for drift af systemer.
 • Tør tage nye værktøjer i brug, selvom du har begrænset erfaring med værktøjet.
 • Har godt kendskab til ITIL-procedure og processor ift it-Drift.

Derudover forventer vi, at:

 • Du er en dygtig og grundig tekniker.
 • Du har en serviceminded natur, og du er interesseret i at opbygge viden om Sundhedsdatastyrelsen og de brugere vi betjener.
 • Du er nysgerrig og interesseret i at udvide din tekniske horisont, samt at du er motiveret til at opkvalificere og støtte dine kollegaer.
 • Du har ambitioner om højt patchniveau, grundig privilegieadskillelse. Fx slår du ikke automatisk SELinux fra, og du arbejder fleksibelt og med høj fokus på dokumentérbar mapning.
 • Du fejlsøger i stedet for at reboot'e. Således er du ikke bange for at gribe til Wireshark, syslog-gennempløjninger, strace og lignende.
 • Du ser vigtigheden af vidensdeling, fyldestgørende dokumentation og kan formidle din faglige viden i et klart og tydeligt sprog på forskellige niveauer, fra 1. line til ledelse.

Vi tilbyder

Vi tilbyder spændende og udviklende arbejdsopgaver i en virksomhed med engagerede og dygtige kolleger.

Derudover er vi en fleksibel og familievenlig arbejdsplads med 37 timers arbejdsuge inkl. frokostpause. Vi er centralt beliggende i København.

Om ansættelsen

Du vil blive ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og akademikernes Centralorganisation,
Eller
Du vil blive ansat i henhold til gældende Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer (OAO-S-Fællesoverenskomsten) og gældende organisationsaftale for kontorfunktionær, laboranter og it-medarbejdere og HK/STAT eller HK-Stamdata.

Der er tale om en varig fuldtidsstilling med ansættelsesstart hurtigst muligt.

Kontakt os gerne

Få mere at vide om stillingen ved at ringe til afsnitsleder Vahid Raben på tlf.: 32 68 92 02.

Er du interesseret?

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 23-25. Du kan læse mere om os her.

Sundhedsdatastyrelsen har røgfri arbejdstid og et røgfrit campus.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.


Bedre sundhed gennem brug af data og stærk digital sammenhæng i sundhedsvæsenet

Sundhedsdatastyrelsen arbejder for at skabe sammenhængende sundhedsdata og digitale løsninger til gavn for patienter og klinikere samt til forskningsmæssige og administrative formål i sundhedsvæsenet. 

Vi er ca. 300 medarbejdere og har et uformelt og dynamisk arbejdsmiljø med engagerede og dygtige kollegaer. Vi har høje ambitioner for brugen af data og digitale løsninger i sundhedsvæsenet og stort fokus på ledelse og udvikling af alle ansatte, så vores kompetencer kan komme i spil til gavn for det danske sundhedsvæsen.

Gem job

Sundhedsdatastyrelsen
Publiceret: 7. maj 2020

Arbejdssted

Location København S