Cyber Security - fokus på com­pli­an­ce og gover­nan­ce


Vi skal beskytte et af Danmarks største IT-netværk – vil du være med? 

Som følge af den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed er vi i gang med at styrke vores indsats på området. Derfor søger vi nu en kollega, der vil være med til at opbygge og vedligeholde styringen af sikkerhed omkring OT-miljø i henhold til blandt andet ISO2700x, EN-normer og CENELEC.

Som en del af teamet Netværk & Security får du medansvar for udvikling og fastholdelse af informationssikkerhedsniveauet omkring al IT, der understøtter jernbanen – det værende sig OT-miljø, ICS, Scada m.m.

Vi har et tæt fagligt og kollegialt samarbejde i teamet og udfordrer hinanden i vores faglige og personlige udvikling. Vi har et uformelt arbejdsmiljø, og vi synes det er vigtigt, at der bliver grinet hver dag.

Du får arbejdssted centralt i København – tæt ved offentlig transport ved Dybbøls Bro Station.

Arbejdsopgaverne

Du får ansvar for, at Banedanmarks sikkerhedsløsninger er implementeret og driftet, så vi fortsat lever op til gældende informationssikkerhedspolitiker, retningslinjer og procedurer. 

Dine primære arbejdsopgaver bliver at:

  • Varetage compliance inden for informationssikkerhedsområdet
  • Udarbejde risiko- og konsekvensanalyser
  • Bidrage til udarbejdelse af operationelle sikkerhedsmæssige standarder
  • Være sparringspartner for IT-arkitekter og Service Delivery Managers i IT-infrastruktur ved design af nye IT-løsninger
  • Sikre at IT-sikkerhedskrav er korrekt identificeret og adresseret
  • Gennemføre og følge op på IT-sikkerhedskontroller
  • Følge op på sikkerhedshændelser 
  • Implementere NIS-direktivet i organisationen, herunder deltage aktivt i gennemførelse af certificering inden for ISO27001 
  • Gennemføre interne audits
  • Udarbejde awareness materiale og afholde awareness-kurser.

Du bidrager også helt generelt til at videreudvikle eksisterende processer og metoder, blandt andet gennem din daglige sparring med dine kolleger i teamet. 

Om dig:

Du har en teknisk og praktisk sikkerhedsfaglig baggrund, som gør dig i stand til at rådgive om og vurdere sikkerheden i konkrete IT-løsninger – særligt i relation til at sikre og måle compliance.

Du har sandsynligvis en akademisk eller IT-teknisk baggrund, gerne suppleret med kursus og certificering i informationssikkerhed. Du arbejder måske allerede med IT-sikkerhed, for eksempel som IT-sikkerhedskoordinator, eller du har lyst til at udvide dine erfaringer med compliance rettet mod informationssikkerhed. 

Som udpræget teamplayer er du opsøgende i dit arbejde, og du trives i samarbejdet med andre mennesker. Du arbejder energisk og vedholdende, og gennem systematik og struktur sikrer du, at regler, standarder og normer bliver overholdt.

Du tænker strategisk og omsætter dette til operationelle aktiviteter og formår samtidig at bevare en holistisk tilgang og skabe overblik over komplekse problemstillinger.

Du har gode skrivefærdigheder, på dansk såvel som på engelsk, og udtrykker dig præcist og overbevisende overfor danske såvel som udenlandske samarbejdspartnere. Selv teknisk komplicerede forhold omkring compliance formår du at formidle, så alle forstår dem.

Ansvarlighed og empati er i højsædet hos dig, og du kan sige både ja og nej på rette tid og sted – også selvom tempoet er højt. Du har en indbygget evne til at forstå, hvad der skal til for nemt og ukompliceret at sikre compliance, og det styrer du efter.

Løn og ansættelse

Du ansættes efter gældende overenskomst, og lønnen fastsættes på baggrund af dine erfaringer og kvalifikationer. 

Du skal være opmærksom på, at ansættelsen sker under forudsætning af, at du via Politiets Efterretningstjeneste (PET) kan sikkerhedsgodkendes til klassifikationsgraden HEMMELIGT (HEM), da du skal arbejde med klassificerede dokumenter og systemer.

Ansøgning og kontakt

Vil du vide mere om stillingerne, så kontakt teamleder Peter Reinholdt Jensen. Send os din ansøgning og CV hurtigst muligt, da vi vurderer ansøgninger og indkalder til samtaler løbende. 

For at søge stillingen klikker du på linket ”Søg jobbet her” og følger instruktionerne.

Arbejdssted: Region Hovedstaden

Stillingstype: Fuld tid

Ansøgningsfrist: 16-06-2020

Kontakt os

Peter Reinholdt Jensen 
Teamleder
prjn@bane.dk
+45 30 46 61 08


Banedanmark er en styrelse under Transport- og Boligministeriet med over 2.000 medarbejdere. Vores hovedkontor ligger på Carsten Niebuhrs Gade 43 i København, men vi har dygtige og dedikerede medarbejdere i hele Danmark. Vi har ansvaret for den danske jernbane. Det betyder, at det er os, der styrer togtrafikken og informerer om den på skærme og højttalere på stationerne på fjernbanen.

Vi vedligeholder banen og udfører milliardstore jernbaneprojekter, der til sammen er med til at forme fremtidens bæredygtige jernbane.

Gem job

Banedanmark
Publiceret: 26. maj 2020

Arbejdssted

Location København