System­ud­vik­ler til be­hand­ling af Sa­tel­lit­da­ta søges til Danmarks Me­te­o­r­o­lo­gi­ske Institut (DMI)

 

Stortrives du med at gøre systemer mere robuste, driftsstabile og konsistente, og har du rigtig god indsigt i praktisk og stabil softwareudvikling? Besidder du samtidig en naturlig lyst og nysgerrighed til at holde dig opdateret med de nyeste teknologier og tilegne dig praktisk viden om dem? Så er du måske vores nye kollega.

DMI søger en systemudvikler til IT-Data-gruppen. Vi søger dig som har en solid IT-profil med en relevant IT-uddannelse- eller baggrund.

Om jobbet

I IT-afdelingen har vi ansvar for DMI’s samlede tekniske infrastruktur, herunder drift- ogudviklingsaktiviteter vedrørende alt fra mobile løsninger over supercomputeranlæg til kommunikations- og telemålingssystemer, samt døgnovervågning af operationelle IT-systemer.

Du bliver en del af teamet i IT Data hvor vi bl.a. arbejder med indsamling, processering og lagring af satellitdata. Vi er præget af masser af gå-på-mod og vi udvikler hele tiden nye løsninger, samtidig med at vi er omgivet af videnskab og forskning. Bliver du først ”fanget” af DMI-kulturen, er du sikker på en lang og spændende rejse sammen med os!

Du kommer til at arbejde med disse opgaver:

 • Udvikling af 24/7-systemer til modtagelse og behandling af satellitdata
 • Vedligeholde og videreudvikle systemsoftware til DMI’s satellitnedtagestation i Grønland
 • Deltage i udvikling af nye meteorologiske produkter baseret på satellitdata
 • Deltage i internationale samarbejder, herunder ROMSAF, OSISAF samt Open Source udvikling på http://pytroll.org/
 • Test og dokumentation af løsninger samt overlevering til IT-operationen
 • Hjælp til IT-operationen ved problemer med modtagelse af data

Om dig

Vi lægger stor vægt på videndeling og læring, og at vi har det sjovt, når vi er på arbejde. Det er derfor vigtigt, at du har en positiv, opsøgende og udadvendt indstilling, hvor du viser gode samarbejdsevner og fører en konstruktiv dialog. Du kan både arbejde individuelt og samtidig være en team-player, der gerne gør en ekstra indsats for holdet. Du har en naturlig lyst og nysgerrighed til at holde dig opdateret med de nyeste teknologier og tilegne dig praktisk viden om dem. Endelig lægger vi stor vægt på robuste og effektive løsninger, da vores løsninger skal virke alle døgnets timer.

Vi forventer at du:

 • Har en relevant mellemlang eller videregående IT-uddannelse, f.eks. datalog, ingeniør, cand.it
 • Har erfaring med Linux-miljøer og shell-scripts
 • Har erfaring med udvikling i Python til backend-systemer
 • Kan arbejde selvstændigt og har gode samarbejdsevner
 • Behersker både dansk og engelsk i skrift og tale

Det er et fordel hvis du har:

 • Erfaring med dokumentation og rapportering af Validerede IT-systemer,
 • Kendskab til Satellitdata
 • Erfaring med automatiserede test og rapportering
 • Erfaring med udvikling af software mhp. 24/7 drift
 • Erfaring med Linux serveradministration

Vi tilbyder

DMI er en af Danmarks mest spændende og udfordrende IT- og infrastrukturarbejdspladser. Vi tilbyder en afvekslende og udfordrende hverdag i et uformelt og dynamisk miljø. Der arbejder ca. 70 engagerede IT-medarbejdere på DMI, herunder bl.a. udviklere, it-arkitekter og medarbejdere med ekspertise inden for databasedesign og -udvikling. Her er højt til loftet og plads til den enkelte. Vi tilbyder dig muligheden for at være en væsentlig spiller inden for styrkelsen af det teknologiske fundament på DMI.

DMI ligger bogstavelig talt et vindstød fra Ryparken Station og er nemt at komme til på cykel eller bil. Vi har rigtig gode omklædningsforhold, hvis du har givet den gas på cykelstien eller kommer langvejsfra. Én gang om måneden mødes vi på tværs af grupper og hygger omkring brætspil og fællesmorgenmad. Vi er en meget stabil arbejdsplads, hvor ansatte bliver længe, når de først er blevet ”smittet” med DMI-kulturen.

DMI som IT-arbejdsplads

DMI er instituttet, der forbinder naturens kræfter med teknologiens styrker. Vi har alt fra de mindste små tekniske finurligheder, til store komplekse IT-løsninger, herunder en supercomputer placeret på Island. Vi udvikler nye løsninger, driver og vedligeholder ældre IT systemer samtidig med, at vi er præget af videnskab og forskning. Her bliver du konstant udfordret af alt det, som vejret kan rive med sig verden over, f.eks. med klimaforskelle, der forandrer verden fra dag til dag, er det vigtigt, at teknologien følger med.

Løn- og ansættelsesvilkår 

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten. Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Såfremt ansættelsen er betinget af, at du skal sikkerhedsgodkendes efter en undersøgelse hos Politiets Efterretningstjeneste, skal du kunne opretholde godkendelsen under hele ansættelsen. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til hos daglig leder af IT Data, Alex Andresen, på tlf. 23 9977 66 eller e-mail aan@dmi.dk

Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Ansøgning 

Send din motiverede ansøgning, CV og eksamensbeviser, så vi har det senest søndag d. 28. juni 2020. Vi forventer at afholde første samtale torsdag d. 2. juli. En eventuel 2. samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg jobbet her", og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Danmarks Meteorologiske Institut, der er en institution under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, udfører prognose- og varslingstjeneste samt kontinuerlig overvågning af vejr, klima og hav, dels for at sikre menneskeliv og materielle værdier, dels for at skabe økonomisk grundlag for økonomisk og miljømæssig planlægning af samfundet. Endvidere udføres forskning og udvikling inden for DMI's fagområder. DMI er en spændende arbejdsplads med fagligt kompetente medarbejdere med vidt forskellige uddannelser. Der findes ikke en arbejdsplads magen til i Danmark.

Vil du vide mere om, hvorfor det er noget helt særligt at være en del af DMI, så klik ind på DMI.dk og læs "om DMI". 

Gem job

Danmarks Meteorologiske Institut
Publiceret: 4. juni 2020

Arbejdssted

Location København Ø