Plat­form­se­jer til de­mo­kra­ti­se­ring af ener­gi­sy­ste­mets data


Vi har travlt, som i rigtigt travlt for at lykkes med den grønne omstilling. Det kommer som regel til udtryk i debatter om vindmølleparker, elbiler, ledninger og gasrør i landskabet. Men der er et andet landskab vi sjældent hører tale om - nemlig vores datalandskab. Vi søger en platformsejer til at tage ansvar for vores datalandskab og mere specifikt drive videreudviklingen af vores Dataplatform samt opbygge og drive en portefølje af dataintegrationsindsatser i Energinet.

Vores vision er at demokratisere adgangen til data i energisystemet. Den rejse starter med os selv og vores evne til at sikre simpel, men sikker, transparent og friktionsfri adgang til data. Dataplatformen bliver økosystemet for Energinets data til intern og ekstern brug. Vi har i dag skabt en baseline for platformen og integrationsprocesser og ønsker nu dels at skalere indsatsen og dels at tage fat på de næste ambitioner for Energinets digitaliseringsindsats og data-drevne kultur. Der ligger en perlerække af spændende opgaver foran os.

Din opgave bliver at gøre denne historie til virkelighed: I Dataplatformen hyper-optimerer vi datalaget til Energinets applikationer og leverer kvalitetssikrede data til forretningsenhederne primært i form af API’er m.m. underlagt SLA. Oven i hatten tager vi datadokumentation, automatisering og service monitorering ret alvorligt.

Du bliver en del af Innovation og Digitalisering. Vi er 15 kollegaer i afdelingen, hovedparten med interesse for grøn omstilling og kompetencer inden for data science, softwareudvikling, IoT m.v. Desuden har vi flere konsulenter med speciale i forandringsledelse, forretningsudvikling og lignende tilknyttet teamet.

Det meste af din arbejdstid vil være sammen med vores Dataplatform-teams, som p.t. udgør et platformsudviklingsteam, et operationsteam, et integrationsteam og business-teamet.

Dine ansvarsområder:

 • Være bindeled mellem dataplatformens udviklere og forretningen.
 • Udarbejde platformens roadmap, der er afstemt med forretningens prioriteter og use cases. 
 • Sikre, at platformen er videreudviklet i henhold til dets roadmap og med state-of-the-art teknologier.
 • Sikre, at datakilder som understøtter prioriterede business cases er loadet til platformen og brugt af forretningen. 
 • Sikre, at platformen er robust og sikker. 

Vi forestiller os, at du som person:

 • Er visionær og kan omsætte vilde idéer og ambitioner til handling.
 • Er en skarp kommunikatør, formelt som uformelt, online og i tale.
 • Kan drive en dagsorden, særligt i modvind og møde folk i øjenhøjde.
 • Kan kommunikere med både IT og forretningen på alle niveauer i organisationen.
 • Kan prioritere værktøjer og business cases i spændingsfeltet mellem kortsigtede dataleverancer og langsigtede behov på tværs af organisationen.
 • Er lidt af en hybrid, med interesse for metadata, dataadgang, forretningsudvikling, dataøkonomi, dataprocesser, design og brugeroplevelse samt en forkærlighed for den grønne omstilling.

Du bør kunne krydse minimum 2 af disse af:

 • Erfaring som produkt- eller platformsejer.
 • Erfaring med big data-systemer, cloud-dataplatforme og/eller provisioneringssystemer.
 • Erfaring med udarbejdelse og/eller implementering af datastrategi/datamanagement i større organisationer.
 • Erfaring med automatisering/interesse og erfaring med automation og procesoptimering.
 • Evner inden for produkt-/featuredesign, forretningsmodeller og realisering af data-drevne business cases.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med CV og andre relevante bilag via linket "Søg jobbet her". Vi tager kandidater til samtale løbende og med ansættelse snarest muligt. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder André Bryde Alnor på telefon 23 46 04 45. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.

Ansøgningsfrist: 26. juli 2020.


Energinet varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vi er en selvstændig offentlig virksomhed med ca. 1300 engagerede og højt uddannede medarbejdere. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne tillid og mod lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker. 

Se film om Energinet.

Gem job

Energinet
Publiceret: 25. juni 2020

Arbejdssted

Location Fredericia eller Ballerup