Data Engineers til Ener­gi­nets da­ta­p­lat­form


Vi har rigtig travlt med at bringe vores data i spil for vores mange digitaliseringsinitiver, så vi kan lykkes med den grønne omstilling. Derfor søger vi nu to Data Engineers med passion for data og softwareudvikling, som vil være med til at udvikle nye dataintegrationer på vores nyudviklede dataplatform, baseret på Azure Cloud Services, samt på vores CKAN-baserede OpenData-løsning, Energidataservice. Din nye arbejdsplads bliver på vores hovedkontor i Fredericia.

Fokus på data og dataintegrationer

Dataplatformen er en væsentlig del af Energinets data demokratisering, og er et centralt, teknisk fundament for at lykkes med den grønne omstilling, hvor et af håndtagene er at øge informationsmængden og intelligensen i energisystemet. Platformen stiller data til rådighed for applikationer, BI-værktøjer, analyser, machine learning-algoritmer m.m. og giver interne og eksterne interessenter adgang til Energinets data. Herudover giver den indsigt i datasæt via vores egenudviklede datakatalog.

Energinet har en strategi om at gøre flere af vores data frie. Der gør vi gennem Energidataservice.dk (EDS), og Energidataportal.dk (EDP), som er baseret på Open Source-platformen CKAN. Som en af vores to nye Data Engineers, kommer du til at arbejde med begge disse løsninger.

Som Data Engineer får du mulighed for dels at påvirke og deltage i udviklingen af Energinets dataplatform, samtidig med at du arbejder i dybden med de dataværdikæder og dataløsninger, som skal skabe fundamentet for en stor del af den grønne omstilling. Konkret får du ansvar for at udvikle og idriftsætte nye datasæt og dataintegrationer på dataplatformen og sikre at datasættene bliver udstillet på EDS/EDP. Du får derfor en unik mulighed for at arbejde med softwareudvikling i samarbejde med data stewards og andre softwareudviklere.

Du bliver en del af afdelingen IT BI og Dataleverancer, hvor du får fagligt stærke kolleger, der brænder for cloud-arkitektur, softwareudvikling, rapportering og dataløsninger. Samtidig bliver du en del af et agilt, tværgående team i vores SAFe-setup. Her kommer du sammen med kolleger fra forretningen til at skabe dataløsninger med fokus på optimering af el- og gassystemet.

Stærk teknisk baggrund og erfaring med cloud-platforme

Du har en stærk teknisk baggrund med afsæt i minimum 2-3 års erfaring inden for computer science og cloud computing. Samtidig har du erfaring med Terraform, Parquet, C#, .Net og/eller Python.

Vi bruger Azure Functions, Azure App Services og arbejder i Azure DevOps, så erfaring med Azure eller tilsvarende cloud-platforme står højt på ønskelisten. Da dit fokus bliver data og dataintegrationer, er erfaring med forskellige databaseteknologier og kendskab til datamodellering i en cloud kontekst også ønskeligt. Endeligt kommer du til at arbejde med etablering og brug af API'er, så erfaring med REST /RPC API Design, Azure Service Bus, OpenAPI 3.0 og API Management er en fordel.

På det personlige plan er du ansvarlig, og du evner at træffe beslutninger og holde fokus. Samtidig trives du med at håndtere flere sideløbende opgaver uden at miste overblikket. Sidst men ikke mindst er du en holdspiller, som sætter pris på en uformel og humoristisk omgangstone.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket 'Søg jobbet her'. Vi holder samtaler løbende og lukker rekrutteringen, når vi har fundet den rette kandidat, så vent ikke for længe med at sende din ansøgning. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Michael Nielsen på 23 33 88 89. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.

Energinet IT understøtter koncernen og koncernens forretningsenheder med it-udvikling og -drift. IT skal sikre, at Energinets forretningsprocesser understøttes effektivt og sikkert med informationsteknologi. Vi er et datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN's verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

Se film om Energinet.

Gem job

Energinet
Publiceret: 2. august 2020

Arbejdssted

Location Fredericia