Struk­tu­re­ret Software License Manager

 

Vær med til at håndtere indkøb af softwarelicenser og sikre compliance i forhold til softwarelicenser i Energinet. Kan du bevare overblikket og har du erfaring med kontrol og styring af softwarekontrakter og -licenser, er du måske den rette kandidat til rollen som License Manager. Du bliver en del af et team, som består af License Management, Vendor Management og Service Delivery Management og som i tæt samarbejde udgør den centrale enhed for drift og service. Din nye arbejdsplads bliver på vores hovedkontor i Fredericia.

Indkøb og vedligehold af softwarelicenser

Du indgår i et SPOC-team for software- og licensindkøb, som håndterer indkøb og forlængelse af softwarelicenser. I rollen har du tæt dialog med forretningsejerne i Energinet og rådgiver om licensovervejelser, samtidig med at du administrerer nuværende licensaftaler på tværs af koncernen. Du får en bred kontaktflade og er med til at drive processer for licensstyring, så Energinet altid har et kvalificeret og opdateret overblik over, hvilke licenser Energinet som koncern råder over og hvilke licensvilkår og konditioner, der er i aftalerne.

Konkrete opgaver er at overvåge og sikre fremdrift på licensopgaver, bistå med behovsafklaring og tilbudsindhentning, følge op på ordrer, sikre dokumentation, gennemlæse og afklare licensbetingelser med leverandører samt foretage risikovurdering ud fra foruddefinerede krav. Sideløbende bidrager du til at optimere processer omkring kontrakter og licensstyring. Endeligt koordinerer du opgaver til Energinets software board. Som License Manager sidder du i fagfællesskab med Vendor Management og arbejder tæt sammen med vores øvrige License og Vendor Managers.

Du kan se frem til et spændende og udadvendt job, hvor du sammen med teamet har stor indflydelse på arbejdet med licensstyring og ikke mindst bidrager til væsentlige besparelser på licensområdet. Da vi er en koncern, der i høj grad er præget af den rivende energipolitiske udvikling med den grønne omstilling som omdrejningspunkt - hvor it i høj grad er med til at skabe løsningerne - opstår der løbende behov for at løse nye opgaver, hvilket bidrager til at holde fokus på effektiv opgaveløsning og supplerer med spændende udviklingsopgaver. Din udvikling er vigtig for os, og vi arbejder målrettet efter at skabe de bedste betingelser for personlig og faglig udvikling.

Baggrund inden for it eller indkøb og erfaring med licensstyring

Du har formentlig en akademisk uddannelse eller en uddannelse inden for it eller indkøb. Samtidig har du et bredt funderet licenskendskab og erfaring med licensstyring i en større organisation - ideelt fra en rolle som Software License Manager eller lignende. Vi arbejder i bl.a. SAP, ServiceNow og Public 360, så det er en fordel, hvis du har erfaring med disse eller lignende systemer.

Som person har du fokus på fremdrift og indtræder naturligt i rollen som koordinator. Du arbejder selvstændigt, analytisk og struktureret - og du bidrager med godt humør i en til tider hektisk hverdag. Samtidigt falder det dig naturligt at pleje menneskelige relationer, og du sætter pris på at arbejde med mange kontaktflader på tværs af en stor organisation.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket, så vi har den senest 19. august 2020. Vi forventer at holde samtaler 27. august. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Majbrit Hammerich Hansen på mail mnh@energinet.dk eller fra 10. august på telefon 24 76 46 64. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk


Energinet IT understøtter koncernen og koncernens forretningsenheder med it-udvikling og -drift. IT skal sikre, at Energinets forretningsprocesser understøttes effektivt og sikkert med informationsteknologi. Vi er et datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN's verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

 

Gem job

Energinet Forretningsservice A/S
Publiceret: 27. juli 2020

Arbejdssted

Location Fredericia