Praktik: Softwa­re­te­ster


Et praktikophold i et professionelt og inspirerende miljø med spændende udfordringer inden for softwaretest.

Et praktikforløb med stor variation

Praktikforløbet giver dig en unik mulighed for at sætte dine teoretiske kompetencer i spil og skabe konkret værdi for vores kunder. Som praktikant bliver du en del af et af vores udviklingsteams. Her får du opgaver på lige fod med dine kolleger. Dit daglige arbejde kommer til at foregå i et Scrum-team, hvor du vil få et tæt samarbejde med testere, udviklere og projektledere. I Systematic har vi en travl hverdag, men vi har det sjovt og din læring og trivsel er vigtig for os. Du vil fra dag ét få tilknyttet en mentor og vil i begyndelsen af dit praktikforløb deltage i kurser, der klæder dig godt på til dine opgaver og hverdagen i Systematic.

I dit praktikforløb får du praktisk erfaring med nogle af disse teknologier og metoder:

 • JIRA & andre Atlassian produkter
 • GIT
 • Scrum
 • ISTQB
 • Test Design Teknikker
 • Team City
 • HTML CSS
 • SQL

Teknologierne vil du blandt andet arbejde med i forbindelse med disse opgaver:

 • Design og udførelse af testcases til såvel manuelle som automatiserede tests
 • Vær med til at debugge og præcisere root causes
 • Oprettelse og rapportering af defects
 • Dokumentation af test-eksekvering
 • Testmiljøer og opsætning
 • Automatisering af test

Som tester hos Systematic er det vigtigt, at du formår at kombinere omhyggelighed, masser af drive og teknisk indsigt. Test er i dag en integreret del af vores udviklingsproces, og vi er toneangivende inden for softwaretestning. Som praktikant vil du få styrket din faglighed som tester og som udvikler samt deltage i teknisk udfordrende og spændende opgaver. Du vil opnå stor viden omkring test, som vil give dig et godt helhedsindblik af hele udviklingsfasen. Praktikopholdet er af 5-6 måneders varighed fra februar 2021. Praktikken er en fuldtidsstilling, men vi er selvfølgelig fleksible i forhold til dit studie og kravene med hensyn til ECTS-point. Praktikken er lønnet, såfremt dit studie tillader det.

Skarpe teknologiske evner

Vi forestiller os, at du studerer enten softwareudvikling, cand.it., sundhedsteknologi, datalogi eller lignende på bachelor eller kandidat-niveau.

Du har flair og interesse for analytiske opgaver. Du er i stand til både at arbejde selvstændigt og som en del af et team. Som person er du ansvarsbevidst, nysgerrig, og fyldt med gåpåmod. Dertil har du de kompetencer, der er nødvendige for at kunne udvikle innovative softwareløsninger. Du er udadvendt og har en positiv tilgangsvinkel til arbejdet, og er villig til at påtage nye opgaver og tackle nye udfordringer. Du handler proaktivt og er meget engageret.

Frihed under ansvar

Som praktikant i Systematic behandles du på lige fod med de øvrige ansatte og vil fra dag et blive en del af et team og være med til at løse de opgaver, teamet har. Du får i vid udstrækning mulighed for selv at tilrettelægge din arbejdsdag og efter grundig introduktion til projektet og domænet, vil du være i stand til selvstændigt at løse opgaverne i teamet. Vi bestræber os på at finde en god balance mellem dine personlige ønsker, de formelle studiekrav, samt vores forventninger og prioriteringer. Det vigtigste for os er, at du lærer en masse og har det sjovt, mens du er her, og at du får rig mulighed for faglig og personlig udvikling.

Vi arbejder med sikkerhedsklassificerede projekter, og derfor skal du som medarbejder i Systematic sikkerhedsgodkendes. Læs mere her.

Har du ikke fået svar på alle dine spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. +45 8943 2000 og spørge efter Rebecca L. Johannsen, Test Project Manager. Vi behandler ansøgninger løbende, da vi ønsker at besætte stillingen hurtigst muligt. Arbejdsstedet er i Aarhus. Vi glæder os til at høre fra dig.

Gem job

Systematic A/S
Publiceret: 10. september 2020

Arbejdssted

Location Aarhus