So­ci­alsty­rel­sen søger leder til IT-af­de­lin­gens Team Projekt og styring

Er du en dygtig og ambitiøs personaleleder? Har du succes med at få it-projekter i mål til tiden, samtidig med, at kvaliteten er i orden? Brænder du for at skabe overblik, udvikle og optimere forretningsprocesser, og kan du it-programlede i tæt samspil med medarbejdere og ledere? Så er her en enestående mulighed i et uformelt miljø med høje faglige ambitioner.

Vi tilbyder… 

En spændende lederstilling, hvor du kan sætte dit præg på tilrettelæggelse af Socialstyrelsens it-porteføljestyring og gennemføre relevante udviklingsprojekter. Du vil få ansvar for 7 fagligt dygtige medarbejdere i Team Projekt og styring. Du vil få et stort ledelsesrum i tæt sparring med IT-chefen og et godt samarbejdsklima, hvor vi løfter i fællesskab og skaber resultater sammen.

Stillingsbeskrivelse

It-afdelingen er i gang med at konsolidere og videreudvikle styrelsens interne it-styringsmæssige rammer og kontrolmiljø, herunder med implementering af et it-leverandørstyringskoncept og en it-projektmodel. Derudover står styrelsen overfor flere store it-projekter, som kræver øget ledelseskraft i IT-afdelingen. Du vil i samarbejde med medarbejderne få til opgave at planlægge og fastlægge disse rammer samt sikre dokumenteret og ensartet styring på området.

Stillingen omfatter bl.a. følgende arbejdsopgaver:

 • personaleleder for 7 medarbejdere, primært AC'ere
 • koordinering af ressourcer og opgaver, så deadlines overholdes
 • håndtere KPI-koncept for teamet, så opgaver er gennemsigtige og styrbare ift. rapportering
 • implementere og vedligeholde styrelsens it-leverandørstyringskoncept og it-projektmodel
 • it-aftale- og kontraktstyring
 • it-programledelse og overordnet styring af IT-afdelingens projekter, samt it-projektledelse ved behov
 • sammen med kontorledelsen sikre, at ressourcerne tværgående i afdelingen udnyttes optimalt, og at det gode arbejdsklima bevares.

Din profil

Det er et krav, at du har erfaring med ledelse af opgaver i en IT-enhed, og der vil blive lagt vægt på, at du har de nødvendige menneskelige evner til at kunne løfte den personaleledelsesmæssige opgave.

Du er servicemindet og kan lide at arbejde i højt tempo, og du har sans for at skabe og bevare gode samarbejdsrelationer både internt i organisationen men også til eksterne it-samarbejdspartnere.

I dit daglige arbejde er du resultatorienteret og initiativrig. Du løser dine opgaver med sans for detaljen og med effektiv fremdrift. I din ledelse lægger du vægt på at fremstå synlig og tillidsvækkende, udtrykke klare forventninger og give plads til medarbejdernes initiativ og udvikling.

Vi forventer, at du har en it-baggrund med en relevant uddannelse, teoretiske og gode analytiske evner, kan jonglere sikkert med tekniske begreber og gennemskue it-løsninger samt har erfaring med it-programledelse og it-leverandørstyring.

Desuden lægger vi vægt på, at du:

 • kan identificere behov og bidrage til udviklingen af nye og effektive løsninger i forretningen
 • formidler mundtligt og skriftligt klart og præcist med overbevisning og troværdighed
 • er omstillingsparat, fleksibel og ambitiøs på egne og afdelingens vegne 
 • kan sikre struktur og overblikket og træffe gode beslutninger under tidspres
 • kan ”oversætte” mellem de faglige og tekniske domæner til et ikke teknisk sprog
 • kan agere inden for rammerne af god embedsmandsskik.

Om enheden

Du bliver en del af IT-afdelingen, som pt. udgør 19 ansatte, og som er en del af Socialstyrelsens stabssøjle. Afdelingen er opdelt i fire teams: Support, Teknik og arkitektur, Projekt og styrring samt I-sikkerhed. Du vil som leder af Team Projekt og styring referere til IT-chefen. Vi arbejder ud fra en forretningsorienteret tilgang, hvor styrelsens opgaver og brugere er i centrum, og hvor alle i afdelingen bærer ansvaret for et højt serviceniveau. Ambitioner og høj kvalitet i opgaveløsningen går hånd i hånd med kollegial sparring og en uhøjtidelig omgangsform. Vi er en afdeling, hvor vidensdeling vægter højt og er en naturlig del af hverdagen. Vi tager alle ansvar for det gode arbejdsklima og prioriterer et godt samarbejde både internt og eksternt.

Løn og ansættelsesvilkår

Stillingen er en fuldtidsstilling med tiltrædelse den 1. december 2020 eller snarest muligt. Ansættelse sker som chefkonsulent med personaleledelse i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante organisation. Lønnen fastsættes ud fra erfaring og kompetencer.

Stillingens ansættelsesområde er Social- og Indenrigsministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdssted er Socialstyrelsen i Odense, Edisonsvej 1, 5000 Odense C.

Såfremt vi tilbyder dig denne stilling, vil du blive bedt om at sende en privat straffeattest til brug for vurdering af, om du kan ansættes i stillingen. Ansættelse er således betinget af både fremlæggelse af straffeattesten, og af tilfredsstillende oplysninger i attesten.

Ansøgningsfrist og afholdelse af samtaler

Du sender din ansøgning og relevant dokumentation (CV og eksamenspapirer) elektronisk via "Søg jobbet her". Der er ansøgningsfrist mandag den 28. september 2020.

Vi afholder første samtalerunden torsdag den 1. oktober 2020 og anden samtalerunde den onsdag den 7. oktober 2020. Der kan indgå en case-opgave til samtalen, og der vil indgå et testforløb for alle kandidater, som går videre til anden samtalerunde.

Vil du vide mere?

Du kan få flere oplysninger om stillingen ved at kontakte IT-chef Helle G. Berg på 40 95 51 54. Læs mere på www.socialstyrelsen.dk.


Socialstyrelsen bidrager aktivt til en vidensbaseret socialpolitik, der medvirker til effektive sociale indsatser til gavn for borgerne. Vi har over 350 ansatte, som løser forskellige opgaver i forbindelse med udvikling og implementering af nye socialpolitiske initiativer. Vi arbejder tæt sammen med kommuner, ministerier, civilsamfundsaktører, uddannelsesinstitutioner, forskere og private leverandører. Vi er en del af Social- og Indenrigsministeriets koncern, og vores hovedsæde ligger i Odense.

Socialstyrelsen ser en styrke i mangfoldighed og arbejder for at fremme ligestillingen. Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingerne.

Gem job

Socialstyrelsen
Publiceret: 15. september 2020

Arbejdssted

Location Odense