Erfaren Cloud Engineer / Architect til IT Services på Aalborg Uni­ver­si­tet


Er du en erfaren Cloud Engineer/Architect og vil du være med til at arbejde med de nyeste teknologier og skabe løsninger målrettet forskerne på Aalborg Universitet (AAU)? IT Services på Aalborg Universitet har en fast fuldtidsstilling som Cloud Engineer/Architect ledig til besættelse fra 1. november 2020 eller snarest derefter.

Stillingsbeskrivelse

CLAAUDIA-teamet har brug for en selvstændig Cloud Engineer/Architect, som kan være med til at løse både de store og de små opgaver med udvikling af forsknings-IT og integration af tjenester på tværs af platforme. I CLAAUDIA vil din rolle være central i udviklingen af løsningerne samt i dialogen med forskerne.  

I CLAAUDIA arbejdes der med systemer af en betydelig kapacitet og med en bred vifte, hvad angår anvendelsen af teknologier. 

Vi arbejder i dag med teknologier som:

 • OpenStack
 • Ceph
 • Software build tools (EasyBuild eller lign.)
 • GNU/Linux systemer baseret på Debian/Ubuntu
 • Slurm (job scheduler)

Det er en fordel, hvis du har kenskab til:

 • Containerteknologier (Kubernetes, Docker eller lign.)
 • Overvågning (Grafana, TICK-software stack eller lign.)
 • Automatisering (Ansible, AWX, Python eller lign.) 

Du er drevet af faglig indsigt og begejstring for teknologi

Du har formentlig en relevant IT-uddannelse, ingeniøruddannelse eller lignende. Du har erfaring med udvikling/support inden for forsknings-IT eller relaterede områder.

Som person er du åben og nysgerrig på nye teknologier og kan interagere med både IT- og ikke-IT-fagfolk. Du kommunikerer tydeligt dit fag- og ekspertise-område, både mundtligt og skriftligt.

Du arbejder struktureret og metodisk med dine opgaver.

I CLAAUDIA anvendes dokumentation som værktøj i opgaveløsningen med henblik på systemdokumentation samt brugervejledning.

Vi lægger vægt på, at du:

 • har god forståelse af forskernes forudsætninger, krav og IT-behov
 • er i stand til at omsætte problemer/ønsker til kvalificerede løsninger
 • er god til at overskue processer
 • kan omsætte IT-arkitektur og roadmaps til løsninger
 • har en god netværksforståelse (SDN)
 • interesserer dig for det faglige og har lyst til at lære mere
 • er teamorienteret og værdsætter at dele viden og strukturere arbejdet inden for rammerne af teamet

Tværfagligt og dynamisk arbejdsmiljø

Du bliver en del af det tværfaglige team CLAAUDIA med ni specialister inden for data science, infrastruktur og håndtering af forskningsdata. Sammen med teamlederen er CLAAUDIA ansvarlig for at levere forskningsunderstøttende IT-services, support, rådgivning og kurser til forskere og forskningsgrupper på tværs af universitetet.

Du tilbydes et åbent og uformelt arbejdsmiljø, hvor du med frihed under ansvar har mulighed for at sætte dit eget præg på arbejdsopgaverne. I teamet er der vægt på et godt kollegialt samvær. Faglig og personlig udvikling ses som en naturlig del af både din og CLAAUDIA’s udvikling. Alt i alt vil du komme ind i et spændende fagligt miljø i en organisation, hvor der er fart på udviklingen.

Du kan læse mere om AAU IT Services og CLAAUDIA på www.its.aau.dk og www.claaudia.aau.dk.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, opfordrer vi dig til at kontakte teamleder Rasmus Jensen (rj@its.aau.dk eller +45 99 40 29 84).

Løn og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning iht. gældende overenskomst i staten, herunder OAO-fællesoverenskomsten. Der er mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg.

Der er 3 måneders gensidig prøvetid i stillingen.

Samtaler forventes afviklet i uge 41.

Aalborg Universitet skal modtage din ansøgning elektronisk vedhæftet CV, eksamensbevis og anden relevant dokumentation. Åbn linket "Søg jobbet her" og udfyld ansøgningsformularen.

AAU ønsker at afspejle det omgivende samfund og har diversitet som en kerneværdi. Derfor opfordres alle uanset personlig baggrund og orientering til at søge stillingen.

Stillingsnummer

1126405

Ansøgningsfrist

30. september 2020.

Gem job

Aalborg Universitet
Publiceret: 16. september 2020

Arbejdssted

Location Aalborg