Senior BI Solution Architect

Vil du bringe din backend-erfaring og viden om frontend i spil? Vil du have plads til din familie? Og vil du have leveranceansvar for mellemstore og store kunder?

Så er du vores nye Senior Data Rockstar – Så bare scroll videre!

Vi, Columbus, er et digitalt transformation konsulenthus. Men vi er også meget mere end dét. Data & Analytics er et udvalgt strategisk område i Columbus og vi er på en vild rejse med vores store passion om at gøre verden mere datadreven - #DataForABetterTomorrow, som vi siger i Data & Analytics.

Vi hjælper vores kunder med at være et skridt foran, når vi tager dem med i Microsoft-dataraketten og ud på en livslang og ambitiøs datadreven rejse. En rejse, der ikke kun handler om data, men i særdeleshed også om de værdiskabende forretningsbehov og menneskene ude hos vores kunder, som skal og bør blive bedre i stand til at træffe vigtige beslutninger baseret på data.

Vi leder efter vores nye kollega og Senior BI Solution Architect, der med sin brede erfaring kan drive og levere innovative, velfungerende og værdiskabende Data & Analytics-løsninger sammen med os.

Din rolle hos os

Som vores nye Senior Data Rockstar får du ansvar for presales og at rådgive, designe, analysere og implementere Data & Analytics-løsninger til såvel mellemstore som store kunder, lokalt og globalt.

Du får leveranceansvar for udvalgte forretningsprojekter, hvor du primært arbejder med backend, men også besidder stor forståelse for frontend-relaterede opgaver. Sammen sikrer vi din udvikling af dine kompetencer og ønsker for din videre karriere.

Datamodellering, Data Management, Data Quality, Data Migration samt IoT & Analytics, Data Lake, Big Data, Data Science, Machine Learning og Artificial Intelligence er bare nogle af de termer du vil beskæftige dig med i hverdagen.

Hvis du allerede var en del af vores Data Rockstar-team i rollen som Senior BI Solution Architect…

Så ville du i løbet af denne uge bl.a. have beskæftiget dig med:

  • Presales og været ude hos kunderne for review af vores content og framework
  • At rådgive og udfordre dine kunder både kommercielt og teknisk for at sikre den optimale arkitektur, som understøtter kunder på deres vækst rejse.
  • Templates og ”ways of working” – sikret at vores templates er skarpe og udfordret måden vi arbejder på
  • Estimering, review, test, performance, cloud og SaaS ydelser.
  • Erfaring med eller stor forståelse for Frontend-relaterede opgaver som Power BI, Dashboard, Storytelling m.m. Ellers sørgede du for at en af dine kolleger fik nys om opgaverne.
  • Overdragelse af opgaver til udvikling hos vores Global Delivery Center (GDC) i Indien, hvor du sikrede at dine kolleger kom med i vores projektteam omkring kunden og sikrede at de fik besked om, hvad de skal løse, hvordan og til hvornår.
  • Dit Data & Analytics Community – et fælles forum på tværs af lande, hvor I på møder deler nye løsninger eller måder at arbejde på, som sikrer at BI-løsninger med stor værdi bliver anvendt internationalt.

Mød Jesper, BI Solution Architect i Data & Analytics

Jesper er BI Solution Architect i Columbus og fortæller:

’Det er min opgave at udfærdige de dokumenter til kunden, som beskriver de løsninger vi er kommet frem til i fællesskab. Her bruger vi et værktøj til visuel gennemgang af arbejdsgange m.v. og samtidig har vi færdige templates til de enkelte projekt faser. Selve behovs afdækningen er typisk en workshop, hvor vi sidder sammen med nøglepersoner hos kunden. Efter workshoppen sparer vi internt og bruger lidt tid på at sidde og skrive selve dokumenterne. Hvis det bliver mere hardcore udvikling, sender jeg opgaven videre til en kollega.’

Han har en afvekslende hverdag i tæt dialog med kunder:

’Jobbet som arkitekt i Columbus er meget afvekslende og med stor grad af frihed. Jeg er typisk inde over 3-5 kunder af gangen, hvor jeg har leveringsansvar på 2 og bidrager med f.eks. behovsafdækning, estimater eller rådgivning på yderligere 2. I denne uge har jeg haft gennemgang af en færdig løsning med én kunde, gennemgang af krav til rapporter på en anden kunde og overdragelse af design til en tredje kunde. Derudover har jeg haft en enkelt mindre support sag på en fjedre kunde.’

Du er selv med til at definere din rolle somarkitekt:

Man har selv stor indflydelse på, om man vil have ”fingrene i metallet” og deltage i udvikling af løsningerne, eller man er mere interesseret i den forretningsmæssige side og foretrækker at overlade alt udvikling til vores udviklere. I alle tilfælde er det en fordel med et godt overblik, og at være god til at kommunikere med kunder på alle niveauer i en organisation.’

Vi har mange jern i ilden, men dét betyder ikke, at du er på raketfarten hele tiden, da vi er super gode til at arbejde sammen med vores kunder via Microsoft Teams og lægger vægt på kundernes økonomi samt miljøet og ikke mindst, tiden med vores familier højt. Hos os ér der plads til dig med din familie, så dit arbejde og privatliv kan hænge sammen. Så trives vi nemlig alle bedst.- det er en del af vores værdier, som en ”Columbian”. Jesper uddyber:

’Jeg har et fint hjemmekontor, og med en datter på 4 der skal afleveres og hentes hver dag, passer det mig ofte fint at sidde og arbejde hjemmefra. I denne uge har jeg således siddet hjemme 2 dage. Mandag var jeg på kontoret, hvor jeg havde mit 1-1 møde og torsdag var jeg on site hos vores kunde i Aarhus C. Som regel mødes vi alle på kontoret om fredagen, hvor vi prioriterer at spise morgenmad sammen og evt. også frokost.’

Vil du møde flere fra vores team? - Så kan du møde nogle af vores kolleger lige her.

Vil du med på holdet?

Hvis du også brænder for både lokale og globale projekter og kunder, skønne kolleger til fed sparring om hele Microsofts Digitale Platform er vi mere end 2.000 globale kolleger med Brain, Heart & Guts, der bare venter på dig.

Hos os behøver du ikke sende motiverede ansøgninger og besvare lange spørgeskemaer. Den tid er forbi. Ansøg ved at uploade dit CV eller via din LinkedIn. 

Har du spørgsmål til stillingen? Så ræk endelig ud til vores rekrutteringsansvarlige, Sussie Bjerg Andersen via vores chat funktion lige her.

Gem job

Columbus A/S
Publiceret: 30. september 2020

Arbejdssted

Location Aarhus