Erfaren Machine Learning Tech Lead søges til et modent Machine Learning kontor


Motiveres du af en bred kontaktflade i din hverdag, har du din Machine Learning værktøjskasse i orden, og formår du at formidle selv de sværeste tekniske begreber til brugere? Vil du være med til at sikre, at vi kontinuerligt flytter os indenfor feltet Machine Learning og AI, så vi er opdaterede på nye tendenser og retning? Vi søger en Tech Lead til Machine Learning fagligheden i Avanceret Analyse centeret.

Fagdirektørområdet Data og Analyse spiller en central rolle i den strategiske udvikling af vores nye og datadrevne Skatteforvaltning. Vi arbejder med fremtiden indenfor bl.a. Robotics, BPM, AI og Machine Learning. Du kommer til at spille en aktiv rolle i at fremtidssikre Skatteforvaltningen med udviklingen af Machine Learning (ML) fagligheden og via vores MLOps sikre, at vores modeller har en stærk og automatiseret udviklings- og driftsplatform. Dette sker i tæt samarbejde med fagstyrelserne og vores tværfaglige full-stack teams.

Din rolle som ML Tech Lead

Du bliver en del af ML fagligheden, som er 21 engagerede og fagligt dygtige medarbejdere, i Avanceret Analyse centeret. Centeret består udover ML fagligheden af RPA og AI fagligheder, og centeret er en del af Data og Analyse, som har ca. 300 af Udviklings- og Forenklingsstyrelsens ca. 1.500 medarbejdere.

Vores opgave er at udvikle ML modeller, som fx forbedrer forretningsgangene og effektiviserer kontrolprocessen i Skatteforvaltningen, og samtidig udvikle og vedligeholde vores infrastruktur, som tillader stabil drift af ML modeller.

Vi arbejder ud fra rammeværktøjet SAFe (Scaled Agile Framework) og anvender Jira og Confluence, som er værktøjer du vil blive lært op i. Du vil indgå i et ledelsesteam med kontorchefen og ledelsesstøtten og servicere vores agile full-stack ML teams. Hvert team består af et godt mix af fx data scientists, machine learning engineers, data engineers, business analysts og arkitekter. Leverancerne spænder over udvikling af ML modeller, PoC (proof of concept), potentialeafdækninger, videreudvikling af vores ML platform og driftsopgaver.

Som ML Tech Lead vil du bl.a. arbejde med at:

 • varetage det teknologiske ansvar i kontoret, som Kontorchefens faglige højre hånd
 • løbende videretænke og opdatere det arkitektoniske målbillede for ML
 • guide, rådgive, støtte og sparre med Data Scientists og Machine Learning Engineers (MLE), for kontinuerlig kompetenceudvikling og modning
 • sørge for inspiration til fagligheden og løbende evaluering af teknologier
 • være Data Scientist og MLE Communities of Practice lead
 • være en sparringspartner for vores samarbejdspartnere, og føre ideer til behovsbeskrivelser
 • hjælpe kolleger i andre funktioner med svar og beskrivelse af de tekniske specifikationer, som du får ansvaret for

Du kan se frem til at arbejde i et dynamisk miljø. Vi har et godt sammenhold med plads til humor og en uformel omgangstone samtidig med, at vi tager ansvar og har ambitioner om hele tiden at forbedre os. Du får en leder, som går ind for åben og ærlig dialog, og som har mennesket for øjet. En leder, der stiller store krav til sig selv og sine medarbejdere, og har et højt ambitionsniveau på kontorets vegne. Det skal være sjovt at gå på arbejde, og du vil derfor opleve en leder, der er inkluderende og giver ansvar, plads og medbestemmelse.

Hvem er du?

Du er formodentlig en erfaren konsulent, senior udvikler eller lignende, og kendt som et fagligt fyrtårn indenfor AI og/eller Machine Learning.

Du skal frem for alt tage ejerskab for de teknologiske og faglige muligheder, og være med til at skabe intern entusiasme omkring dem. Det er derfor vigtigt, at du går målrettet og selvstændigt til dine arbejdsopgaver. Du trives med at arbejde med komplekse emner og har en struktureret og transparent tilgang til dit arbejde. Dine gode samarbejdsevner sætter du i spil på tværs af forskellige interessenter og fagligheder, og du har erfaring med at omsætte behov til gode løsninger.

Vi lægger derudover vægt på, at:

 • du er opdateret på nye tendenser og retninger indenfor AI/ Machine Learning, og interesserer dig for at vedligeholde dette
 • du kan smidigt balancere imellem det teoretiske og praktiske
 • du får ting til at ske i den rigtige retning, indenfor de gældende rammer
 • det falder dig naturligt at skabe gode relationer til samarbejdspartnere i fagstyrelser og kolleger i egen styrelse, og du udviser åbenhed og optimisme
 • du demonstrerer lederskab, kan sætte retningen for det tekniske råderum og er i det hele taget en god formidler
 • du har erfaring med at arbejde i et agilt setup

En særlig arbejdsplads

I Udviklings og Forenklingsstyrelsen er vi mere end 1.100 specialister med forskellige uddannelses- og erhvervsmæssige baggrunde, hvilket skaber et dynamisk og kreativt arbejdsmiljø. Fælles for os er, at vi dyrker fagligt nørderi og tværfagligt samarbejde. Der er gode muligheder for kompetenceudvikling, og vi sikrer os, at du får varierende og udfordrende arbejdsopgaver.

Vi lægger i det hele taget stor vægt på videndeling og læring, og at vi har det sjovt, når vi går på arbejde.  

Ansøgning og kontakt 

Send din ansøgning inkl. CV, dokumentation for uddannelse samt eventuelt yderligere materiale via linket ”Søg jobbet her” senest mandag 19. oktober 2020. Samtaler forventes afholdt i uge 43-45.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef Mie Sachmann Svane på tlf. 72 37 67 07.

Vi forventer at bruge en personlighedsanalyse og en logisk test i forbindelse med rekrutteringsprocessen. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet referencer og straffeattest.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner og dit arbejdssted vil være Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg.

Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

’I samarbejde med Skatteministeriets øvrige styrelser udvikler vi en fremtidsparat og sikker digital forvaltning’ 

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har til opgave at forenkle og udvikle it-løsninger og forretningsprocesser. Samtidig har styrelsen ansvar for at sikre stabil drift og vedligeholdelse af skatteforvaltningens eksisterende it-systemer. Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har. 

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.  

Skatteministeriets koncern opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen. 

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Publiceret: 6. oktober 2020

Arbejdssted

Location Frederiksberg