Systemad­mi­ni­stra­tor til Linux og Storage søges til DMI


Trives du i spændingsfeltet mellem IT, digitalisering og robust drift, og kan du bevare det tekniske overblik? Så vil jobbet som Linux-systemadministrator på Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) være noget for dig!

Som systemadministrator vil du få en stor rolle i at sikre vores Storage-platforme og udvikle løsninger til Linux. Du bliver ansat i DMI's IT-afdeling, som har ansvar for DMI's samlede tekniske infrastruktur, herunder drift- og udviklingsaktiviteter vedrørende alt fra mobile løsninger over supercomputeranlæg til kommunikations- og telemålingssystemer, samt døgnovervågning af operationelle IT-systemer.

Om jobbet

Dit primære fokusområde blive drift, vedligeholdelse og udvikling af vores maskinpark bestående af flere hundrede fysiske og virtuelle servere, der primært er baseret på Linux-platformen.

Du skal være med til at:

 • klargøre datacenter med henblik på flytning
 • transformere kørende produkter over på nye platforme
 • sikre robuste driftsplatforme, der kører 24/7
 • videreudvikling af virtuel infrastruktur
 • deltage aktivt i linux-brugersupport
 • følge den teknologiske udvikling inden for et bredt spektrum af områder – datamodtagelse og -distribution, netværksløsninger m.m.

Om dig 

Du er dygtig, kreativ og kvalitetsbevidst. Du motiveres af at have overblik, arbejde struktureret og tage ansvar for dit fagområde. Du har fokus på fremdrift og kvalitet i leverancer – også gennem lange projekter.

Vi forventer at du har:

 • en relevant mellemlang eller længerevarende IT-uddannelse, f.eks. datalog, ingeniør, cand.it., eller tilsvarende kompetencer
 • erfaring med storageplatforme som EMC Isilon eller IBM Spectrum Scale/Protect.

Det er en fordel, hvis du har erfaring med:

 • opbygning og drift af 24/7-miljøer
 • etablering af løsninger på Linux
 • Scripting, pakker, perl, python, ansible
 • VMware
 • Docker/Kubernetes.

Du skal kunne arbejde både selvstændigt og som holdspiller, og du skal kunne begå dig både på dansk og engelsk.

Vi tilbyder

DMI er en af Danmarks mest spændende og udfordrende it- og infrastrukturarbejdspladser. Vi tilbyder en afvekslende og udfordrende hverdag i et uformelt og dynamisk miljø. Der arbejder ca. 70 engagerede it-medarbejdere på DMI, herunder bl.a. udviklere, it-arkitekter og medarbejdere med ekspertise inden for databasedesign og -udvikling.  Her er højt til loftet og plads til den enkelte. Vi tilbyder dig muligheden for at være en væsentlig spiller inden for styrkelsen af det teknologiske fundament på DMI.

DMI ligger bogstavelig talt et vindstød fra Ryparken station og er nemt at komme til på cykel eller bil. Vi har rigtig gode omklædningsfaciliteter, hvis du har givet den gas på cykelstien eller kommer langvejsfra.

DMI som it-arbejdsplads

DMI er instituttet, der forbinder naturens kræfter med teknologiens styrker. Vi har alt fra de mindste små tekniske finurligheder, til store komplekse it-løsninger, herunder en supercomputer placeret på Island. Vi udvikler nye løsninger, driver og vedligeholder ældre it-systemer samtidig med, at vi er præget af videnskab og forskning. Her bliver du konstant udfordret af alt det, som vejret kan rive med sig verden over, fx med klimaforskelle, der forandrer verden fra dag til dag, er det vigtigt, at teknologien følger med.

Løn- og ansættelsesvilkår 

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten. Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til daglig leder af IT Infrastruktur, Eivind Bengtsson, på tlf. 39 15 75 44 eller på mail ebe@dmi.dk.

Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Ansøgning

Send din motiverede ansøgning, CV og eksamensbeviser, så vi har det senest søndag d. 29. november 2020. Vi forventer at afholde første samtale onsdag d. 9. december 2020. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg jobbet her", og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Gem job

Danmarks Meteorologiske Institut
Publiceret: 10. november 2020

Arbejdssted

Location København