Software Asset Manager


Brænder du for indkøb, IT og licenser? Kan du udvikle og skabe overblik over samarbejdet med nogle af KMD's største software-leverandører? Har du mod på at få et selvstændigt ansvar som Software Asset Manager og sikre et tættere samarbejde med vores leverandører af software? Motiveres du af at skabe øget effektivitet og indtjening i forretningen? Så kan du være vores nye Software Asset Manager.

KMD er en attraktiv arbejdsplads med mere end 3.000 medarbejdere som vores vigtigste ressource. Vores it-eksperter og forretningsspecialister er landets førende til at omsætte komplekse processer til enkle og effektive it-løsninger, der kan gøre livet lettere for dig, din nabo og alle andre danskere. Til vores indkøbsfunktion søger vi en Software Asset Manager som kan tage ansvar for, at forhandle indkøbsaftaler på software.  

Om jobbet

Som Software Asset Manager får du ansvaret for at skabe overblik over og styre indkøbsaktiviteterne for en del af KMD’s softwarekontrakter. Du bliver en del af en stærk og professionel enhed i KMD, som har ansvaret for KMD’s samlede indkøbsbudget på ca. 2,5 mia. Du får flere dedikerede kolleger som arbejder med indkøb af software.

Den totale procurement afdeling er et team på 11 kompetente og erfarne kollegaer, som vil give dig gode muligheder for sparring og samarbejde. I det daglige vil du referere til chefen for Procurement og indgå i Software Asset Management gruppen.

En vigtig del af rollen vil være kontraktforhandling og opbygning af relationer til de strategiske leverandører samt til interne stakeholders. Du vil få et tæt samarbejde med den øvrige organisation for at sikre en optimal udnyttelse af kontrakter med en række af KMD’s vigtigste leverandører. Herudover vil du være ansvarlig for opfølgning på kontrakters udnyttelse i forretningen.

Dine primære ansvarsområder vil være at:

  • Skabe overblik over igangværende og planlagte kontraktaktiviteter indenfor softwareområdet, og identificere de bedste kommercielle muligheder i samarbejde med forretningsenheder
  • Opbygge et internt netværk til relevante stakeholders
  • Holde styr på KMDs forbrug af licenser, og finde den rigtige licensmodel og leverandørstrategi fremadrettet 
  • Forhandle nye kontrakter og genforhandle/forny eksisterende kontrakter
  • Opsige kontrakter på udfaset software 

Om dig

Vi forventer, at du har et par års erfaring med indkøb eller administration af software fra en kompleks organisation samt en relevant videregående uddannelse. Du har forhandlingserfaring og drives af at skabe kommerciel værdi igennem forhandling af effektive kontrakter. 

Endvidere vil det være en fordel, at du har: 

  • Kendskab og forståelse for strategisk indkøb, category management, kategoriplaner og gennemførsel af sourcing projekter i en kompleks organisation
  • Erfaring i udarbejdelse af kontrakter og erfaring med tilpasning af kommercielle vilkår
  • Erfaring fra IT-branchen med indkøb af software- og licens-kontrakter
  • Gode dansk og engelskkundskaber

Som person har du et højt energiniveau, er ansvarsbevidst og resultatorienteret. Du er ambitiøs, fleksibel og motiveres af komplekse opgaver og af at drive forandringer. Dit mindset er kommercielt og du evner at tænke kreativt for at løse problemstillinger.

Du besidder en god analytisk tilgang og kan lide at arbejde selvstændigt, er vedholdende og god til at håndtere stressede situationer. Du evner at håndtere mange forskellige interessenter, og samarbejde i en spændende organisation i konstant udvikling.

KMD har hovedkontor i Ballerup. Vi er en dansk virksomhed med internationale ambitioner ejet af den japanske NEC-koncern, hvor du er tæt på ledelsen og beslutningerne i en flad organisation. Vil du bruge din viden for alvor i en dansk virksomhed i vækst med stærke internationale relationer? Så vil vi gerne have dig med på holdet.

Er du interesseret? 

Har du uddybende spørgsmål til stillingen, så kontakt CPO Rasmus Vinther på 20 11 76 77. 

Send din ansøgning hurtigst muligt, da vi løbende holder samtaler med kvalificerede kandidater.

Gem job

KMD A/S
Publiceret: 12. november 2020

Arbejdssted

Location Ballerup