Da­t­a­spe­ci­a­list - digital archiving

Brænder du for at knuse problemer effektivt, og har du flair for IT og erfaring med data? Så er du måske den Dataspecialist, vi søger til KMD netop nu.

KMD er en attraktiv arbejdsplads med mere end 3.000 medarbejdere som vores vigtigste ressource. Sammen med vores kunder over hele landet er vi med til at digitalisere Danmark. Vores it-eksperter og forretningsspecialister er landets førende til at omsætte komplekse processer til enkle og effektive it-løsninger, der kan gøre livet lettere for dig, din nabo og alle andre danskere. Vi har udviklet og drifter i dag over 400 it-systemer, og vi har en ambition om at være den foretrukne leverandør for det offentlige og private marked - og det er den ambition, du kan være med til at føre ud i livet.

Vi søger en Dataspecialist til vores løsning KMD digital Arkivering. Vores kunder er alle kommuner og statslige institutioner, der er forpligtiget til at aflevere til statens arkiver og nogle få private institutioner. I dag er vi landets største leverandør af arkiveringsversioner til de offentlige arkiver, herunder Rigsarkivet.

Som Dataspecialist vil du indgå i et team bestående af meget blandede profiler, som alle elsker data. Du vil møde en uddannet bibliotekar, som har gennemført kurser i C#, SQL server, Oracle og er god til at gennemskue data i nye systemer. En anden har udviklerbaggrund fra Main Frame, er fulgt med over på Windows, og har i dag ansvaret for aflevering af 2-3 systemer. En tredje er oprindeligt uddannet inden for historie og statskundskab, har kompetencer inden for SQL, har et godt struktur-gen og kan holde mange bolde i luften.

Herudover har vi også folk med mere traditionel IT-baggrund, men fællesnævneren er, at vi tænder på store datamængder, at knuse problemer på den mest effektive måde og vi elsker at automatisere.

Om jobbet

Som Dataspecialist hos KMD har du ansvaret for at konvertere data fra en traditionel database til en arkivversion, der kan afleveres til Rigsarkivet eller en af de andre arkivnetværk i Danmark.

I rollen som Dataspecialist inden for digital arkivering skal du gennemføre hele processen omkring digital arkivering. Endvidere vil du spille en vigtig rolle i at understøtte kollegaer såvel som kunder, der er i berøring med arkivering.

Når man udfører en arkiveringsopgave finder man altid den korteste vej til målet.

Når man

  • udfører en operation 1 gang, så gør man det manuelt.
  • udfører en operation 100 gange, så laver man et script.
  • udfører en operation 1000 gange, så laver man et selvstændigt program.
  • udfører en operation 100.000 gange så laver man et generaliseret modul til vores arkivmotor.
  • udfører en operation 1.000.000 gange så skal man være robust i forhold til nedbrud.
  • i en arkiveringsproces tilgår filer mere end 10.000.000 gange, så betyder HW noget
  • skal arkivere det samme system flere gange, så automatiserer man processen mest muligt.

Dine primære arbejdsopgaver er, at:

  • Bruge dine IT-tekniske færdigheder til at knuse problemer, procesoptimere og konvertere data
  • Indgå i et team hvor vi hjælper hinanden på tværs af opgaver
  • Være sparringspartner for vores kunder og tage ansvar for leverancen fra opstartsmøde til aflevering.

Om dig

Det er en fordel, hvis du ligesom dine fremtidige kolleger – har kompetencer inden for enkelte eller flere af nedenstående områder: SQL, XML, modellering af data, datakonvertering, dokumentkonvertering, .Net, Scripting, Business Intelligence (BI), ETL-værktøjer, procesoptimering, SQL Server og Oracle. Du må gerne have en datalogisk baggrund, men det vigtigste er at du er dygtig og effektiv.

En fordel hvis du ved hvad en arkivversion er og du skal vide hvad en SQL database er – i dette job er hovedvægten ikke på programmering, men på anvendelse af værktøjer og færdigheder på tværs af teknologier.

Du arbejder proaktivt med at lære nyt og du trives med at samarbejde på tværs af faglighed. Som person fungerer du godt i et team – du tager gerne initiativ og arbejder engageret, målrettet og ansvarligt med dine opgaver. Og du elsker nye udfordringer hver dag.

Vil du høre mere?

Har du uddybende spørgsmål til stillingen, så er du velkommen til at kontakte Head of Department, Lars Skyt på +45 22 68 37 25

Vi ser frem til at modtage din ansøgning og CV så hurtigt som muligt og senest den 18. januar 2021.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed som udvikler og leverer software, løsninger og IT-tjenester primært til Danmarks offentlige og finansielle sektor og med et voksende fodaftryk i den private sektor og i Norden.
Vores unikke domæneviden, pålidelighed og tilgang til sikkerhed og driftsstabilitet gør, at KMD i dag er en af de mest anerkendte og benyttede leverandører i den danske it-branche.

KMD’s løsninger er med til at effektivisere processer og skabe bedre service for kunder hver dag hele året rundt. Vores systemer håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser. I alt bliver det til cirka 400 mia. kroner om året, hvilket svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP.

KMD-koncernen har en årlig omsætning på mere end fire milliarder danske kroner og har omkring 3.500 ansatte. KMD's hovedkontor er i Ballerup, men har også kontorer i Odense, Aarhus og Aalborg. Derudover har KMD også medarbejdere i Polen, og hos samarbejdspartner i Indien.

KMD er ejet af NEC - en global leder inden for integration af banebrydende IT og netværksteknologier, der gavner virksomheder og mennesker over hele verden. NEC beskæftiger mere end 100.000 mennesker globalt. KMD's størrelse betyder, at vi tilbyder en stor variation af faglige udfordringer og et unikt fagligt miljø. Med stor knowhow indenfor komplekse arbejdsområder og kompetente, ambitiøse og ikke mindst innovative medarbejdere står KMD over for en international rejse med NEC. I KMD forsøger vi ikke kun at leve op til vores kunders forventninger, men stræber mod at overstige dem.

I KMD forventningsafstemmer vi med vores medarbejdere gennem målaftaler og løbende dialog. Det bidrager til den gensidige tillid, det kræver for at give vores medarbejdere frihed under ansvar, fleksibilitet og plads til at være dem, de er. KMD er en virksomhed i forandring, hvor tempo, agilitet og ukendte parametre er hverdag.

Gem job

KMD A/S
Publiceret: 13. januar 2021

Arbejdssted

Location Ballerup