Erfaren Scrum Master til Avanceret Analyse Team


Vil du være med til at optimere den måde, vi udvikler offentligt IT på og motiveres du af, at gøre en forskel?

Er du ligeledes skarp på og brænder for de agile metoder og processer?

Og vil du være med til at etablere en fleksibel og effektiv tværgående leveranceorganisation, hvor løsninger hyppigt og hurtigt kommer i produktion. Så er det dig, vi leder efter.

Vi står over for en spændende og ambitiøs opgave, hvor vi nytænker den måde, vi udvikler offentlig IT på. Det har du mulighed for at blive en vigtig del af. Vi har i løbet af efteråret 2020 etableret et agilt SAFe-train hvori vi har placeret 17 agile scrum-teams på tværs af alle udviklingsleverancer i fagdirektørområdet Data & Analyse. De løsninger, vi er med til at etablere, er alle centrale i den daglige produktionsunderstøttelse i fagstyrelserne og er med til at udvikle såvel som drifte den datadrevne skatteforvaltning.

Til at drive og facilitere to af vores tæt sammenhængende agile teams søger vi en erfaren Scrum Master:

 • Det ene team udvikler løsninger som understøtter sagsbehandlerne i flere af Skatteforvaltningens styrelser gennem machine learning og avanceret analyse af store datamængder. Teamet arbejder hele vejen fra behovsafklaring til produktionssætning og videreudvikling.
 • Det andet team er ansvarlig for Analyseplatformen, der er den platform, hvor machine learning modeller udvikles og driftes. Teamet bruger DevOps principper til at bygge og videreudvikle en automatiseret CI/CD pipeline og en platform provisioneret som Infrastructure as Code.

I rollen som Scrum Master for begge teams vil du være helt i centrum i Udviklings- og Forenklingsstyrelsens arbejde mod at gøre Skatteforvaltningen mere digital og datadrevet. Det ene team udvikler de seneste datadrevne løsninger. Det andet sørger for, at vi har en topmoderne automatiseret platform at køre løsningerne på. Begge teams arbejder sammen til dagligt, og det giver en stor fordel som Scrum Master at kende begge sider af Avanceret Analyse.

Vores mange teams er som udgangspunkt full stacked og består af cirka 7-8 medarbejdere. I de to konkrete teams er de tekniske roller besat af Data Scientists, Machine Learning Engineers samt Data Engineers.

I rollen som Scrum Master bliver du en del af vores enhed Samarbejde og Tværgående Styring. I enheden arbejder vi sammen på tværs af hele fagdirektørområdet med bl.a. agil porteføljestyring, agil metode (CoP) samt øvrige styringsopgaver indenfor økonomi, kontraktstyring etc. samt generel ledelsesstøtte. Du kan se frem til at blive en del af et Scrum Master CoP, hvor vi har en god blanding af meget og mindre erfarne Scrum Masters, men alle med viden om det faglige område, vi agerer på.

Vær med til at sikre vi kommer i mål med vores leverancer

Som Scrum Master i fagområdet bliver du ansvarlig for løbende udvikling af begge teams, og du kommer til at varetage opgaver, der omhandler teamenes leverancer og succes. Samtidig er du med til at sikre, at den agile udviklingsmetode virker i praksis i den konkrete kontekst.

Dine opgaver vil derfor blandt andet omfatte følgende:

 • skabe en teamdynamik, hvor teammedlemmerne har lyst til at tage ansvar for leverancerne og er motiverede for at lykkes sammen
 • drive og facilitere de agile ceremonier fx backlog refinement, sprint planning, stand-ups og retrospective
 • med support fra en Agil Coach at tage ansvar for, at begge teams kontinuerligt forbedrer sig og arbejder mod at blive mere selvledende og effektive
 • løbende ”fjerne sten fra vejen” og skærme dine teams for at sikre fremdrift og forudsigelighed fra udefrakommende forhold.

Tillidsskabende og med agil erfaring

Vi forventer, at du kan dokumentere din erfaring med Scrum og evt. SAFe og KanBan. At du er en naturlig diplomat og er dygtig til at samarbejde med forskellige faglige kompetencer i et alsidigt miljø med mange interessenter, hvor klar kommunikation og information er nøglen til en god arbejdsgang og succes.

Derudover er det en fordel, hvis du:

 • er god til interessenthåndtering
 • er løsningsorienteret
 • er nysgerrig på det faglige felt vi agerer på.
 • har erfaring med at anvende JIRA og Confluence
 • har kendskab til emner som RPA, Data Management, BI, Analytics, NLP, Machine Learning m.v. vil være en fordel, men ikke et krav.

Som person har du gennemslagskraft og er tillidsskabende samt i stand til at engagere både medarbejderne i dit team samt andre interessenter i organisationen. Da vi er en forholdsvis ny organisation i rivende udvikling, er det også vigtigt, at du er forandringsparat og evner at se og kommunikere muligheder.

Ansøgning og kontakt 

Ansøgning med CV bedes sendes via nedenstående link ”Søg jobbet her” senest den 17. januar 2021. Spørgsmål besvares gerne af Funktionsleder Christian Gehler på telefon 72 37 31 56. Der kan indgå en logisk test og en personanalyse i ansættelsesforløbet.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten, overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.

Ansættelsesområdet er skatteministeriet med tilhørende institutioner og dit arbejdssted vil være Osvald Helmuths vej 4, 2000 Frederiksberg

Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

’I samarbejde med Skatteministeriets øvrige styrelser udvikler vi en fremtidsparat og sikker digital forvaltning’  

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har til opgave at forenkle og udvikle it-løsninger og forretningsprocesser. Samtidig har styrelsen ansvar for at sikre stabil drift og vedligeholdelse af skatteforvaltningens eksisterende it-systemer. Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagdirektørområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.  

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.  

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk.

Skatteministeriets koncern opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.  

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Publiceret: 6. januar 2021

Arbejdssted

Location Frederiksberg