Bliv graduate hos Energinet


Vær med til at sikre 100 % grøn omstilling af energisystemerne, som er en af de væsentligste nøgler til at bremse de globale klimaforandringer. Som graduate i Energinet får du fra start en masse ansvar, får udvist tillid og lærer nyt og udvikler dig hver dag. Dette er en unik mulighed for at kick-starte din karriere og blive en del af vores nye graduate-hold med start 1. september 2021. Der er syv pladser på holdet. Din nye arbejdsplads bliver enten på vores hovedkontor i Fredericia eller vores kontor i Ballerup. Energinet er en yderst fleksibel arbejdsplads med mulighed for hjemmearbejde og stor fleksibilitet i forhold til at tilrettelægge dit arbejde.

Fokus på din faglige og personlige udvikling

Som graduate hos Energinet indgår du i et to-årigt program, hvor du har turnus i tre forskellige afdelinger – afhængig af din baggrund og dine udviklingsønsker.

Undervejs i programmet tilbyder vi dig relevante kurser, en mentor, en buddy, et unikt netværk med de øvrige graduates samt sparring med ledelsen og HR i forhold til, hvordan du kan udvikle dig. Du er ikke garanteret fastansættelse efter programmet, men du er garanteret et udviklingsforløb, som udgør et stærkt fundament for din videre karriere som specialist, projektleder eller leder. Størstedelen af vores graduates vælger at søge udfordringer i Energinet efter deres forløb, og vi har i dag mange tidligere graduates ansat som både ledere og specialister.

Glæd dig til to år med fuld fart på din faglige og personlige udvikling i en dynamisk virksomhed med højt til loftet og et uformelt arbejdsmiljø. I samarbejde med dig sammensætter vi et graduateprogram, der udfordrer og udvikler din faglige viden og sætter det i spil i energisektoren. Du kan se frem til et job med alsidige udfordringer sammen med dygtige kolleger, som hjælper hinanden på tværs af afdelinger og fagdiscipliner.

Modige, engagerede og relationsskabende akademikere

For at komme i betragtning som graduate forventer vi, at du har en akademisk uddannelse og maksimalt et års erhvervserfaring efter endt uddannelse. Vi er åbne over for alle uddannelsesbaggrunde. Nedenfor kan du se eksempler på studieretninger:

  • Ingeniør (fx stærkstrøm, svagstrøm, energiteknologi - eller planlægning)
  • Økonomi og matematik (fx cand.oecon., cand.scient.oecon, cand.polit., cand.scient., cand.merc)
  • IT og digitalisering (fx cand.it., datalogi, data science, digital innovation)
  • Forretningsudvikling (fx cand.merc, cand.comm, cand.public)
  • Statskundskab (fx cand.scient.pol)
  • Biologi og miljø (fx biolog, ingeniør inden for miljø og planlægning).

Det vigtigste er, at du er engageret, nysgerrig og hurtig til at tilegne dig ny viden. Du har desuden gerne opnået erfaring ved siden af studiet, fx i form af udlandsophold, relevant studiejob eller frivilligt arbejde.

”På det personlige plan er du visionær og innovativ og tør gå imod det gængse for at udvikle nye opfattelser, metoder eller løsninger. Du brænder for det, du laver og går gerne forrest. Samtidig lytter du nysgerrigt til andre, indgår i dialog og lader dem være med til at forme løsningerne,” fortæller programleder Henriette Gertz Gregersen.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv, eksamensbevis/karakterblad og andre relevante bilag via linket ”søg jobbet her” senest 8. marts 2021. Angiv i din ansøgning, hvis du har særlige ønsker til lokation (Fredericia/Ballerup).

Samtidig beder vi dig uploade en kort video (max. 1 min.) af dig selv, hvor du svarer på følgende spørgsmål:

  1. Hvad er din motivation for at søge Energinets graduateprogram?
  2. Hvilken forskel kan du gøre for Energinet?

Vi holder assessment i Fredericia 13. april 2021 (du skal kunne deltage denne dag). Vi forholder os løbende til Covid-19-situationen og assessment afholdes evt. virtuelt.

energinet.dk/karriere kan du læse mere om graduateprogrammet og vores arbejdsplads, og på ”Graduate i Energinet” på LinkedIn kan du følge vores nuværende graduates og stille spørgsmål til programmet. Du er også velkommen til at kontakte programleder Henriette Gertz Gregersen på hgg@energinet.dk.


Energinet varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vi er en selvstændig offentlig virksomhed med ca. 1300 engagerede og højt uddannede medarbejdere. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

Se film om Energinet.

Gem job

Energinet
Publiceret: 1. februar 2021

Arbejdssted

Location Fredericia eller Ballerup