Skarp softwa­re­ud­vik­ler til Rigs­po­li­tiets Android apps (genopslag)


Politiet er i gang med den nok mest spændende it-udvikling nogensinde. Brænder du for udvikling af apps og har du lyst til at gøre en stor forskel for, at dansk politi på gaden, kan operere så effektivt som muligt? Så er dette muligvis jobbet for dig.

Om jobbet

Sektion for Softwareudvikling består i dag af ca. 20 dedikerede softwareudviklere, som leverer værdiskabende apps og tilhørende integrationer til politiet. Som Androidudvikler kommer du til at arbejde i et SCRUM-team, som i tæt samarbejde med forretningsanalytikere, testere og brugere, udvikler mobile løsninger, der kan effektivisere politiets opgavevaretagelse i felten. Vi har i øjeblikket to product owners, der begge er politifagligt uddannet.

Dansk politi har organiseret et appdomæne, der udvikler nye- og videreudvikler eksisterende operative apps. De operative apps understøtter betjentens arbejde på gerningsstedet og i kontakten med borgerne. Alle apps er velintegreret i politiets arbejde. Politiets søgeapp vandt i 2019 digitaliseringsprisen i kategorien innovation. Udviklingen af apps sker i tæt samarbejde med slutbrugerne. Eksemper på apps er:

 • Apps til optagelse af rapport og dokumentation af gerningssteder. Typisk ved hjælp af kamera ved indbrud, trafikulykker etc. Denne funktionalitet er splittet i to apps – en indbrudsapp og en fotoapp. Et eksempel på en mindre opgave vi har lavet inden for dette område er understøttelse af fotooptagelse af støvleaftryk i sne vha. af kamera og vaterpaslignede funktionalitet.
 • Kontrol af personer, køretøjer og identifikationspapirer i Søgeappen, som understøtter scanning af chip i pas ifm. grænsekontrol samt søgning i diverse databaser. For nylig har vi udviklet funktionalitet til understøttelse af politiet kontrol af det nye digitale kørekort, som Søgeappen skal kunne verificere.
 • Understøttelse af politiets arbejde vha. positionering.
 • Vi har udviklet en bødeapp, der har erstattet en tung administrativ papirgang, der kan bruges til udskrive bøder for eksempelvis trafikforseelser. Bøderne havner automatisk i borgerens e-boks.

Eksempler på mulige fremtidige opgaver:

 • Aflæsning af fingeraftryk vha. mobilens kamera.
 • Nummerpladegenkendelse vha. mobilens kamera.
 • App til understøttelse af afhøringer med video og lyd.

Din dagligdag præges af teamarbejde, hvor du i tæt samarbejde med forskellige faggrupper, eksterne leverandører og de politifaglige slutbrugere, anvender dine udviklerkompetencer til at finde de bedste løsninger til gavn for slutbrugerne. Som sektion vægter vi samarbejde, faglige udfordringer, vidensdeling og professionalisme højt. Vi har en åben samarbejdskultur og flad struktur, hvor alle bidrager til at skabe og bevare et godt arbejdsmiljø. Vi sikrer opretholdelsen af et højt fagligt niveau ved at prioritere faglig udvikling og uddannelse.

Om dig

Vi forestiller os, at du har en relevant it eller teknisk uddannelsesmæssig baggrund, eksempelvis datalog, cand.it, it-ingeniør eller lignende. Alternativt har du igennem flere års praktisk erfaring inden for området opbygget skarpe kompetencer inden for mobil appudvikling. Du vil i den forbindelse få rig mulighed for at udvikle dine kompetencer inden for avanceret mobilløsninger, ny teknologi og agile udviklingsmetoder.

Vi lægger overordnet vægt på, at du har erfaring inden for flere af nedenstående områder:

 • Android native app-udvikling (Java, Android Studio, Kotlin)
 • Analyse og design
 • UI Design
 • Objektorienteret analyse og design
 • Data-, XML- og Objektmodellering
 • Integrationsteknologier (SOAP, RESTful JSON, RESTful XML)
 • Continuous Integration Development (JIRA, Confluence, Stash, GIT, Bamboo eller lignende)
 • Objekt orienteret design principper (S.O.L.I.D, DDD, TDD)

Du brænder for at levere gode løsninger, der understøtter forretningens behov og har blik for planlægning, struktur og dokumentation. Du udviser initiativ, handlekraft og selvstændighed samt trives med at arbejde med mange opgaver på samme tid.

Som person har du en nysgerrig og videbegærlig tilgang til tingene og sætter pris på at lære nye metoder og blive udfordret på det, du kender. Du kan lide at arbejde med agile udviklingsmetoder og går til arbejdsopgaverne på analytisk og metodisk vis. Du er en uformel teamplayer, som trives med en stor berøringsflade med mange interessenter som en naturlig del af din hverdag, hvor du evner at formidle tekniske budskaber på en klar og forståelig måde.
Af hensyn til samarbejde med bl.a. leverandører er det en forudsætning, at du taler og skriver fejlfrit på dansk, ligesom vi forventer, at du er velbevandret i teknisk engelsk.

Ansættelsesforhold

Har du en akademisk baggrund, bliver du ansat på overenskomstvilkår i henhold til den til enhver tid gældende aftale mellem Finansministeriet og akademikere i staten.

Har du en anden uddannelsesmæssig baggrund bliver du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende organisationsaftale for kontorfunktionærer i staten mellem Finansministeriet og HK/STAT samt OAO-S-fællesoverenskomst.

Organisatorisk er du tilknyttet Rigspolitiets Koncern IT med adresse på Landlystvej 34, 2650 Hvidovre. Dit arbejdssted er placeret på Ejby Industrivej 125, 2600 Glostrup.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt, ligesom du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelsen gennem hele din ansættelse.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sektionsleder Peter Greifenstein på 2269 7733. Du kan finde generel information om politiet på www.politi.dk og om politiet som arbejdsplads på www.politi.dk/job-i-politiet.

Når du søger en stilling i politiet, opretter du samtidig en profil i vores rekrutteringssystem. Hvis du søger flere jobs i politiet, skal du lægge en ansøgning og et CV ind i systemet pr. ansøgt job. Du skal derfor ikke slette tidligere dokumenter, hvis du søger endnu et job. Det er først, hvis du har fået afslag på en søgt stilling, at du kan slette dokumenterne knyttet dertil. Vi anbefaler, at du navngiver dine dokumenter, så det fremgår, hvilket job du søger. Foruden ansøgning og CV, bedes du uploade dit eksamensbevis. Du skal uploade alle dokumenter i pdf-format.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Vi forventer at afholde 1. samtaler den 18. marts og 2. samtaler den 24. marts 2021.

Ansøgningsfrist: 14. marts 2021.

Gem job

Rigspolitiet
Publiceret: 16. februar 2021

Arbejdssted

Location Glostrup