It-arkitekt til an­skaf­felse af MDM-løsning til Øko­nomistyrelsen


Vil du stå i spidsen for anskaffelse af en Master Data Management (MDM) løsning til Økonomistyrelsen? Kan du sætte retningen for fælles arkitekturprincipper, på tværs af en række fællesstatslige systemer? –og trives du med tværgående samarbejde med fagligt dygtige kollegaer? Så er det dig, som vi skal have med på holdet.

Om stillingen

Du bliver en del af et stærk fagligt miljø, hvor der er højt til loftet, stort engagement og hvor man tager ansvar for opgaverne, og hele tiden arbejder på at sikre og professionalisere vores leverancer.

Der er tale om en nyoprettet stilling. En af dine første opgaver bliver stå i spidsen for anskaffelse og opbygning af en MDM-løsning, som skal være med til at styre de store mængder stamdata mellem den voksende portefølje af systemer. Du kommer også til at tage del i en række andre it-projekter og anskaffelse af nye systemer, hvor du skal være med til at sikre sammenhæng i porteføljen.

Du vil medvirke til at fastsætte den sammenhængende arkitektur mellem de fællesstatslige systemer, og sikre den tværgående sammenhæng i porteføljen. Du vil skulle betragte styrelsens forretningsbehov som en helhed, så tværgående hensyn indarbejdes og prioriteres i de enkelte systemer.

Dine opgaver vil blandt andet omfatte følgende:

  • Drive opbygningen og anskaffelsen af en MDM-løsning
  • Indgå i og bidrage til opbygning af et tværgående arkitekturforum
  • Udarbejde tværgående analyser og være sparringspartner for ledelsen og løsningsarkitekterne på de enkelte systemer
  • Vurdere muligheder og behov for anvendelse af nye værktøjer og teknologier
  • Rådgive ift. løsningsvalg, udfordringer og konsekvenser
  • Skabe og vedligeholde dokumentation af de systemunderstøttede forretningsprocesser, datamodeller og tværgående datastrømme
  • Validere nye systemer og integrationer ift. det eksisterende systemlandskab og arkitekturkrav i samarbejde med løsningsarkitekterne
  • Sikre en ensartet fortolkning og forståelse af det fællesadministrative systemlandskab
  • Sikre efterlevelse af de tværgående stamdatastandarder.

Om dig

Dit arbejde vil foregå med en høj grad af selvstændighed, men med fokus på at vi sammen skal skabe resultater og nå i mål. Vi forventer, at du kan omsætte forretningsbehov og strategi til tekniske løsninger, at du arbejder analytisk og at du formår at prioritere det væsentlige i en travl hverdag.

For at få succes i stillingen er det nødvendigt, at du i løbet af din karriere som it-arkitekt har oparbejdet en erfaring, som afspejler de beskrevne opgaver, og at du har erfaring i at arbejde med administrative systemer. Du har forventeligt erfaring med TOGAF eller andet arkitekturrammeværk.

Det er vigtigt, at du kan lide at arbejde med tværgående opgaver i tæt samarbejde med såvel kolleger som leverandører og kunder. Opgaverne er komplekse og har sit udspring i en ligeså kompleks systemportefølje, som løbende udvikles og udvides. Det kræver, at du løbende og proaktivt kan håndtere en bred vifte af interessenter, og at du kan formidle komplekst og svært tilgængeligt stof, på en overskuelig og letforståelig måde, så styrelsens ledelse kan træffe de rigtige beslutninger.

Om os

Du vil blive en del af Økonomistyrelsens Center for Systemer, hvor ca. 130 dedikerede medarbejdere udvikler og driver en portefølje af fællesstatslige it-systemer, som understøtter administrations- og styringsopgaver i de statslige og selvejende institutioner. Vi har stort fokus på at skabe værdi for vores kunder, og det gør vi ved at tilbyde en sammenhængende og effektiv systemunderstøttelse, der understøtter best practice forretningsprocesser og styringskoncepter. Videre skaber vi rammerne for en datadrevet statslig sektor ved at udstille data og tilbyde nye dataløsninger og muligheder for datadrevet styring. Internt har vi fokus på at fungere som en agil og effektiv leveranceorganisation.

Konkret bliver du en del af Team Arkitektur og Infrastruktur, hvor vi blandt andet er overordnet ansvarlige for den tværgående it-arkitektur, stamdata-standarder og integrationsstrategi. Det udmønter sig i at vi har ansvaret tværgående systemkomponenter som fx Statens Single Sign On og en central integrationsplatform. Vores opgaver er grundlæggende tværgående, og vi samarbejder dagligt med kollegaer i hele Center for Systemer.

Vi arbejder i en uformel tone samtidig med, at vi har fokus på at skabe resultater og løsninger af høj kvalitet. Vi passer på hinanden og tror på, at samarbejde er forudsætningen for at nå i mål.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode.  

Vil du vide om mere om os eller stillingen?

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Carina Michele Birkholm Larsen på tlf. 27 28 61 29 eller chefarkitekt Kartin Ernst Hockauf på tlf. 20 16 78 85.

Ansøgning

Vi glæder os til at modtage din ansøgning med CV, eksamensbevis og øvrige relevante dokumenter senest søndag den 25. april 2021. Du søger ved at klikke på knappen ”Søg jobbet her” nederst på siden.

Alle interesserede uanset alder, køn, religion, etnisk tilhørsforhold eller handicap opfordres til at søge stillingen.

Gem job

Økonomistyrelsen
Publiceret: 4 March 2021

Arbejdssted

Location København