IT-supporter til DMI


Vil du sammen med 85 kollegaer i IT- og Ressourceafdelingen være med til at bringe Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) sikkert ind i fremtiden? Så er jobbet som IT-supporter måske dit næste job.

Om jobbet

I IT-infrastruktur har vi rigtig mange bolde i luften og vi har mange berøringsflader både internt i organisationen og eksternt. Stillingen som supporter understøtter alle vore forskere, udviklere og meteorologer. Vores administrative brugere supporteres af Statens IT, men vi hjælper dem også med telefoner, hardware og andet. Der vil løbende være klassiske supportopgaver af større og mindre art som f.eks. kan dække over alt med bærbare computer, mobiltelefoner, printere samt VPN adgange. Der kan være support af applikationer på både Linux og Windows.

Som IT-supporter vil dine opgaver bl.a. bestå af følgende:

 • 1st- og 2nd line support
 • Besvare indkommende samtaler og e-mails fra vores kolleger af teknisk og mindre teknisk karakter
 • Fejlsøge og analysere problemer
 • Sikre at brugerne får effektiv hjælp og oplever et højt serviceniveau, når du yder support telefonisk og håndterer sager i vores sagssystem
 • Assistere med installationen af IT-udstyr: kabler, netværk, servere, mobiltelefoner, Wi-Fi, videokonference, trådløs præsentation, udskrivning osv.
 • Forberedelse af nye arbejdsstationer / laptops / mobiltelefoner

Om dig

Du har en uddannelse indenfor IT og support. Som supporter i IT-infrastruktur kommer du til at få et tæt samarbejde med hele organisationen og med dine kolleger om de opgaver, der skal løses. Du skal være orienteret mod hele porteføljen, såsom servere, klienter, databaser og drift af services herunder Linux og VMware. Derfor vil det også være en fordel, hvis du har systemadministrator-erfaring.

Alle vore udviklere benytter sig af Linux-platformen, hvorfor du skal være hjemmevant her også. Samtidig skal du have fokus på at give dine kolleger en god oplevelse samt en hurtig løsning på deres problemer. Yderligere skal du kunne yde support på vores Windows-miljø til bl.a. meteorologerne.

Vores forventninger er, at du:

 • er ambitiøs og leverer høj kvalitet i samarbejde med andre
 • er serviceminded og fokuseret på god service
 • har forståelse for den kontekst, du arbejder i og de personer du arbejder med
 • selv sørger for fremdrift og har styr på dine samt teamets opgaver
 • arbejder godt alene, men også sammen med teamets elever og systemadministratorer
 • er en person, som spørger hvis du er i tvivl om noget, siger til hvis du ser potentiale for at gøre noget anderledes og kommer med konkrete forslag til løsninger
 • behersker dansk og engelsk mundtligt og skriftligt

Vi tilbyder

DMI er en af Danmarks mest spændende og udfordrende IT- og infrastrukturarbejdspladser. Vi tilbyder en afvekslende og udfordrende hverdag i et uformelt og dynamisk miljø, hvor der er højt til loftet og plads til den enkelte. IT & Ressourceafdelingen på DMI består af tre områder: IT, Økonomi samt HR. IT Infrastruktur er den del af afdelingen, som driver vores IT-platforme og har fagligheder indenfor netværk, servere, storage, Linux samt Windows servere. Vi har en stor tværgående rolle i organisationen og arbejder sammen med stort set alle på DMI.  

DMI som arbejdsplads

DMI er instituttet, der forbinder naturens kræfter med teknologiens styrker. Vi har alt fra de mindste små tekniske finurligheder til store komplekse IT-løsninger, herunder en supercomputer placeret på Island. Vi betjener samfundet med vores viden om vejret. Vi leverer f.eks. vejrudsigter døgnet rundt, der bl.a. holder de civile fly på vingerne og skibsfarten i Arktis langt fra isbjerge. Vi samarbejder med de danske beredskaber om, hvordan de kan forberede sig på fremtidens vejr og indgår bl.a. i den nationale operative stab, når der er varsel om farligt vejr og vi understøtter forsvarets F-16 flyvning. Her bliver du konstant udfordret af alt det, som vejret kan rive med sig verden over f.eks. med klimaforskelle, der forandrer verden fra dag til dag, hvorfor det er vigtigt, at teknologien følger med.

DMI ligger bogstavelig talt et vindstød fra Ryparken station og er nemt at komme til på cykel eller bil og vi tilbyder gode omklædningsfaciliteter. Vi tilbyder desuden motionsrum, massageordning, kantine, frugtordning og meget mere. Derudover mødes vi, når det er muligt, på tværs af grupper og hygger omkring brætspil og fællesmorgenmad.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten. Du vil blive ansat som generalist og der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til Eivind Bengtsson, daglig leder, på tlf. 21299004 eller e-mail ebe@dmi.dk.

Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund. 

Ansøgning

Send din motiverede ansøgning, CV, eksamensbevis og evt. andre relevante bilag, så vi har det senest den 14. april 2021. Vi forventer at afholde 1. samtale d. 21. april. En eventuel 2. samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg jobbet her" og følge instruktionerne. 

Gem job

Danmarks Meteorologiske Institut
Publiceret: 18. marts 2021

Arbejdssted

Location København