En­ter­pri­se In­for­ma­tions­ar­ki­tekt til da­ta­dre­vet trans­for­ma­tion


Ønsker du at skabe værdi med data? Vi søger en Enterprise Informationsarkitekt til vores Enterprise Information Management-center (EIM-center). Centret spiller en central rolle i at understøtte transformationen af Energinet og Energinet IT til at blive mere datadrevet ved at udvikle og sikre strategisk retning for data governance og data management samt rådgive omkring etablering af dataløsninger. Din nye arbejdsplads bliver på vores hovedkontor i Fredericia med mulighed for hjemmearbejde og stor fleksibilitet i forhold til at tilrettelægge dit arbejde.

Du skaber en sammenhængende informations- og dataarkitektur

I centret er der tre teams, der samlet dækker vores dataplatforme; BI & Analytics, Machine Learning samt GIS-løsninger. Data og anvendelse af data er et essentielt indsatsområde for at lykkes med den grønne omstilling – og med de datamængder, det kræver, er det nødvendigt at sikre en sammenhængende informations- og dataarkitektur.

Som Enterprise Informationsarkitekt får du en nøglerolle. Du bliver et centralt bindeled ikke blot mellem de tre teams i EIM-centret, men også i forhold til øvrige udviklingsteams og forretningsenheder, hvor du sikrer sammenhæng og fremsynethed i forhold til information management. Derfor forventer vi også, at du har erfaring med at bevæge dig på både det taktiske og strategiske niveau. Du er visionær og har holdninger til, hvordan Energinet bedst kan anvende data som enabler for vores transformation. I rollen er du med til at sætte den strategiske retning for at anvende tværgående data samt delings-, analytics- og rapporteringsplatforme.

Udover din tilknytning til EIM-centret får du også et tæt samarbejde til Energinets enterprise-arkitekter om den strategiske retning, rammer og initiativer. Her kommer du til at arbejde med udvikling af Energinets IT Enterprise-strategi, samtidig med at du bistår med rammer inden for Enterprise Information Management-området. Du kommer til drive arbejdet med Energinets data strategi, som er et af de centrale indsatsområder for EIM-centret.

It-profil med erfaring indenfor Information Management og udvikling i agilt setup

Formentlig har du en baggrund inden for IT som fx datamatiker, ingeniør eller datalog, men det vigtigste er dine meritter inden for Information Management og udvikling i et agilt setup. Teknologisk har du viden om Cloud-teknologier og gerne Microsoft Azure-stakken, ligesom du ideelt har erfaring med udvikling af retningslinjer og standarder for dataarkitektur, stamdata, metadata, dataservices osv. Det er en fordel med erfaring på arkitekt-niveau, som du her får mulighed for at løfte til enterprise-niveau. Vi forventer, at du taler og skriver engelsk på et højt niveau.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”Søg jobbet her” senest den 16. maj 2021. Vi holder samtaler løbende, så vent ikke for længe med at sende din ansøgning. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte People Manager Michael Nielsen på tlf. 23 33 88 89. Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset baggrund til at søge jobbet. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.

Energinet IT understøtter koncernen og koncernens forretningsenheder med it-udvikling og -drift. IT skal sikre, at Energinets forretningsprocesser understøttes effektivt og sikkert med informationsteknologi. Vi er et datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

Se film om Energinet.

Gem job

Energinet
Publiceret: 26. april 2021

Arbejdssted

Location Fredericia