Solution Architect


Vi søger en stærk profil til vores team af Business Architects – har du lyst til at være med til at formidle Ateas serviceleverancer? Sammen med dine kolleger skal du styrke broen mellem de tekniske og de kommercielle interesser, og være med til at besvare udbud og beskrive Ateas Managed Services sammen med kolleger fra Salg, Service port folio management, vores tekniske serviceejere og SMEer.

Du er en stærk profil som kan udarbejde tekniske oplæg og designs til tilbud og være teknisk løsningsansvarlig på tværs af Ateas Cloud teknologier – og løfte vores beskrivelser og løsninger til nye højder.

Få succes som Solution Architect hos Atea

Vi har en unik position inden for Hybrid Cloud, hvor vi leverer på tværs af egne Outsourcing services, Public Cloud Services og On-premise infrastruktur og drift. Vi kan levere en ensartet driftsoplevelse og kvalitet uanset hvor kunden ønsker at afvikle deres workloads.

Som Solution Architect vil din hjemmebane være med afsæt i det tekniske men agere i rummet mellem teknik, kundens krav samt og det kommercielle i Atea, således, med stor fokus på helheden. Du kan være med til at designe, beskrive og forankre både nye og forbedrede udgaver af vores services.

Du kan oversætte tekniske termer til læsevenlige beskrivelser og forstår muligheder og begrænsninger ved forskellige teknologivalg og hvor du ikke selv besidder den viden, kan du effektivt opnå den indsigt via de mange specialister som arbejder rundt om i Atea.

Som medarbejder i Business Architect-gruppen har du en stor mulighed for indflydelse og for at skabe forandring i en kompleks service forretning i rivende udvikling, hvor vi arbejder meget med at udbygge vores evner indenfor både Entreprisearkitektur og løsningsarkitektur gennem bl.a. vores Architecture board.

Din erfaring og viden gør, at du kan lede design og implementering af løsninger og services i både kunders, vores datacentre og i public cloud.

Du forstår de kommercielle spilleregler og mestrer det tekniske salg. Din evne til at formulere strategier, planlægge, organisere og facilitere skaber sammenhæng i leverancer på tværs af vores service landskab.

Dine primære opgaver

Du får en stor samarbejdsflade i organisationen, hvor du vil møde dygtige, motiverede og professionelle kollegaer, fra såvel Ateas leveranceorganisationer til specialisterne i vores kundedivisioner. Det interne samarbejde er kritisk for vores succes, og det er derfor essentielt, at du har evnen til at skabe og vedligeholde gode relationer på tværs af Atea.

 • Understøtte Atea Managed Services (AMS) med løsningsarkitektur på vores teknologier bl.a. gennem aktiv deltagelse i vores Architecture Board
 • Understøtte Salg og AMS med Non-standard services
 • Designe og beskrive Hybride løsninger på tværs af løsninger hos kunden, hos Atea og i Public Cloud
 • Tæt dialog med salg, concept managers og de tekniske afdelinger, for at forstå vores kunders behov og omdanne dem til services og løsninger.
 • Understøtte og drive Service Design og Service Transition – udvikling af nye og gamle services

Et udpluk af konkrete aktuelle projekter, og som man som Solution Architect kan få et medansvar i er:

 • Et stort Datacenter konsolideringsprojekt
 • Opbygning af et Atea Verified Azure DataCenter – AVADC
 • Udbygning af Services og arkitektur på Atea Cloud
 • Udskiftning af central Firewall-platform og infrastruktur komponenter
 • Konkrete løsninger på navngivne kunder, som enten er i Transitionfasen eller under Transformation

Om dig

 • Din uddannelsesmæssige baggrund kan være flere ting, men en naturlig vinkel vil være en IT baggrund indenfor løsningsarkitektur
 • Du har stor erfaring med at arbejde med komplekse managed services
 • Det er en klar fordel hvis du har +5 år som Solution Architect eller Solution Manager
 • Erfaring med Outsourcing og managed services vil være at foretrække
 • Du har dokumenteret projekterfaring og kan både lede og indgå i større projekter
 • Er kendt for at være en respekteret og fagligt stærk kollega, der har lysten til at dele din viden med dine kollegaer
 • Kan kommunikere lige godt med både teknikeren og direktøren
 • Stærk erfaring i governance og stakeholder management
 • Kan omsætte kompleksitet til det simple via præsentationsteknikker
 • Beslutte og iværksætte handling
 • Fastholde principper og værdier

Vil du bygge Danmark med it?

For at kunne skabe en it-infrastruktur i verdensklasse, skal Atea være det naturlige valg, hvor du som medarbejder udvikler dig sammen med branchens mest kompetente og engagerede kollegaer – vi kalder det The Place To Be. Det bliver vi ikke, fordi vi er Nordens største it-leverandør, men fordi vi er begejstrede for den forskel, vi sammen kan gøre med it. Vi tilbyder høj faglig udvikling og en uformel kultur, hvor du kan arbejde selvstændigt med frie rammer og masser af albuerum. Derfor skal du have lyst til at gribe det ansvar, du får fra dag ét.

Vi håber, du vil være med?

Kontakt og ansøgning

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Manager for Business Architects, John Davies Madsen på telefon 3078 0742

Ansøgningsfrist

Send din ansøgning med CV senest den 17-06-2021. Vi gør opmærksom på, at vi løbende indkalder til samtale og lukker rekrutteringen så snart vi har fundet den rigtige, så send din ansøgning allerede i dag.

Vi ser frem til at høre fra dig

Sammen gør vi Danmark til digital verdensmester

Sammen med vores kunder og samarbejdspartnere bygger vi et digitalt Danmark, vi kan være stolte af. Som Nordens største leverandør af it-infrastruktur gør vi det nemt for vores kunder. Vi leverer skræddersyede it-løsninger, der fremtidssikrer og skaber værdi for vores kunders forretning. Vi gør det, fordi vi tror på, at it er og bliver den væsentligste drivkraft bag Danmarks succes. Med vores 1600 medarbejdere har vi en stærk lokal tilstedeværelse med afdelinger fordelt over hele Danmark. Atea-koncernen er repræsenteret i hele Norden og Baltikum og noteret på Oslo Børs.

Gem job

Atea A/S
Publiceret: 20. maj 2021

Arbejdssted

Location Ballerup/Aarhus