Data Steward til data- og in­for­ma­tions­mo­del­le­ring


Kan du lide at arbejde med metadata og store datamængder i en organisatorisk sammenhæng og vil du være med til at skabe nye fælles rammer og mål for Metroselskabets arbejde med data fra udvikling til drift? 

I Metroselskabet har vi igangsat en ambitiøs digital forandringsrejse med særligt fokus på at blive endnu mere datadrevet. Vi er allerede kommet et stykke ad vejen og har igennem de seneste år søsat en række projekter, der bl.a. har introduceret nye tidssvarende it-løsninger og dermed et bedre grundlag for at træffe ledelsesbeslutninger.

Vi søger nu en erfaren Data Steward, der kan indgå som en del af projektteamet på et nyetableret tværgående Data Governance-projekt, der har til opgave at designe og implementere Metroselskabets nye Data Governance-processer og sætte rammerne om effektiv Master Data Management. I den forbindelse vil der skulle udarbejdes metadatamodeller på tværs af selskabet. Et arbejde, der er helt afgørende for såvel kerneforretningen (anlæg og drift af metro og letbane m.v.) som støtteprocesser (videndeling, håndtering af de mange interessenter, ledelsesinformation m.v.).

Jobbet

Som Data Steward vil du få en række konkrete informationsmodelleringsopgaver, som udspringer fra det nyetablerede Data Governance-projekt. Opgaverne vil være både udviklings- og driftsorienterede herunder bl.a.:

  • kortlægning af data livscyklus
  • data- og informationsmodellering med henblik på en teknisk implementering af informationsarkitektur i relevante tekniske løsninger
  • udvikling, vedligeholdelse og kvalitetssikring af nuværende og fremtidige metadatamodeller samt informationsarkitekturen i organisationen.
  • bidrage til rammesætningen af effektiv Master Data Management
  • slutbrugerundervisning

Du vil blive en del af et hold af erfarne dataeksperter, der med forskellige spidskompetencer alle bidrager til det fælles mål.

Profilen

Alle opgaver forudsætter en struktureret tilgang, en stor grad af selvstændighed og løbende kontakt med kollegaer i resten af organisationen, så du skal være god til at arbejde sammen med mange forskellige mennesker med forskellige fagligheder. Du drives af at arbejde struktureret med data og informationsarkitektur, hvor du formår at dokumentere sammenhængen mellem forretningens data og informationsarkitekturen. Det forventes, at du har indsigt i anvendelse og konfiguration af digitale værktøjer til håndtering af (meta-)data. Du er ambitiøs, fleksibel, proaktiv og med en struktureret og ansvarsbevidst tilgang, hvor du lykkes med at drive og komme i mål med dine opgaver. Du er en teamplayer og tager ansvar også i en omskiftelig hverdag med mange interessenter.

Professionelt forventer vi, at du har følgende kompetencer:

  • Erfaring med data- og informationsmodellering
  • Erfaring med at udarbejde vejledninger, principper og procesbeskrivelser
  • Forretningsforståelse
  • Erfaringer med at arbejde projektorienteret
  • Undervisningserfaring

Herudover forventer vi, at du har en relevant bachelor eller videregående uddannelse. Det er en forudsætning at du behersker engelsk og dansk i skrift og tale.

Det er en fordel, hvis du har varetaget rollen som data steward i tidligere ansættelse.

Vi tilbyder

Metroselskabet tilbyder et udviklende og udfordrende job i et fagligt stærkt og levende miljø. Der er fart på i hverdagen, og sammen er vi med til at forandre og forbedre hovedstadens kollektive transport.

Digitaliseringen sker i et samarbejde på tværs af selskabet, hvor IT-afdelingen og Digitalisering og Forretningssupportenheden (DBS) er centrale spillere. Holdet udvikler og implementerer, på tværs af selskabet og i samarbejde med andre enheder, brugervenlige og effektive digitale løsninger.

Vi tilbyder løn efter kvalifikationer, attraktive og fleksible ansættelsesvilkår, et godt arbejdsklima og gode kolleger.

For yderligere oplysninger om jobbet kontakt chef for Digitalisering og Forretningssupport Maj Trige Andersen tlf. 3311 1700.

Ansøgningsfrist 16. juni 2021. Vi holder løbende jobsamtaler, så send gerne din ansøgning hurtigst muligt.

Gem job

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane
Publiceret: 1. juni 2021

Arbejdssted

Location København

Job hos virksomheden