Senior ar­ki­tek­ter til udvikling og im­ple­men­te­ring af frem­ti­dens digitale toldvæsen

Brænder du for at arbejde i et program, der gør en samfundsmæssig forskel? Har du solid erfaring med at sætte retning og tage ansvar for arkitektur samtidig med, at du kommunikerer bredt og er en god sparringspartner? Så kan du være en af de arkitekter, som vi mangler.

Den nye EU-toldlovgivning medfører væsentlige ændringer både for erhvervslivet og Toldstyrelsen i Danmark, herunder udskiftning af hovedparten af den samlede it-portefølje på toldområdet. Det vil have meget stor betydning for den danske import og eksport, for det indre marked, for danske virksomheder og for vores kolleger i Toldstyrelsen, som vi arbejder tæt sammen med. Toldprogrammet (EUTK) er et af de største transformationsprogrammer i Danmark. Derfor søger vi senior arkitekter til at løfte denne opgave.

”Dine styrker er din analytiske sans, din evne til at skabe overblik og din naturlige måde at tage lederskab og ansvar på dig. Din attitude er positiv og konstruktiv, og andre opsøger dit samarbejde og lytter, når du kommunikerer, fordi du er god til at formidle budskaber enkelt. Dit udsyn og arbejde med en samlet mål- og løsningsarkitektur gør, at de forskellige udviklingsteams leverer sammenhængende komponenter til det samlede systemlandskab. Du går efter en meningsfuld karriere, hvor fokus er på at udvikle fremtidssikrede løsninger, der har vital samfundsmæssig betydning,” siger Anita Dalegaard, kontorchef i IT Udvikling og Arkitektur EUTK.

Bliv en del af Centret for Udvikling og Arkitektur EUTK

Du bliver ansat i Centeret for Udvikling og Arkitektur EUTK. Centeret består af en dynamisk tværfaglig gruppe på ca. 40 medarbejdere med høj faglighed, i roller som arkitekter, tekniske Business Analyst og Product Owner. Der er højt til loftet, åben dialog, en god tone og respekt for hinandens faglighed og input. Du får en ledelse, der tror på tillidsbaseret ledelse og gensidig respekt, som mener, at uddelegering af ansvar og beslutningskompetence samt mulighed for faglig og personlig udvikling er forudsætninger for, at mennesker trives og udvikles. Du bliver samtidig en del af en organisation med rig mulighed for udvikling og vekslende opgaver i et attraktivt arbejdsmiljø

Om jobbet

Vi arbejder efter rammeværket SAFe og er organiseret med Solution, 3 trains og mere end 20 teams. Vi lægger stor vægt på at løse opgaverne sammen. Der er indkøbt en række standardsystemer, som vi tilpasser og i samarbejde med leverandørerne udvikler nye løsninger til. Lige nu har vi stillinger ledige som systemarkitekt i et af togene og som arkitekt i Solution arkitekturgruppen. 

Som Systemarkitekt bliver dine primære opgaver at:

 • Indgå i det agile ledelsesteam med ansvaret for den tekniske løsning.
 • Sikre en sammenhængende arkitektur mellem løsningens forskellige komponenter, EU-systemer og omkringliggende Toldsystemer.
 • Sikre implementering af non-funktionelle krav.
 • Rådgive det agile ledelsesteam om arkitekturændringer og deres konsekvenser.
 • Sætte retning for og koordinere med løsningsarkitekterne i de enkelte teams.
 • Samarbejde med leverandører om implementering af de valgte systemer, som sikrer en robust og fremtidssikret arkitektur og systemdokumentation, f.eks. ift. integrationer.

Som seniorarkitekt i Solution arkitektgruppen bliver dine primære opgaver at:

 • Udarbejde mål- og løsningsarkitektur for programmets samlede landskab af komponenter og sikre sammenhæng mod styrelsens referencearkitektur
 • Sikre en funktionel og teknisk sammenhængende løsning, som understøtter Toldstyrelsens arbejdsopgaver
 • Sikre sammenhæng til de nuværende og fremtidige centrale EU-systemer
 • Rådgive systemarkitekter og programledelsen om arkitekturmuligheder og deres konsekvenser
 • Samarbejde med Toldprogrammets Systemarkitekter og styrelsens enterprise arkitekter

Om dig

Du har flere års erfaring som it-arkitekt fra lignende stillinger i en offentlig eller privat organisation, og du kan oversætte forretningskrav til funktionelle komponenter og non-funktionelle krav og kan dokumentere vigtige resultater. Det er vigtigt, at du er god til at formulere dig skriftligt og mundtligt på både dansk og engelsk. Du har en baggrund som datalog, it-ingeniør eller anden relevant uddannelse og har eventuelt certificeringer inden for it-arkitekturområdet.

Du arbejder struktureret og kan hurtigt danne dig et overblik over et komplekst område samtidig med, at du kan forholde dig til detaljerne i applikationsdesignet. Du er drevet af at levere brugerorienterede it-løsninger i den aftalte kvalitet og inden for deadline. Du er som person robust, inddragende, beslutningsdygtig, analytisk og udviklingsorienteret.

Du formår at samarbejde med forskellige interessenter, der indimellem har roller og ønsker, som konflikter. Og du kan kommunikere og samarbejde på forskellige niveauer i en organisation samt med eksterne konsulenter, leverandører og interessenter.

Ansøgning og ansættelsesvilkår

Vi holder samtaler løbende, så søg jobbet allerede i dag ved at sende din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle udtalelser via linket ”Søg jobbet”. Fristen for at søge jobbet er senest den 23. juni 2021. Forventet opstart 1. september.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Anita Bjørg Dalegaard på 7238 4636

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten, overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest og referencer. Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted bliver Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg - tæt på Flintholm Station.

Vi gør opmærksom på, at dette er et genopslag.

Skatteministeriets koncern opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Publiceret: 2. juni 2021

Arbejdssted

Location Frederiksberg