Senior Solution Architect (24644)

Vil du være en del af Danmarks største IT-udviklingshus? Vil du være en del af en virksomhed, hvor der er højt til loftet, og hvor du får mulighed for at udvikle dig både fagligt og personligt?

KMD er Danmarks største IT-udviklingshus, og er den virksomhed, der investerer mest i at udvikle digitale løsninger, der kommer danskerne til gavn. Vi har nogle af branchens dygtigste medarbejdere, som dagligt udfordrer og gør hinanden bedre.

KMD TSP leverer løsninger i en SIAM-organisation, hvor processer, værktøjer og kompetente kolleger er i højsædet. Vores leverancemodel gør, at vi kan levere stærke løsninger og har direkte adgang til nye teknologier. Vi er i en spændende udvikling og går forrest i markedet med hybride cloud-løsninger.

Om teamet

Du vil komme til at indgå i vores Architecture Capability Center i KMD Technology Services & Projects (KMD TSP). I denne del af organisationen understøtter vi KMD's strategiske forretningsenheder, der har kunder i den offentlige såvel som den private sektor i Danmark og i udlandet. Vi bidrager til KMD's overordnede mål ved at levere IT-infrastruktur og løsninger i samarbejde med vore leverandører.

Du og dine kolleger er nøglespillere i arbejdet med at få delt den viden, vi løbende opsamler fra kundekontakt, tilbud og projekter, så jeres erfaringer også kommer det næste projekt og KMD's tværorganisatoriske arkitekt-community til gode.

Kan du se dig selv i denne sammenhæng, er du måske vores nye kollega, da vi for at styrke vores arkitektgruppe søger en Senior Solution Architect.

Om jobbet

 • Du varetager ansvaret som Senior Solution Architect for det fulde løsningsområde i et større komplekst projekt og især ikke-funktionelle krav inden for alle områder fra indledende krav i dialog med kunde og underleverandør gennem analyse og design frem til drift.
 • Du leder projekt- og kundeafklaring og arkitektoniske beslutninger i samarbejde med øvrige arkitekter i arkitektteamet.
 • Du driver indstillinger til løsningen omkring teknologi og design, designmønstre og standarder. Rådgiver og sikrer overholdelse i hele projektet.
 • Du varetager og er ansvarlig for det overordnede løsningsdesign.
 • Du tager ansvar for tekniske artefakter og leverancer og sikrer gennemgang af disse.
 • Du vil indgå i projekt- og milepælsplanlægning i samarbejde med projektlederen og spiller en væsentlig rolle i delegeringen af ansvarsområder i arkitekturteamet og dermed opnåelse af succes i projektet.

Om dig

 • Vi forestiller os, at du har en relevant videregående uddannelse, samt en solid baggrund inden for it og minimum 8-10 års erfaring som Solution Architect og dette i en rolle som bindeled mellem kunden og løsningen.
 • Du agerer kompetent og sikkert i rollen som tværgående solution architect og er god til at se helheder og løsninger.
 • Du er vant til at styre underleverandører i forhold til et kontraktligt setup.
 • Du har stor erfaring med løsninger, som er baseret på moderniseret Microservice-arkitektur i et Kubernetes (OpenShift) baseret containermiljø i Cloud.
 • Du har viden om Open Source-komponenter som f.eks. Drools, jBPM, RabbitMQ og Kafka.
 • Du har stor erfaring med sikkerhed og implementering af sikkerhed i alle aspekter af komplekse løsninger.
 • Du er udadvendt, god til at skabe relationer og har evnen til klart at formidle komplekse løsninger i relation til både kunden, KMD’s forretningsenhed, udviklingsteamet og tekniske specialister.
 • Du formår at agere i omskiftelige miljøer med skiftende prioriteringer.
 • Du arbejder uafhængigt og udøver personligt ansvar og autonomi for projektleverancen og forstår hvad der er nødvendigt for at få succes. 
 • Du er involverende, samarbejdende og fleksibel
 • Du behersker både dansk og engelsk på et godt niveau, mundtligt som skriftligt

KMD som arbejdsplads

I KMD har vi fokus på god kommunikation og samarbejde er nøglen til succes. Vi ved, at det vi gør en forskel i samfundet, og vi holder vores kunder i fokus, da vi stræber efter at levere meningsfuldt og effektivt arbejde.

Da KMD er en stor og forskelligartet organisation, kan vi udnytte et stort udvalg af vækstmuligheder og teknologier og som medarbejder i KMD får man et stort netværk af dygtige kollegaer. 

Siden 2018 har KMD været ejet af den japanske NEC Corporation. KMD A/S har en årlig omsætning på ca. 5 mia. Kr. og 3500 ansatte i Danmark, Sverige, Norge og Polen. Blandt KMD’s datterselskaber er BanqSoft, Edlund og Charlie Tango. 

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om stillingen er du meget velkommen til at kontakte Head of Department Lilian Andersen på +45 41 74 37 09. Vi opfordrer dig til at sende din ansøgning hurtigst muligt, da vi indkalder til samtaler løbende. Vi ser frem til at modtage din ansøgning. Seneste frist for ansøgning er 21. juni.

KMD (an NEC company) is committed to provide equal opportunities. Hence, we invite all qualified interested applicants to apply for career opportunities. At KMD all aspects of employment and cooperation including the decision to hire /cooperate with will be based on merit, competence, performance, and business needs without regard to race, colour, religion, sex, sexual orientation, gender identity, national origin, age, disability, or any other status protected under local anti-discrimination legislation.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed som udvikler og leverer software, løsninger og IT-tjenester primært til Danmarks offentlige og finansielle sektor og med et voksende fodaftryk i den private sektor og i Norden.
Vores unikke domæneviden, pålidelighed og tilgang til sikkerhed og driftsstabilitet gør, at KMD i dag er en af de mest anerkendte og benyttede leverandører i den danske it-branche.

KMD’s løsninger er med til at effektivisere processer og skabe bedre service for kunder hver dag hele året rundt. Vores systemer håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser. I alt bliver det til cirka 400 mia. kroner om året, hvilket svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP.

KMD-koncernen har en årlig omsætning på mere end fire milliarder danske kroner og har omkring 3.500 ansatte. KMD's hovedkontor er i Ballerup, men har også kontorer i Odense, Aarhus og Aalborg. Derudover har KMD også medarbejdere i Polen, og hos samarbejdspartner i Indien.

KMD er ejet af NEC - en global leder inden for integration af banebrydende IT og netværksteknologier, der gavner virksomheder og mennesker over hele verden. NEC beskæftiger mere end 100.000 mennesker globalt. KMD's størrelse betyder, at vi tilbyder en stor variation af faglige udfordringer og et unikt fagligt miljø. Med stor knowhow indenfor komplekse arbejdsområder og kompetente, ambitiøse og ikke mindst innovative medarbejdere står KMD over for en international rejse med NEC. I KMD forsøger vi ikke kun at leve op til vores kunders forventninger, men stræber mod at overstige dem.

I KMD forventningsafstemmer vi med vores medarbejdere gennem målaftaler og løbende dialog. Det bidrager til den gensidige tillid, det kræver for at give vores medarbejdere frihed under ansvar, fleksibilitet og plads til at være dem, de er. KMD er en virksomhed i forandring, hvor tempo, agilitet og ukendte parametre er hverdag.

Gem job

KMD A/S
Publiceret: 4. juni 2021

Arbejdssted

Location Ballerup