Vil du være med til at sikre høj in­for­ma­tions­sik­ker­hed i Statens It og hos Statens It’s kunder?


Vil du gøre en forskel for informationssikkerheden i Statens It? Statens It skal beskytte kundernes informationsaktiver bedst muligt. Vi søger derfor to nye kollegaer, der vil arbejde på at højne informationssikkerheden gennem en kombination af gode og brugervenlige løsninger, et højt awareness-niveau, analyser, velfungerende processer og samarbejde med relevante myndigheder og samarbejdspartnere.

Som informationssikkerhedskonsulent bidrager du til at fastholde og øge fokus på sikkerhedsbevidsthed på alle niveauer i organisationen og hos de kunder, som Statens It servicerer.

Om stillingen og den kontekst, du kommer til at indgå i

Stillingen er placeret i teamet ’Informationssikkerhed og procesudvikling’, som i dag består af syv medarbejdere, fordelt på kompetencer inden for informationssikkerhed og service management processer. Teamet arbejder bl.a. med risikovurderinger, interne audits, awareness-aktiviteter og fastholdelse og udvikling af Statens It’s certificeringer.

Som Informationssikkerhedskonsulent vil du få en bred kontaktflade særligt til:

 • De teams i organisationen, der arbejder med teknisk it-sikkerhed
 • Transitionsområdet, som løbende sluser nye kunder ind i Statens It
 • Statens It’s DPO
 • Statens It’s kunder, bl.a. via diverse kundefora
 • Rigsrevisionen
 • Finansministeriets Kontor for Revision og Tilsyn.

Vi forestiller os, at du:

 • Har erfaring med og faglig viden inden for informationssikkerhed og standarden ISO27001
 • Kan rådgive om informationssikkerhed såvel internt i Statens It som eksternt til Statens It’s kunder
 • Har uddannet dig i informationssikkerhed, fx CISSP, CISM eller ESL; men har du ikke det, er Statens It indstillet på at give dig den fornødne efteruddannelse i informationssikkerhed 
 • Ud over viden inden for informationssikkerhed er det en fordel, at du har kendskab til det at være i en it-driftsorganisation og til teknisk it-sikkerhed på et vist niveau, så du kan føre en konstruktiv og frugtbar dialog med de kolleger i andre teams, der er specialiseret inden for teknisk it-sikkerhed
 • Arbejder selvstændigt og er opsøgende og resultatorienteret i din opgaveløsning
 • Har gode kommunikative evner, både skriftligt og mundtligt, og at du kan lide at kommunikere præcist og målgruppeorienteret, fx er du god til at udarbejde skarpe beslutningsoplæg, bl.a. i form af notater og præsentationer
 • Har god analytisk sans
 • Har sans for dokumentation. Du er omhyggelig med at opdatere den dokumentation, teamet har ansvar for.

Om os

Statens It er certificeret i ledelsessystemerne ISO27001 (Information Security Management System), herunder også ISO27701 (Privacy Information Management) og i ISO20000 (Service Management System). Statens It har integreret ledelsessystemerne til ét management system.

Statens It drifter systemer for over 29.000 brugere inden for 16 ministerområder. Vi benytter en standardiseret klientplatform, hvor vores brugere får adgang til en række shared services og deres fagsystemer. 

Vi tilbyder et job i en åben, uformel og dynamisk organisation præget af et meget højt fagligt niveau og med en uformel og fleksibel arbejdsform med dygtige og kompetente kolleger.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Det er en forudsætning for din ansættelse, at du kan opnå og opretholde en sikkerhedsgodkendelse på højt niveau.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte souschef og teamleder for Informationssikkerhed og procesudvikling: Vibeke Bertelsen på tlf: 7231 1271 eller sende en mail til vibeke.bertelsen@statens-it.dk.

Ansøgning

Hvis stillingen har din interesse, så send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via statens e-rekrutteringssystem.Tryk på knappen ’Søg jobbet her’.

Indsend senest den 10. august 2021.

Statens It opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Specialiseret it-drift i staten

Statens It er sat i verden for at levere bedre, billigere og mere sikker it-drift og service til den danske stat. Med fokus på tilgængelighed, stabilitet, effektivitet og informationssikkerhed servicerer Statens It's mange forskellige ministerier og deres brugere.  Vi er en organisation i hastig vækst, men er også en fleksibel og dynamisk arbejdsplads, der kender værdien af alle vores medarbejdere.

Gem job

Statens IT
Publiceret: 10. juni 2021

Arbejdssted

Location Ballerup