IT-arkitekt


Har du en ambition om at være med til at skabe digitale løsninger, der gør en forskel for borgere og samarbejdspartnere i Danmark? Så har du nu muligheden for at blive en del af IT og digitaliseringsteamet hos Færdselsstyrelsen.

Færdselsstyrelsen er i rivende udvikling. Siden 2016 har vi været placeret i Ribe som en del af Trafikstyrelsen, men den 1. januar 2020 blev Færdselsstyrelsen en selvstændig styrelse under Transportministeriet. Den 1. oktober 2021 overtager vi en ny stor opgave på kørekortområdet, som mere end tredobler vores organisation. Vi står med andre ord over for en periode med store og ambitiøse mål på færdselsområdet, hvor IT og digitalisering vil have en helt central rolle.

Færdselsstyrelsens digitaliseringsopgaver er hidtil blevet løst i Trafikstyrelsen, men vi er netop nu i gang med at hjemtage opgaverne og opbygge vores egen IT og digitaliseringsorganisation.

Du vil i din rolle som IT-arkitekt medvirke til at sætte fælles retning for IT-arkitekturen og styring heraf på tværs af forretningsprocesser og systemer. Samtidig vil du få en nøglerolle i implementeringen af nye digitale løsninger, der realiserer vores ambitiøse digitaliseringsagenda.

Dine arbejdsopgaver vil bl.a. omfatte:

 • Deltagelse i kravspecificering- og udbudsforløb
 • Deltagelse i udviklingsprojekter med henblik på udarbejdelse af løsningsarkitektur, der dækker forretningens behov og er i tråd med både strategi og kommende målarkitektur
 • Rådgivning af og sparring med organisation og leverandører (eksempelvis interne projektledere, systemudviklingspartnere og Statens IT)
 • Udarbejdelse og vedligehold af IT-målarkitektur. Herunder vedligehold af dokumentation
 • Udarbejdelse og vedligehold af governance model for IT-arkitektur
 • Løbende erfaringsopsamling samt implementering af forbedringer.

Din personlige profil

Du arbejder selvstændigt, men samtidig skaber du gode samarbejdsrelationer i egen organisation, i forretningen og i samarbejdet med leverandører. Du arbejder metodisk og struktureret med dit fagområde og inddrager aktivt dine omgivelser i dit arbejde. Du har et udpræget fokus på muligheder og de gode løsninger.

Fagligt forventer vi, at du har en relevant, længerevarende uddannelse og gerne erfaring fra et lignende job. Det vil ligeledes være en fordel, hvis du har supplerende uddannelse og evt. certificeringer indenfor dit fagområde. Vi lægger særligt vægt på at:

 • Du har erfaring med arkitektur og systemudvikling i en offentlig kontekst. Herunder kendskab til fællesoffentlig rammearkitektur
 • Du evner at formidle teknisk viden og information på en lettilgængelig og forståelig måde
 • Du har en god forretningsforståelse og evner at kombinere denne med en indgående forståelse for digitaliseringens mange muligheder
 • Du har en grundlæggende forståelse for IT-sikkerhed og GDPR
 • Du har en bred viden om løsningsarkitektur for på tværs af platforme. Herunder cloud baserede løsninger i en offentlig kontekst
 • Du har forståelse for og evt. praktisk erfaring med automatisering og brugen af AI
 • Du holder dig løbende opdateret på teknologiske trends, digitale muligheder og erfaringer fra lignende organisationer.

Færdselsstyrelsen tilbyder

I Færdselsstyrelsen bliver du en del af en ambitiøs organisation i rivende udvikling og med en udpræget pionerånd. Faglige udfordringer har vi mange af og du vil opleve gode muligheder for at påvirke din egen hverdag og løsningen af dine opgaver.

IT og Digitalisering er et nyt team, hvor vores hovedfokus er at understøtte forretningen bedst mulig gennem leverancer af services og løsninger, der gør en forskel i hverdagen for borgere, samarbejdspartere og vores kolleger i Færdselsstyrelsen.
Vi har fokus på opgaven, kvalitet i leverancen og samarbejdet på tværs. Vores omgangstone er uhøjtidelig med plads til et godt grin. 

Løn og ansættelsesforhold

Stillingen er en fast stilling på 37 timer om ugen og er til besættelse snarest muligt. Ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst.
Dit ansættelsessted er som udgangspunkt Ribe, men vi kan også aftale København. Du skal dog være indstillet på at køre til Ribe ca. en dag om ugen.

Der vil i et vist omfang være rejseaktivitet rundt omkring i Danmark.

Det er en betingelse for ansættelsen, at sikkerhedsgodkendelse kan opnås og opretholdes under hele ansættelsen.

Yderligere information

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte kontorchefen for IT og Digitalisering Søren B. Nielsen på tlf.: 41 87 17 97.

Ansøgning 

Send din ansøgning via ansøgningsknappen "Søg jobbet her" nederst på siden senest den 22. juni 2021.

Vi forventer at afholde første samtale den 25. juni 2021 og anden samtale den 28. juni 2021. Samtalerne afholdes hos Færdselsstyrelsen i Ribe.

Færdselsstyrelsen ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle, uanset personlig baggrund, til at søge.

Færdselsstyrelsen er i rivende udvikling, og vi har brug for flere dygtige medarbejdere. Vi er ca. 150 engagerede kollegaer, med forskellige fagligheder og opgaver, og vi står overfor en periode med store og ambitiøse mål på færdselsområdet.

Gem job

Færdselsstyrelsen
Publiceret: 11. juni 2021

Arbejdssted

Location Ribe eller København

Job hos virksomheden