Data Warehouse Spe­ci­a­list


På vegne af vores kunde Semler, søger vi en udviklings- og forretningsorienteret Data Warehouse Specialist.

Er du vild med udvikling af data warehouse og med at skabe struktur og skalerbarhed i data? Tænker du forretning og ud af boksen i forhold til fremtidens mobilitetsløsninger? Og kribler det i fingrene på dig, når du hører, at Semler Gruppen udvider sit fokus og engagement yderligere på dataområdet?

Hvis ja, så kom og vær med til at skabe den optimale dataplatform som grundlag for den største digitaliseringsrejse i den danske bilbranche!

Hvad går opgaven ud på?

I rollen som Data Warehouse Specialist skal du i tæt samarbejde med kolleger, forretningen og specielt Analytics & Data Science teamet sikre den fortsatte opbygning og udvikling af Semlers nye Enterprise Data Warehouse. Du vil primært skulle koncentrere dig om udviklingen af den nye platform, mens dine øvrige tre DWH-kolleger vil have fokus på at drifte og håndtere den gamle platform.

Semlers nye data warehouse bliver bygget på Microsoft Azure, med Azure Synapse som fokus for det nye DWH. Ambitionen er et DWH, der er lavet efter alle kunstens regler, og som dermed understøtter de fremtidige krav til væsentlig flere data fra både biler og SoMe.

Du får hermed en unik mulighed for at arbejde med ”state of the art” løsninger og værktøjer og få væsentlig impact på, hvordan man kommer til at handle biler i fremtiden.

I denne nyoprettede stilling, bliver dine spændende arbejdsopgaver at:

 • Designe og videreudvikle Semlers nye data warehouse
 • Modellere nye dataområder og indlægge dem optimalt i data warehouset
 • Bygge relevante facts og dimensioner for de områder, som BI-specialisterne har behov for i deres servicering af forretningen
 • Holde dig på beatet med den nyeste teknologi og trends
 • Etablere governance på data warehouse området

Hvem er du?

Din uddannelsesmæssige baggrund er ikke afgørende. Du kan enten komme med en cand.it., cand.merc.dat. eller datamatiker, men du kan også være autodidakt og have oparbejdet flere af nedenstående kompetencer gennem din erhvervserfaring, certificeringer og kurser.

Fagligt vil du derfor opnå stor succes i stillingen, hvis du kan nikke genkendende til mange af nedenstående punkter:

 • Erfaring med tidligere at bygge eget data warehouse
 • Passioneret omkring at holde dig opdateret inden for nyeste trends og teknologier
 • Erfaring med programmering i C#, Json eller lign.
 • Erfaring med Azure Data Factory, Azure Data lake, Azure Synapse, Azure Pipelines(YAML), API, T-SQL, Spark og Python
 • Erfaring med nyeste Microsoft SQL Server-teknologi, T-SQL, SSIS, SSAS, ETL-processer og håndtering af datakvalitet
 • Tabular modellering og Stored Procedures
 • Erfaring med Power BI og forståelse for hvordan man skaber en Enterprise løsning på Power BI
 • Forståelse for forretningens behov og evnen til at omsætte ideer og hypoteser til dataentiteter og relationer mellem dem (modellering og normalisering)
 • Erfaring med at bygge fremtidssikrede informationsmodeller, der ikke blot rummer traditionelle stam- og transaktionsdata men også hændelsesdata (IoT) og dermed muliggør, at man analytisk kan forsøge at forudsige f.eks. kunders behov og handlinger
 • Erfaring med store og komplekse datamodeller og datamængder – Semler har i dag ca. 3000 tabeller på Mainframe DB2 og i MS SQL, samt en masse Notes baser
 • Erfaring med også at tænke sikkerhed og compliance, dvs. hvem skal have adgang til hvilke data, har kunden givet fornødent tilsagn, hvordan beskyttes data bedst, hvordan kan kundedata nemt slettes. osv.
 • Det er et plus, hvis du har erfaring med Machine Learning, AI og økonometrisk modellering
 • Kendskab til Azure IOT, Event HUB, Azure Stream Analytics, Azure Machine Learning, Spark og Scala vil være en fordel

Du er som person udadvendt og kan begå dig på mange niveauer i organisationen, er passioneret omkring dit arbejde og brænder for at gøre en forskel og at vise, hvordan en solid og skalerbar dataplatform er nøglen for Semlers fremtid. 

Dertil kan du spejle dig i nedenstående personlige karaktertræk:

 • Får energi af at sætte rammer og retning
 • Kan tænke ud af boksen og se tingene på en anden måde
 • Nysgerrig og finder det naturligt at udfordre tingene
 • Meget selvkørende og god til at række ud
 • Passioneret, frisk energi og med en indre glød
 • Struktureret og motiveres af høj kompleksitet
 • Åben for faglig sparring og feed-back

Og sidst men ikke mindst kommer du med et kommercielt mindset, som er omdrejningspunktet for hele den måde, du tilgår opgaver og kolleger.

Hvad tilbyder Semler?

Da dette er en nyoprettet funktion, vil du til dels være med til at definere din egen rolle og udvikle dig i takt med afdelingen, forretningen og kunderne på denne spændende og unikke digitalise­rings­rejse.

Du får muligheden for at blive en del af en god og fleksibel arbejdsplads, hvor medarbejdertrivsel er i højsædet. Menneskene er Semlers vigtigste ressource, og derfor gør lederne meget for at sikre, at alle har gode udviklingsmuligheder og en fin balance mellem privat- og arbejdsliv.

Vil du være med?

Så glæder vi og til at høre fra dig. Send din ansøgning hurtigst muligt, da vi løbende afholder samtaler og ansætter, når vi har den rette kandidat.

Hvem er Semler?

Semler Gruppen er Danmarks største koncern i bilbranchen med over 100 års erfaring inden for import og salg af biler af bl.a. mærkerne Volkswagen, Audi, ŠKODA og SEAT med ca. 2.400 ansatte.

Branchen er på en spændende rejse, hvor både produkter og den måde de bliver ejet og brugt på udvikles med lynets hast. Kunderne køber ikke længere bare en bil – de køber en mobilitetsløsning. Som de førende på markedet har Semler de bedste forudsætninger for at være gearet til en mere teknologisk fremtid med f.eks. el- og selvkørende biler. Derfor sættes der fuld kraft ind på at digitalisere og optimere måden, der arbejdes på i forretningen.

Semler er i gang med at modernisere deres IT-landskab, og målet er at ende med et velintegreret sæt af best practice cloud løsninger, der er løst koblede, og som i videst muligt omfang udveksler data eventbaseret. Der skal sikres fortsat vækst, forretnings­agilitet, hurtigere Time-to-Market og kundefokus i alt, hvad de gør. De skal forstå deres kunder og præferencer endnu bedre og her kommer data ind i billedet. Semler har samlet rigtig mange kundedata ind gennem årtier og er ligeledes begyndt at samle en masse IoT data op fra kundernes biler. Nu ligger opgaven i at få det optimale ud af dataene – i at finde ’guldet’, de gemte sandheder og skabe en dybere indsigt, så kunderne får en endnu bedre betjening.

Venligst bemærk, at vi af hensyn til GDPR ikke modtager ansøgninger/CV’er via mail.

Gem job

Sam Executive Search
Publiceret: 31. juli 2021

Arbejdssted

Location Brøndby