Se­ni­o­r­pro­jekt­le­de­re


”Du bliver koblet på Toldprogrammet der implementerer det nye EU fælles Told Kodeks (EUTK), og der findes vel ikke andre programmer i Danmark lige nu, der er større, mere komplekse, end det. Det er det vildeste!” fortæller din nye kontorchef Stina Wendelboe Klysner med stor entusiasme, og fortsætter, ”Så hvis du er til store transformationsprojekter, der virkelig har impact på vores samfund, så er det her det helt rigtige job for dig”. 

I samarbejde med Toldstyrelsen er vi i gang med at udskifte hovedparten af den samlede it-portefølje på toldområdet grundet EU’s nye toldlovgivning. Det har meget stor betydning for den danske import og eksport, for det indre marked, for danske virksomheder og for vores kolleger i Toldstyrelsen, som vi arbejder tæt sammen med.

Toldprogrammet er organiseret i et Solution Train, med 4 Agile Release Trains, og dertil har vi en formel governance struktur med boards og en programledelse. Vores opgaver spænder bredt fra egen udvikling, til implementering af standardsystemer i et multi-vendor setup.

Indgå i et dynamisk og tværfagligt udviklingsmiljø med højt til loftet og rig mulighed for at gøre en forskel

Vi arbejder ud fra rammeværktøjet SAFe (Scaled Agile Framework) og som vores nye seniorprojektleder, får du en unik lederrolle. Selvom vi arbejder agilt, skal vi stadig klikke sammen med en omverden, der anvender og forstår mere traditionelle styringsformer. Af samme grund er den klassiske SAFe ART ledelse udvidet til også at indeholde en seniorprojektleder, der indgår på lige fod med de tre andre roller og skal være bindeled mellem de to paradigmer. Du får således en særlig opgave i at dække ART’en af på de områder, der handler om de mere traditionelle styringsformer.

Du får en central rolle i forhold til at løfte det styringsmæssige ansvar og er derudover ansvarlig for udbudsprocesser og leverandørstyring, ligesom du er ansvarlig for løbende opfølgning på togets økonomi og gevinstrealisering. Et andet vigtigt ansvarsområde er interessehåndtering overfor Finansministeriet, Departementet, Statens it-råd og Digitaliseringsstyrelsen.

Derudover omfatter dine opgaver bl.a. følgende:

  • Håndtere, koordinere og kommunikere overfor interne og eksterne interessenter omkring fremdrift, milepæle og releaseplaner, herunder oversætte agile planer til kommunikerbare stage / gate projektplaner når det er nødvendigt
  • Udarbejde og følge op på tog-specifikke ”must win battles”
  • Kommunikere eksterne krav og input, der har betydning for togets leverancer, fra boardet til den øvrige togledelse
  • Betjening af boardmøder og dialog med sekretariatet om f.eks. transition og overdragelse til Toldstyrelsen

Senior projektleder, Jesper Breddam Kofoed, fortæller her om rollen som seniorprojektleder:

Du bliver udfordret på alle parametre og får mulighed for at trække på hele din projektledererfaring i et komplekst program, hvor de tværgående, koordinerende opgaver for mig tilfører en ekstra interessant dimension. For at lykkes er det vigtigt, at vi spiller hinanden gode, da resultaterne kommer gennem samarbejde - og vi har den mangfoldighed på erfaringsniveau, personprofiler og kompetencer, som skal til for at få succes som team”.

Din baggrund 

Du har flere års erfaring som seniorprojektleder eller programleder med ansvar for komplekse it-projekter med 40+ projektdeltagere. Du er stærk i de traditionelle projektledelsesdiscipliner, men har også erfaring med agil projektledelse. Din erfaring med it-projekter dokumenterer også solid erfaring med forretningsimplementering. Har du kendskab til Statens it-model, vil det være en fordel.

Som person er du en holdspiller, der holder humøret højt - også i modgang og trives med transparens, ærlighed og ”built in quality”. Du er hurtig til at danne dig et overblik over et komplekst område og trives i samarbejdet med et bredt spektrum af interessenter både interne og eksterne på forskellige niveauer i en organisation, der indimellem har roller og ønsker, som konflikter. Du er en stærk kommunikator på både engelsk og dansk. Dine kolleger og samarbejdspartnere beskriver dig som en naturlig og vellidt projektleder, der er vant til at træde i karakter og tage ansvar og sætte retning for dit projekt.

Toldprogrammet

I Toldprogrammet er vi p.t. ca. 400 medarbejdere, herunder både interne medarbejdere og eksterne konsulenter. Vi har mange forskellige uddannelses- og erhvervsmæssige baggrunde, hvilket skaber et dynamisk og kreativt arbejdsmiljø, hvor vi vægter læring og arbejdsglæde meget højt. Stemningen er god mellem os, omgangstonen uformel og selvom vi har travlt, spiller vi hinanden gode. Vi bor i moderne kontorfaciliteter på Frederiksberg lige ved Flintholm station og har fri parkering i kælderen.

Ansøgning og kontakt

Ansøgning med CV og eksamenspapirer bedes sendt via nedenstående link senest den 2. august 2021. Vi holder samtaler løbende, og der kan indgå en logisk test og en personanalyse i ansættelsesforløbet.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Stina Wendelboe Klysner tlf.: 51400959.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest og referencer.

Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner og dit arbejdssted vil være Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Publiceret: 5. juli 2021

Arbejdssted

Location Frederiksberg