Scrum mastere til it-udvikling af ud­dan­nel­ses­sek­to­ren


Styrelsen for it og læring (STIL) i Børne- og Undervisningsministeriet søger scrum mastere i Aarhus og København til vores opgaver med f.eks. Unilogin, digital understøttelse af praktikpladssøgninger, specialpædagogisk støttesystem samt digital understøttelse af prøver og eksaminer.

Ambitiøs styrelse, der vil være de bedste!

I STIL er vi ambitiøse. Vi vil udvikle brugervenlige, sikre systemer, der opfylder undervisningssektorens behov, og samtidig sikre, at der er digitale sammenhænge mellem undervisningssektorens forskellige it-systemer, og at vi skaber og indsamler kvalitetsdata, der hurtigt kan bringes i spil.

Vores it-systemer anvendes dagligt af et meget stort antal børn, unge og voksne og har stor betydning i hverdagen på de danske uddannelsesinstitutioner. Som scrum master vil du bidrage til, at vi hæver ambitionerne og realiserer vores mål.

Din hverdag i STIL

Du får en varieret hverdag, hvor vi løfter opgaver og deler ansvar som et team, og hvor du er med til at præge udviklingen af en af vores kritiske it-løsninger - fra den første ide til ibrugtagning og den efterfølgende vedligehold og drift. Du kommer til at bruge og udvikle dine kompetencer på mange forskellige måder, og du vil få dygtige og engagerede kolleger både i STIL og i resten af ministeriet.

”Som en del af STIL får du mulighed for at være med til at sætte et digitalt aftryk og gøre en forskel for elever, lærlinge og kursister. Du har desuden rig mulighed for at udvikle dig og løbende at få et stadig større ansvar.” (kontorchef Signe Rønn Sørensen)

Dine opgaver

Dine opgaver vil primært være, at;

 • fastholde den agile proces, herunder ansvaret for de daglige stand-up møder, sprint planlægning, sprint reviews, retrospectives
 • sikre fokus på, at teamet skaber størst mulig værdi, og at forhindringer bliver ryddet af vejen
 • skabe engagement og arbejdsglæde i teamet og sikre onboarding af nye teammedlemmer
 • coache teamet i selvorganisering og tværfaglighed samt sparre med product owner og organisationen i øvrigt
 • sikre overblik over teamets ressourcesituation/kapacitet
 • hjælpe teamet med at udvikle sig på daglig basis med henblik på at optimere værdiskabelse (fx understøtte videndeling og sikre kompetenceudvikling)
 • have god forståelse for teamets leveranceområde, herunder forretningsbehovet, processer og it-produkter.

Om dig

Om du er nyuddannet eller har erfaring er ikke afgørende. Det vigtigste er, at du kan indgå i et agilt team og påtage dig rollen som scrum master med respekt for dine kollegers faglighed og arbejdsglæde. Hvis du ikke er certificeret som scrum master i dag, vil du få mulighed for at blive det som en del af arbejdet hos.

Det er en fordel, hvis du har en relevant it-uddannelse, hvor du har fået indsigt i alle faserne i en it-udviklingsproces fra behovsopgørelse over test til ibrugtagning. Ligeledes vil det være en fordel, at du har et skarpt teknisk overblik.

Vi forventer, at du;

 • er god til at skabe effektivitet, transparens og arbejdsglæde
 • er god til at formidle, koordinere og samarbejde - også med andre fagligheder end din egen
 • har stærke analytiske kompetencer og er kvalitetsbevidst
 • har erfaring med eller interesse for rollen som scrum master
 • har gode people skills
 • kan bevare overblikket og stå venligt fast, når det er nødvendigt - også når tingene brænder på.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i forhold til gældende overenskomst for staten med mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg. Med de rette kvalifikationer og erfaring kan ansættelsen evt. ske på konsulentniveau.

Stillingen ønskes besat pr. 1. oktober 2021. 
Ansættelsessted: Lyseng Alle 1, Højbjerg eller Vester Voldgade 123, København. 

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at sende en sms til kontorchef Signe Rønn Sørensen (Aarhus) på 25 28 48 00 eller Søren Nielsen (København) på 29 13 65 84, som herefter vil ringe dig op hurtigst muligt.

Lyder det som noget for dig?

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest den 6. august 2021 i vores rekrutteringssystem via linket. Angiv venligst om du søger i København eller Århus. Vi afholder løbende samtaler i august, senest i uge 33. Hvis du går videre til 2. samtale, vil du blive bedt om at besvare en kognitiv test, der vil indgå som en del af den samlede vurdering.

Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund – vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

Om Styrelsen for It og Læring (STIL)

STIL er en styrelse i Børne- og Undervisningsministeriet, der gennem it, digitalisering og data arbejder for at sikre fagligt stærke uddannelser og dagtilbud til alle. Vores vision er at være de bedste i staten til at skabe værdi gennem it, digitalisering og data – og derved forbedre børn, unge og voksnes læring.

Du kan også læse mere om STIL på vores hjemmeside stil.dk og om ministeriet på uvm.dk.

Gem job

Styrelsen For It og Læring
Publiceret: 7. juli 2021

Arbejdssted

Location Højbjerg eller København