Struk­tu­re­ret Software License Manager


Vær med til at håndtere indkøb, optimere og sikre compliance, i forhold til softwarelicenser i Energinet. Kan du skabe overblik, samtidig med du er god til detaljen, og har du viljen til at få det bedste ud af store såvel som små softwarekontrakter, er du den License Manager, vi mangler i vores IT Contract Management-team.

Du bliver en del af en organisation, hvor fleksibilitet og arbejdsliv i balance står højt på dagsordenen. Du får derfor tilbudt udstyr til en god hjemmearbejdsplads for at kunne afveksle bedst muligt med at være på vores hovedkontor i Fredericia og hjemme.

Effektiv licensstyring og optimering af brugen af licenser

I Energinet har vi stor fokus på at optimere og strukturere vores licensstyring. Derfor har vi søger vi nu en ekstra Licence Manager, der kan indgå i vores nye IT contract management-team, som dækker License Management, Vendor Management og Service Delivery Management. Sammen sikrer vi håndteringen af alle Energinets it-kontrakter.

License Management-teamet er ansvarlig for en kompleks software- og license-portefølje, dækkende alt fra enterpriseaftaler med SAP, Microsoft, Oracle og IBM til mange forskelligartede og fagspecifikke løsninger. Vi sikrer en god og effektiv livcyklus omkring software-licenserne; fra indkøb og udbud på licenser og værktøjsvalg på tværs af hele Energinet til opfølgning på og løbende optimering af brugen af licenser. Som License Manager rådgiver, administrerer og optimerer du sammen med resten af teamet brugen af vores licenser på tværs af koncernen. Du indgår i dialog med forretningsejerne i Energinet og rådgiver om licensovervejelser, samtidig med at du administrerer eksisterende licensaftaler på tværs af koncernen.

Du bliver en del af Energinets software board, hvor vores License Managers bidrager til at sikre det rette værktøjsvalg på tværs af teams i IT. Du er også med til at drive og forbedre processer for en effektiv licensstyring, så Energinet altid har et kvalificeret og opdateret overblik over licenser og licensvilkår. Herudover har du fokus på løbende at høste besparelser gennem forbedring af indkøb og værktøjsvalg, samtidig med at du sikrer compliance i forhold til vores interne licens-kvalitetssikring og ud imod leverandører. Det sker i tæt samarbejde med vores dygtige kollegaer, og eksterne specialister, så vi altid har det bedste afsæt.

Baggrund inden for it eller indkøb og erfaring med licensstyring

Du har et bredt funderet kendskab til license management – ideelt fra en rolle som Software License Manager eller lignende, og gerne med erfaring med SAP, Microsoft og lignende. Men har du andre erfaringer, der kvalificerer dig til jobbet, hører vi rigtig gerne fra dig også.

Som person har du fokus på fremdrift, er struktureret og sætter en ære i at skabe orden i penalhuset. Du kan arbejde selvstændigt, men har dog samtidig lyst til at være en del af et team, hvor faglig sparring, arbejdsglæde og socialt samvær er i høj kurs. Samtidigt falder det dig nemt at pleje menneskelige relationer, og du sætter pris på at arbejde med mange kontaktflader på tværs af en stor organisation.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”Søg jobbet her” senest 3. august 2021. Vi forventer at holde samtaler 9. august (online) og 16.-17. august (i Fredericia). Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Agile People Leader Michael Nielsen på tlf. 23 33 88 89. Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset baggrund til at søge jobbet. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.

Energinet IT understøtter koncernen og koncernens forretningsenheder med it-udvikling og -drift. IT skal sikre, at Energinets forretningsprocesser understøttes effektivt og sikkert med informationsteknologi. Vi er et datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

Se film om Energinet.

Gem job

Energinet
Publiceret: 9. juli 2021

Arbejdssted

Location Fredericia