Statens It søger sik­ker­heds­a­na­ly­ti­ke­re til at udvikle og styrke vores indsats inden for cy­ber­sik­ker­hed

Statens It arbejder på at skabe fundamentet for den fortsatte digitalisering i staten. Vi har således ansvaret for at drive en effektiv it-understøttelse og sikre høj tværgående standard for it-service i staten og de ca. 30.000 ansatte.

Vi søger nye medarbejdere til vores Detection And Response Team (DART), som har ansvaret for at forebygge, opdage og håndtere sikkerhedshændelser i Statens It for vores kunder. Vi leverer en række ydelser vedrørende sikkerhed både internt i Statens It og til vores kunder. Teamet består i dag af otte medarbejdere med forskellige kompetencer inden for sikkerhed.

Om stillingen

Som sikkerhedsanalytiker vil du have ansvaret for at opdage, håndtere og forbygge sikkerhedshændelser hos Statens It og vores kunder. Du vil også indgå i arbejdet med at automatisere opgaver, udvikle og implementere nye løsninger/værktøjer og løbende forbedre vores arbejdsgange og processer. Som sikkerhedsanalytiker kommer du blandt andet til at arbejde med følgende områder:

 • Analyse af alarmer og logs
 • SIEM
 • Incident reponse
 • Forensics
 • Sikkerhedsvurderinger
 • Sårbarhedsskanning og afrapportering af disse
 • Endpoint beskyttelse
 • Mailsikkerhed.

Om dig

Vigtigst af alt er, at du er drevet af en lyst og nysgerrighed for at udvikle dig inden for it og cybersikkerhed. Din baggrund er måske en gymnasial uddannelse, en uddannelse fra en af erhvervsskolerne, eller måske er du autodidakt inden for it og netværk.

Derudover forventer vi, at du:

 • er parat til at yde en målrettet indsats og udviser initiativ til at blive en af de dygtigste inden for det område, du skal arbejde med
 • er i stand til at forstå og anvende de mest udbredte programmeringssprog samt har evner til at kode mindre opgaver
 • arbejder struktureret, er i besiddelse af en god dømmekraft og er i stand til at holde hovedet koldt og tage selvstændige beslutninger i svære situationer
 • mestrer både dansk og engelsk på et rimeligt niveau, og at du kan læse og forstå tekniske dokumenter og formidle teknisk viden på begge sprog
 • er god til at samarbejde og kommunikere både skriftligt og mundligt med kollegaer, og det er en fordel, hvis du kan tage dialogen med kunderne.

Vi tilbyder

Vi tilbyder et job i en åben og dynamisk organisation, som er præget af et meget højt fagligt niveau. Du vil blive mødt af en uformel og fleksibel arbejdsform med dygtige og kompetente kolleger, hvor der er skiftende hverdage og ikke to dage er ens. Du vil blive en del af et team, der er i stor udvikling og hvor der er plads til at prøve værktøjer/metoder af. Vi vil tilbyde dig et forløb, der sikrer, at dine kompetencer bliver løftet, og at du bliver klædt på til at kunne håndtere opgaverne.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Det er en forudsætning for din ansættelse, at du kan opnå en sikkerhedsgodkendelse til niveauet HEMMELIGT.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Lars Gottschalk på telefon 22 50 27 16 på hverdage mellem kl 09:00 og 15:00.

Ansøgning

Hvis stillingen har din interesse, så tryk på ”Søg jobbet her” og send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag. Vi skal modtage din ansøgning senest onsdag den 15. september 2021.

Vi forventer at afholde jobsamtaler løbende.

Statens It opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Specialiseret it-drift i staten

Statens It er sat i verden for at levere bedre, billigere og mere sikker it-drift og service til den danske stat. Med fokus på tilgængelighed, stabilitet, effektivitet og informationssikkerhed servicerer Statens It's mange forskellige ministerier og deres brugere.  Vi er en organisation i hastig vækst, men er også en fleksibel og dynamisk arbejdsplads, der kender værdien af alle vores medarbejdere.

Gem job

Statens It
Publiceret: 1. september 2021

Arbejdssted

Location Ballerup