DevOps Engineer til kom­munika­tion­splat­form


Er du nysgerrig på både at lære nyt og anvende din erfaring på nye områder, så er her en unik mulighed for at sætte dit præg på opbygning af kommunikationsnetværk i Danmark og det øvrige Europa.

Du bliver en del af en organisation, hvor fleksibilitet står højt på dagsordenen. Du får derfor tilbudt udstyr til en god hjemmearbejdsplads for at kunne afveksle bedst muligt med at være på vores hovedkontor i Fredericia og hjemme.

Et agilt og selvstyrende team

Du bliver en del af et agilt, selvstyrende platforms-/integrationsteam, som består af dygtige teknikere, der hjælper og sparrer med hinanden om opgaverne. Vi står for at etablere, vedligeholde, forbedre og drifte Energinets ECP-netværk (Energy Communication Platform), der anvendes til kommunikation mellem elsystem og elmarkedsaktører i ind- og udland. Vores mål er at skabe en driftssikker platform, der understøtter vores produktteams, så de selv kan sørge for stabil og sikker kommunikation mellem deres applikationer. Netværkene er bygget på Microsoft- og Linux-baserede teknologier, herunder Kubernetes og Azure. Vi er pionerer inden for ECP-netværk i Danmark, og du får derfor en unik mulighed for at sætte dit præg på opbygning af kommunikationsnetværk i Danmark og det øvrige Europa.

Konfiguration og drift af kommunikationsplatform

Dit fokus er at konfigurere og drifte vores kommunikationsplatform med fem forskellige ECP-netværk samt at være med til at skabe et nyt internt netværk. Du anvender en række komponenter relateret til automatisering, kontinuerlig integration, implementering og meget mere.

Dine primære opgaver er at:

 • Implementere og forbedre overvågning og alarmer
 • Bygge og vedligeholde high availability-systemer i containerized miljøer
 • Implementere og varetage CI/CD-pipelines (via Azure DevOps)
 • Oplære og supportere interne og eksterne brugere af ECP-netværk
 • Konfigurere og drifte software til ECP-netværk
 • Samarbejde med de nordiske og øvrige europæiske lande for udveksling af erfaringer og forbedring af softwaren
 • Udføre root-cause analyse af live-systemer

Du bliver oplært i ECP-teknologierne, da disse er unikke for energisektoren.

It-profil med lyst til at udforske nye teknologier

Du motiveres af at analysere og forstå eksisterende systemer samt at udforske nye teknologier til at udvide din viden og færdigheder – ligesom du synes, at det er spændende at udvikle kreative løsninger på komplekse problemer sammen med teamet. Samtidig trives du i en rolle, hvor du samarbejder og kommunikerer med flere dele af organisationen.

Vi er på udkig efter en profil, der har en eller flere af følgende færdigheder:

 • Erfaring med Kubernetes og Docker
 • Erfaring med applikationsdeployment via CI/CD
 • Erfaring med systemadministration, især på Linux
 • Arbejdskendskab til open source-teknologier og cloud-tjenester
 • Gode evner indenfor analyse og fejlsøgning (Java, netværk og X.509)
 • Gode evner på engelsk i skrift og tale

På ønskelisten er desuden erfaring med Powershell, Java, Bash og Azure samt erfaring med monitoreringsværktøjer som Splunk, Grafana, Kibana, eller lignende – men det er ikke et krav.

Vi ser frem til at høre fra dig

Har du lyst til at høre mere om hverdagen i teamet, så send en mail til ecp@energinet.dk- så kontakter en fra teamet dig for en uformel snak.

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”send ansøgning”. Vi holder samtaler løbende og lukker rekrutteringen, når vi har fundet de rette kandidater – så vent ikke for længe med at sende din ansøgning. Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset baggrund til at søge jobbet. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk

Energinet IT understøtter koncernen og koncernens forretningsenheder med it-udvikling og -drift. IT skal sikre, at Energinets forretningsprocesser understøttes effektivt og sikkert med informationsteknologi. Vi er et datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

Se film om Energinet.

Gem job