For­ret­nings­ud­vik­ler - vær med til at forme den grønne om­stil­ling


Vær med til at løse nogle af de mest centrale problemstillinger i udviklingen af Danmarks fremtidige energisystem. Innovation og digitalisering er væsentligste forudsætninger for at lykkes med den grønne omstilling af energisystemet, og vi mander derfor op med flere nyoprettede jobs med fokus på innovation og forretningsudvikling. Med afsæt i koncernens strategi og en enorm vilje til at gennemføre projekter i et praksisorienteret og agilt setup får du en spændende mulighed for at påvirke innovationsagendaen i Energinet.

Din nye arbejdsplads bliver på vores hovedkontor i Fredericia med stor fleksibilitet og mulighed for at arbejde hjemme.

Du bidrager til at fremme innovation i Energinet

Som forretningsudvikler arbejder du i spændingsfeltet mellem innovation og digitalisering - og excellerer i at identificere kerneproblemstilling og konkretisere løsninger. Du udvikler sammen med forretningen koncepter og eksperimenter, som flytter kultur, metode og mindset i samspil med konkrete leverancer. Du kommer nok til at arbejde med 1-2 projekter om året, men det kan variere. Projekterne involverer ofte eksterne partnere og kan omhandle initiativer på tværs af hele koncernen, fx Power-to-X, industrielle energifællesskaber og Energinets rolle som bygherre.

Projekterne organiseres i transformative teams, som arbejder målrettet på at løse Energinets spændende problemstillinger tæt på forretningen, men uafhængigt af løbende drift. Det betyder, at du arbejder forretningsnært og kan bringe en diversitet af færdigheder i spil på kanten af det eksisterende - hvilket giver mulighed for at realisere projekterne hurtigt og giver mandat til at stille spørgsmål ved ”plejer”.

Du bliver en del af afdelingen Innovation, som arbejder tæt sammen med søsterafdelingen Digitalisering, hvor løsninger blevet prototypet og skabt fra bunden, for derefter at blive skaleret og implementeret. Derfor er det også vigtigt, at du har interesse og forståelse for det digitale område.

Glæd dig til et spændende og meningsfuldt job, hvor du sammen med dine kolleger er motiveret af det formål at identificere, teste og realisere de bedste ideer, der kan bringe Energinet tættere på vores vision om grøn energi for en bedre verden.

Innovativ profil med forretningsforståelse og netværkskompetencer

Vi forestiller os, at du har en akademisk uddannelse, som gør dig i stand til at konceptualisere og produktliggøre svære problemstillinger. Måske har du en baggrund inden for it eller digitalisering - eller inden for energi- eller byggebranchen. Du har gerne et kommercielt mindset og er vant til kunderelationen. Men vigtigst er, at du er nysgerrig og tilegner dig ny viden hurtigt – også uden for dit fagområde. Samtidig er det vigtigt, at du har solide kommunikative evner både mundtligt, skriftligt og visuelt, så du kan formidle anbefalinger og resultater til organisationen på en letforståelig måde.

Som person er du dygtig til at facilitere koncentrerede forløb, hvor du i tæt samarbejde med mange forskellige fagligheder og personprofiler skaber konkrete resultater – og du trives med at arbejde i et ufuldstændigt rum. Samtidig er du en god sparringspartner, der er imødekommende og gerne opsøger input fra andre. Endeligt skubber du gerne på udviklingen og går forrest – og du har sans for at ”lede opad” og skabe ”buy in”.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”søg jobbet her”. Vi holder samtaler løbende og lukker rekrutteringen, når vi har fundet de rette kandidater, så vent ikke for længe med at sende din ansøgning. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Mette Have Larsen-Ledet på telefon 29 22 87 12.

ANSØGNINGSFRIST: 29. september 2021.

Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.


Energinet varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vi er en selvstændig offentlig virksomhed med ca. 1300 engagerede og højt uddannede medarbejdere. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

Se film om Energinet.

Gem job