System­kon­su­lent til Statens It


Er du en analytisk holdspiller, der kan yde professionel service til kunder, leverandører og kolleger? Er du tiltalt af tanken om at arbejde med driftsopgaver, projekter og opgaver i feltet mellem kundeforventninger, brugerbehov og leverandørønsker, og er du en multikunstner på tværs af mange teknologier, så er Statens It måske noget for dig.

Om stillingen

Som systemkonsulent vil du indgå i team Kundeapplikationer og -databaser, som har det systemadministrative ansvar for Statens It’s offentlige kunders systemer.

Teamet består lige nu er 17 medarbejdere fordelt i to grupper, herunder en gruppe på syv inden for Oracle og MS SQL databaser samt vores WEB-gruppe med 10 erfarne tekniske systemkonsulenter, som glæder sig til at sparre og samarbejde med dig.

Dit arbejde vil bl.a. indeholde følgende:

 • Projektarbejde ved implementering, opgradering eller større vedligehold af systemer
 • Varetage driftsopgaver og 3. level support af applikationernes driftsmiljøer
 • Sikre effektiv håndtering af driftsforstyrrelser og produktionsstop i dagligdagen, og generelt medvirke til opretholdelse af sikker og stabil drift gennem proaktiv overvågning
 • Bidrage med fejlløsning, forbedringstiltag og optimering af processer.

Om dig

Den ideelle kandidat kan have mange indgangsvinkler, men det vil være en fordel med en blanding af et dybdegående og bredt kendskab nedenstående teknologier:

 • en bred faglighed med udpræget erfaring inden for drift af web-applikationer
 • erfaring med linux og opensource-baserede applikationer og teknologier, eks. http proxy, apache, RHEL, Ansible, Drupal, Apache, Ubuntu, MYsql & PostgreSQL etc.
 • erfaring i Windows generelt (IIS, logs), samt VMWare (snapshots m.m.)
 • erfaring med scripting i f.eks. Powershell, SQL m.fl.
 • erfaring med installation af webapplikationer, releases og patches til applikationer
 • erfaring med SSL Certifkater og ekstern dns
 • erfaring med IBM Websphere og Hexagon GeoMedia.

MEN ovenstående er kun en opskrift, som bekendt kan og gerne må udfordres. Kompetencerne i teamet er brede, og er dine også det, er det kun et plus. Du må derfor gerne have mod på at arbejde med mange forskellige teknologier og være nysgerrig på at lære nye.

Statens It har stor fokus på at yde den bedst mulige service til kunderne. Det er derfor vigtigt, at du som person er:

 • serviceminded
 • ansvarlig med en veludviklet analytisk og humoristisk sans
 • i stand til at holde hovedet koldt og gøre en ekstra indsats i akutte situationer
 • en holdspiller med gode samarbejdsevner, der bidrager til trivsel og et godt arbejdsmiljø
 • stædig når det gælder at få et teknisk problem løst, men kompromissøgende i din dialog og samarbejde med kolleger og kunder.

En anden vej ind hos Statens It

Er du f.eks. nyuddannet datamatiker, it-ingeniør eller lignende, og har du stor interesse i arbejdet med mange teknologier m.m., så tøv ikke med at søge, da vi naturligvis også løbende tilknytter nyuddannede.

Om dig

Du vil blive mødt af et fagligt velfunderet team med god humor. I det hele taget tilbyder Statens It en åben, uformel og dynamisk organisation, præget af et meget højt fagligt niveau og med en uformel samt fleksibel arbejdsform med dygtige og kompetente kolleger.

Du vil få mulighed for at opnå unik erfaring og være med til at præge udviklingen på it-området på tværs af statens mange institutioner i et af Danmarks sikreste og mest komplekse it-miljøer.

Ansættelsesforhold

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Det er en forudsætning for din ansættelse, at du kan opnå en sikkerhedsgodkendelse via PET til graden HEMMELIG.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Moderniseringsstyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, Statens It og Statens Administration.

Vil du vide mere?

Så er du velkommen til at kontakte din potentielt kommende kollega Kim Borgholt på tlf. 72 31 13 29 eller teamleder Lars Jørgensen på tlf. 72 31 09 68.

Hvis stillingen har din interesse, så tryk på ”Søg jobbet her” og send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag. Vi skal modtage din ansøgning senest 23. september 2021.

Vi opfordrer interesseret kandidater til at fremsende ansøgning hurtigst muligt, da vi løbende vil indkalde til samtaler.

Statens It opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Dette er et genopslag.

Gem job