Senior Business In­tel­li­gen­ce udvikler med stærke kom­pe­ten­cer indenfor kube udvikling og Power BI søges til Gyldendal


Er du en erfaren Business Intelligence udvikler og vil du spille en væsentlig rolle i at sætte fokus på Gyldendals data og datadrevne beslutninger? så læs videre her…

Gyldendal er et hus, hvor alle lever og ånder for at dele verdens bedste bøger og undervisningsmaterialer med danskerne. Husets redaktioner er specialister i litteraturen og undervisningen inden for hver deres fagområde, og det er udviklingsafdelingens fornemmeste opgave at hjælpe forretningen med at opfylde dette.

Om jobbet

Du bliver ansat i udviklingsafdelingen, som består af 14 udviklere og arkitekter. Vi sidder samlet 46 kollegaer i IT, som alle arbejder med udvikling og drift af vores IT-platforme. Vi har organiseret os i teams, der afspejler forretningens behov. I vores teams arbejder vi med scrum, hvilket blandt andet indebærer sprints- og fokus på mindre leverancer. Når et initiativ er af større karakter, organiserer vi os på tværs af vores teams, og her er vi stadig ved at lære den bedste måde at gøre det effektivt på.
Vores platform er en moderne Datahub funderet i Azure, hvor udviklingen styres ved hjælp af CI/CD-pipelines. Datahub’en indeholder både relationelle databaser samt en data lake og er kendetegnet ved en lagdelt arkitektur. Endeligt udstilles data via tabulare databaser og præsenteres i blandt andet Power BI. Når opgaven kræver det, er vi åbne for at anvende nye teknologier som fx Azure functions og Data Factory. Du vil have rig mulighed for at præge den videre udvikling af Datahub’en.

Dine primære arbejdsopgaver

I tæt dialog med de forskellige interessenter i Gyldendal vil du have ansvar for at designe, udvikle og vedligeholde Datahub’en, så data flyder mellem de forskellige systemer, og på den måde understøtter de beslutninger, vi træffer i organisationen. Af konkrete udviklingsopgaver kan nævnes:

 • Dimensionel modellering og udvikling af tabulare modeller i SSAS tabular  
 • Implementering af forretningslogik vha. DAX
 • Udvikling af Power BI rapporter
 • Videreudvikling af eksisterende SQL Server baseret datavarehus
 • Udvikling af ETL-pipelines i Data Factory
 • Vedligehold af den eksisterende løsning

Om dig

Vi stiller ingen krav til, at du kommer med en bestemt uddannelse, så længe du har den tekniske erfaring for at kunne løse udviklings- og driftsopgaverne. Vi forventer, at du har gåpåmod og lyst til at engagere dig – både i opgaven,afdelingen samt teamet. Du har blik for at skabe de rigtige tekniske løsninger.

 • Du er en dygtig Business Intelligence udvikler med fokus på både data, integritet og drift
 • Det er alfa omega, at du excellerer i tabular modellering i Analysis Services og er en habil DAX-programmør. Du har formentlig arbejdet et par år i et datavarehus-setup og er velfunderet i de grundlæggende principper indenfor ETL samt dimensionel modellering. Derudover vil følgende kompetencer være en fordel: Erfaring med Azure Services som CI/CD-pipelines, DevOps og Azure Functions
 • Erfaring med ETL-værktøjer som SSIS og Informatica
 • Erfaring med rapportingsværktøjer som Tableau
 • en “let’s do it“ attitude
 • En udpræget lyst til samarbejde og at spille kollegaer gode

Vi tilbyder

Du får en stilling med store frihedsgrader, en stor berøringsflade i et uformelt arbejdsmiljø præget af positiv arbejdsglæde samt gode faglige og personlige udviklingsmuligheder.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål vedrørende stillingen, er du velkommen til at kontakte udviklingschef Thomas Clausen på tlf. 2137 0781.

Søg jobbet

Send din ansøgning og dit CV samt relevante bilag hurtigst muligt. Vi holder samtaler løbende

Om Gyldendal

Gyldendal blev grundlagt i 1770 og er dermed landets ældste og største forlag. Gyldendal A/S tæller også datterselskaberne MentorDanmark, MentorNorge (Norge), Word Audio Publishing (Sverige), Chapter og Publizon.
I Gyldendal får du en alsidig og kreativ arbejdsplads med mange forskellige medarbejderprofiler. Det fælles kendetegn på tværs af organisationen er en høj grad af arbejdsrelateret stolthed såvel som indlevelse og engagement i arbejdet samt en menneskeorienteret tilgang – og sidst men ikke mindst en stor kærlighed til bøger.
Du får din daglige gang i Klareboderne i indre København i Gyldendals historiske lokaler, som huser ca. 380 medarbejdere. I hele koncernen er vi omkring 600 ansatte.

Gem job