For­ret­nings­o­ri­en­te­ret it-konsulent til Ser­vi­ceNow


For at kunne understøtte vores arbejdsprocesser I Energinet søger vi en it-forretningskonsulent, som skal være med til at styrke ServiceNow-kompetencer i vores team. Teamet arbejder med at understøtte arbejdsprocesser på tværs af et teknologilandskab bestående af ServiceNow, Azure DevOps og Microsoft 365 samt at styre roller og rettigheder. Teamets vision er ”Vi simplificer måden at arbejde på – hvis kunden vil lege.”

Du bliver en del af en organisation, hvor fleksibilitet og arbejdsliv i balance står højt på dagsordenen. Du får derfor tilbudt udstyr til en god hjemmearbejdsplads for at kunne afveksle bedst muligt med at være på vores hovedkontor i Fredericia og hjemme.

Du er med til at omsætte forretningsbehov til it-løsninger

Vi forventer, at du brænder for at lave forretningsanalyse og ser potentiale for at optimere og automatisere i tæt samarbejde med forretningen. Kort sagt bliver din vigtigste opgave at forstå forretningens behov og omsætte disse til digitale, automatiserede og brugervenlige arbejdsgange for brugerne.

ServiceNow er en af de strategiske platforme i Energinet, der anvendes i stort set hele i organisationen og mange af datterselskaberne. Vi har en høj brugertilfredshed og investerer i at fastholde den ved kontinuerligt at udvikle ServiceNow-platformen og sætte strøm til processer til glæde for Energinets medarbejdere. Din primære opgave er at være brobygger til forretningen samt afdække og forstå forretningsbehovet og omsætte det til konkrete og funktionelle it-løsninger, der automatiserer manuelle eller tunge arbejdsgange.

Konkrete opgaver omfatter at:

  • Udføre forretningsanalyse med det formål at udarbejde business case samt beskrive, hvilken værdi der skabes for forretningen
  • Sikre at it-løsningsdesign understøtter brugernes behov
  • Teste løsninger, uddanne brugere og sikre overdragelse af løsninger til forretningen
  • Konfigurere og implementere løsninger samt sikre, at test og change-proces bliver gennemført.
  • Bistå med drift af ServiceNow-platformen og løsning af support sager

Erfaring med forretningsanalyse og implementering af it-løsninger

Der kan være flere indgangsvinkler til jobbet. Ideelt har du erfaring med at designe og implementere it-løsninger, som sætter strøm til manuelle processer. Samtidig er du vant til at samarbejde tæt med forretningen i en rolle som forretningsanalytiker - og kan se potentialer for optimering og automatisering ud fra et end2end-procesanalyse med udgangspunkt i brugerrejsen. Derudover vægter vi:

  • Erfaring med ServiceNow-platformen
  • God forståelse for forretningsprocesser og hvordan data flyder i workflows
  • Kendskab til eller interesse for agile arbejdsmetoder

Som person er du ivrig efter at lære og opbygge erfaring inden for et teknisk område som ServiceNow, så er du nyuddannet og har denne lyst, så er du også velkommen til at søge.

Bliv en del af teamet

Teamet som du kommer til at arbejde sammen med brænder alle for at gøre en forskel. Alle har en forretningsorienteret mindset, er proaktive og vil gerne gøre en forskel for brugerne. Vi er gode til at hjælpe hinanden i hverdagen og har ingen religion om, hvilket teknologiværktøj, som anvendes - vi vælger det værktøj, som er mest hensigtsmæssig til opgaven. Eftersom vi primært arbejder på evergreen-teknologi, er vores hensigt ikke at custom-kode løsninger, men at få mest muligt ud af de muligheder, som værktøjerne giver out-of-the-box. Vi er også sociale sammen, og selvom vi arbejder meget online, mødes vi socialt og skaber ugens baggrundsbillede, så vi fremstår som en enhed, når vi holder online-møder. Selvfølgelig mødes vi også fysisk på vores kontor i Fredericia.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”søg jobbet her”. Vi holder samtaler løbende og lukker rekrutteringen, når vi har fundet den rette kandidat, så vent ikke for længe med at sende din ansøgning. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Conny Bækby på telefon +45 2337 1138. Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset baggrund til at søge jobbet.

Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.


Energinet IT understøtter koncernen og koncernens forretningsenheder med it-udvikling og -drift. IT skal sikre, at Energinets forretningsprocesser understøttes effektivt og sikkert med informationsteknologi. Vi er et datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

Se film om Energinet.

Gem job