Senior Cy­be­r­a­na­ly­ti­ker til nyt ana­ly­se­cen­ter


Vil du være med til at sikre, at den danske sundhedssektor i fremtiden står endnu stærkere over for cybertrusler? Er du klar til at blive en del af et ambitiøst team, der prioriterer faglighed og udvikling højt? Så er her en unik mulighed for at blive en del af vores enhed og gøre en forskel for sundhedssektoren.

Sundhedssektoren har et konstant fokus på at højne cybersikkerheden. Det betyder, at vi som sektor nu etablerer funktioner til overvågning- og analyse af cyberaktivitet i sundhedssektorens systemer og infrastruktur. En centralt del af dette er et nyt analysecenter hos den Decentrale cyber-og informationssikkerhedsenhed i Sundhedsdatastyrelsen. I tæt samarbejde med sektorens aktører, vil vi i analysecenteret arbejde målrettet for at være på forkant, når det drejer sig om at opdage uønsket aktivitet i sundhedssektoren.

Om Cyber- og Informationssikkerhed

Sundhedsdatastyrelsen er en væsentlig aktør i det danske sundhedsvæsen, som hver dag behandler store mængder personfølsomme data til patientbehandling, forskning, klagesagsbehandling, tilsyn, kvalitetssikring og meget mere. Vores afdeling Cyber- og Informationssikkerhed (CIA) har til opgave at sikre, at disse oplysninger bliver beskyttet bedst muligt.

Afdelingen varetager funktionen som Decentral cyber- og informationssikkerhedsenhed (DCIS) i forhold til cyber- og informationssikkerhedsstrategien på sundhedsområdet. Dette indebærer, at vi sammen med sundhedssektorens aktører udmønter sektorens strategi for cyber- og informationssikkerhed. Det er som led i dette strategiarbejde, at vi nu etablere et centralt analysecenter sammen med sektorens aktører.

Din hverdag hos os

Som cyberanalytiker arbejder du med bearbejdning, analyse, vurdering og formidling af data. Du vil få nær kontakt og dagligt samarbejde med sektorens aktører og relevante myndigheder. Det er derfor vigtigt for opgavevaretagelsen, at du forstår værdien af det tværfaglige samarbejde og videndeling.

Frem for alt vil du være ansvarlig for at finde trusler, sårbarheder og uønsket aktivitet i sundhedssektoren. Du vil derfor også komme til arbejde med flere forskellige tekniske perspektiver for at sikre den bedst mulige cyber- og informationssikkerhed.

Du vil i funktionen arbejde tæt sammen enhedens øvrige medarbejdere, der alle bidager til, at vi kan stille et stærkt hold med høje ambitioner. I rollen som senior analytiker vil dine opgaver primært være at drive, koordinere og være retningsgiver for din egen og resten af teamets indsats inden for områderne:

  • Daglig gennemgang, analyse og triagering af aktivitetsdata og anomali informationer.
  • Threathunting i tæt samarbejde med sundhedssektorens aktører.
  • Deep dive og trendanalyse på logs og anomali data.
  • Opbygning og formidling af cybersituationsoverblik for sundhedssektoren.
  • Dagligt samarbejde med sektorens aktører og Security Operation Centre.
  • Secondline i 24/7 rådighedsvagten og ”single point of contact” for sundhedssektorens operative kapaciteter til analyse centeret.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer

Vi forestiller os, at du har en videregående uddannelse inden for teknisk cybersikkerhed (f.eks. datalogi, master i cyber fra DTU eller lignende) eller tilsvarende praktisk erfaring indenfor cybersikkerhedsbranchen. Det er afgørende, at du har mod på at møde opgaver med et åbent sind og kan se værdien i at arbejde innovativt inden for dit fag.

Du fungerer godt i en travl og tværfaglig hverdag, hvor akutte og ikke-planlagte opgaver ofte må prioriteres over andre arbejdsopgaver. Vi ser gerne, at du brænder for dit fag og har lyst til at være med til at udvikle og styrke sektoren og derved gøre en forskel på et nationalt plan.

Som senior analytiker forventer vi, at du formår at holde overblik og evner at træffe selvstændige beslutninger, samt at du forstår vigtigheden ved god kommunikation og videndeling.

Relevante kandidater til denne stilling har erfaring med at arbejde analytisk med tekniske data og cybersikkerhedsværktøjer og systemer såsom logmanagent, SIEM systemer, network detection and respons enheder, Cloud sikkerhed, sårbarhedsscannere og trusselsinformationer.

Du er derfor også bekendt med, hvordan du anvender systemer som logpoint, elasticSearch, LogRhythm, Logstash, Darktrace, Wireshark, Kali Linux, Parrot, powershell, cloud app security, ChaosSearch og kan derudover læse og forstå event logs og CVE/CVSS.

Vi tilbyder

Du bliver en del af et stærkt fagligt miljø, hvor vi arbejder målrettet inden for cyber- og informationssikkerhed, i en afdeling med et uformelt, dynamisk og socialt arbejdsmiljø med engagerede og dygtige kollegaer. Vi vil være med til at sætte dagsorden, når der arbejdes cybersikkerhed. Vores tilgang til arbejdet med opgaver og udfordringer er nytænkende og agil.

Der er god mulighed for relevant videreuddannelse og certificeringer i ansættelsesperioden.

Vi er en fleksibel arbejdsplads med en 37 timers arbejdsuge.  

Om ansættelsen  

Ansættelsen sker enten i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation, eller efter gældende fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer (OAO-S-fællesoverenskomsten), og den til enhver tid gældende organisationsaftale mellem Finansministeriet og HK/Stat.

Du skal forvente at skulle igennem et sikkerhedsgodkendelsesforløb.

Kontakt os gerne

Du kan få mere at vide om jobbet ved at kontakte afdelingschef Søren Bank Greenfield på tlf. 4040 9146.

Du kan læse mere om, hvad vi laver på www.sundhedsdatastyrelsen.dk.  

Er du interesseret?  

Klik på "søg jobbet her" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Vi forventer at afholde samtaler i uge 43 og 44.

Sundhedsdatastyrelsen har røgfri arbejdstid og et røgfrit campus.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.

Ansøgningsfrist: 24-10-2021.

Gem job

Sundhedsdatastyrelsen
Publiceret: 22. september 2021

Arbejdssted

Location København