Engageret løs­nings­ar­ki­tekt til Team IT-ar­ki­tek­tur i Er­hvervs­sty­rel­sen


Kunne du tænke dig at være med til at sætte it-arkitektur på dagsordenen? Er du interesseret i at løse spændende projekter med dygtige kollegaer og kan du holde mange bolde i luften? Så er du måske vores nye løsningsarkitekt til Team IT-Arkitektur i Erhvervsstyrelsen.

Bliv en central del af projektarbejdet med vores kerneforretningsløsninger

Som vores nye løsningsarkitekt vil du bruge det meste af din tid på projekterne i vores kerneforretningsløsninger.

Dine opgaver vil typisk bestå af at:

 • arbejde med og realisere målarkitektur
 • kortlægge systemporteføljen
 • kvalitetssikre løsningsdesign, teknologi og arkitektur i forhold til rammearkitektur
 • indsamle, opstille og vedligeholde overordnede standarder
 • opstille, modtage input til samt vedligeholde en overordnet integrationsarkitektur i samspil med forretningen
 • sparre omkring arkitektoniske alternativer og forbedringsforslag i projekter og produkter
 • foretage arkitekturreviews på tilbud, projekter og produkter gennem deres levetid
 • modtage og behandle overordnede arkitekturkrav
 • deltage i fællesoffentlige digitaliseringstiltag

I Erhvervsstyrelsen er it-arkitektur stærkt forankret i topledelsen med et arkitekturforum, og rammearkitekturen er forankret i vores vedligehold og udviklingskontrakter. Arkitekturfunktionen er dermed stærkt forankret i organisationen og med på tidssvarende teknologier, fx Elastic search, machine learning, datavisualisering, skyen og serviceorienteret arkitektur for at nævne nogle få.

Du kender nok Erhvervsstyrelsen for det Centrale Virksomhedsregister, men der er mange andre spændende forretningsområder, fx Virk, ERST Distribution og Ejendomsdatarapporten. Kort
sagt - godt 200 systemer fordelt på knap 33 forretningsområder.

Teknisk profil med stærke kompetencer inden for it-arkitektur

Vi forestiller os, at du har en længere teknisk eller forretningsmæssig uddannelse (fx ingeniør, datalog, cand.it eller lignende). Desuden har du stærke kompetencer inden for it-arkitektur, herunder serviceorienteret arkitektur.

Derudover er det en fordel, at du har:

 • erfaring med etablering og anvendelse af arkitekturstandarder
 • kendskab til OIO-reolen og relevante standardrammeværktøjer inden for it-arkitektur
 • erfaring med agile udviklingsprocesser
 • erfaring med at arbejde i et politisk – og til tider hektisk – miljø
 • indgående erfaring med at designe systemarkitektur i komplekse systemer
 • en veludviklet evne til at sætte dig ind i interessenters situation og behov
 • en veludviklet humoristisk sans og stærke sociale kompetencer

Det er af afgørende betydning, at du kan lytte til og forstå brugernes behov og udfordringer samt være god til at kommunikere og oversætte.

Om Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har omkring 1000 medarbejdere, som arbejder på fem forskellige lokationer i landet – Langelinie og Amagerfælledvej i København, Slotsgade i Nykøbing Falster og Ferskvandscenteret i Silkeborg. Denne stilling er placeret på Langelinie. 

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed. Vi lægger vægt på at skabe resultater af høj kvalitet, og vi er ikke bange for at gå nye veje for at finde løsninger. Derfor arbejder vi bl.a. med nye teknologier, digitale løsninger og data til at effektivisere vores drift og skabe værdi for virksomhederne. Vi lærer gerne af andre, og vi arbejder altid i partnerskab med andre myndigheder, organisationer og virksomheder. 

Du kan læse mere om Erhvervsstyrelsen på www.erst.dk.   

Om ansættelsen

Ansættelsen sker efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC med mulighed for at forhandle tillæg. Indplacering vil være som fuldmægtig eller specialkonsulent afhængig af kvalifikationer. Der er mulighed for at indgå forhandling om tillæg. 

Der er tale om en fast fuldtidsstilling med tiltrædelse hurtigst mulig. 

Yderligere information om stillingen kan fås ved henvendelse til chef Jesper Høj på tlf. 35 29 18 87. Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan fås ved henvendelse til HR-rekrutteringspartner Diana Jørgensen på tlf. 91 33 71 39.

For at søge stillingen klikker du på linket ”Søg jobbet her” i annoncen og følger instruktionerne. Din ansøgning, CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest søndag den 31. oktober 2021.

Der vil blive indkaldt til samtaler løbende. 

Læs mere om Erhvervsstyrelsen som arbejdsplads samt rekrutteringsprocessen her: https://erhvervsstyrelsen.dk/jobs-i-erhvervsstyrelsen 

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, som afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle uanset personlig baggrund til at søge.  

Gem job