Afreg­nings- og ak­tør­sup­por­ter til Energinet DataHub


Trives du med et job, hvor der stilles store krav til kvalitet og grundighed? Vil du være med til at varetage den daglige drift og sikring af datagrundlag til afregning til markedsaktørerne – så de oplever Energinet som en seriøs og professionel samarbejdspartner?

Som vores nye kollega i afregnings- og aktør support teamet kan du se frem til en spændende dagligdag med omdrejningspunkt i engrosmarkedet inden for el. Din arbejdsplads bliver på vores kontor i Fredericia med mulighed for hjemmearbejde og stor fleksibilitet i forhold til dit arbejde.

Store datamængder og stor ekstern kontaktflade

Sammen med dit team vil du sikre, at net-virksomhederne indsender måledata i henhold til markedsforskrifter, hvor du medvirker til at validere kvaliteten af de modtagne måledata. Foruden kontrol af måledata, kontrollerer vi korrekt tilknytning af såvel Energinets priselementer som tilknytningsafgifter. Afdelingen står hver måned for opgaverne omkring beregning af engrosydelser mellem aktørerne. Denne udgør årligt et beløb omkring 40 mia. kr.
Endelig vil du også få opgaver i relation til opfølgning på kvaliteten af stamdata, ligesom der er mulighed for opgaver i relation til de mange verifikationsopgaver vi gennem lovgivningen er pålagt.

For at lykkes i jobbet er det vigtigt, at du evner at sætte dig ind i komplekse problemstillinger og er vant til at arbejde med kontroller. Du er struktureret og vedholdende i din opfølgning, og er motiveret af at gå i dybden med faktuelle problemstillinger. Da DataHub og markedsprocesserne er væsentlig for et velfungerende elmarked, vil du eller en fra dit team starte de første kontroller af nattens kørsler kl. 7.00 på alle hverdage.

Glæd dig til et varieret job i en afdeling med dygtige kolleger, hvor du får en bred kontakt til mange typer aktører på det danske elmarked og med din professionalisme er med til at sikre, at Energinet opfattes som en kvalificeret og troværdig samarbejdspartner.

Erfaring med afregning

Din uddannelsesmæssige baggrund er ikke væsentlig, men det er vigtigt, at du trives med at arbejde med tal og holde styr på store datamængder. Da vi arbejder i forskellige it-systemer, er det vigtigt, at du har gode færdigheder indenfor it og færdes hjemmevant i de gængse MS Office-programmer. Har du kendskab til nogle af de mere komplekse muligheder i Excel omkring pivot tabeller og opbygning af makroer, vil dette ligesom kendskab til det danske elmarked være en fordel.

Da vi har en tæt dialog med vores kunder, er du åben og imødekommende, ligesom du lægger vægt på at give kunderne en god oplevelse. Du har gode kommunikationsevner både mundtligt og skriftligt. Da du holder styr på store datamængder, får du brug for både din analytiske sans og dit blik for detaljen. Vi har travlt, så derfor er det også vigtigt, at du er ansvarsbevidst, resultatorienteret og sætter et højt arbejdstempo. Du kan samarbejde med alle slags mennesker og bidrager til den gode stemning med godt humør og diplomatisk sans.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”søg jobbet her”. Vi holder samtaler løbende og lukker rekrutteringen, når vi har fundet den rette kandidat, så vent ikke for længe med at sende din ansøgning. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Senior Manager, Per Bergstedt på telefon 22 12 07 72. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.

ANSØGNINGSFRIST: 31. oktober 2021.


Energinet Datahub A/S ejer og driver DataHub – et centralt og uafhængigt it-system, der samler alle oplysninger om danskernes elforbrug og produktion. Vi sikrer afregning, standardiserede processer og ensartet kommunikation mellem aktørerne i elmarkedet. Vi er et datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

Se film om Energinet.

Gem job