Junior cy­ber­ana­lytiker til nyt ana­lyse­cen­ter i Sund­hedsdata­styrelsen


Vil du være med til at sikre, at den danske sundhedssektor i fremtiden står endnu stærkere over for cybertrusler? Er du klar til at blive en del af et ambitiøst team, der prioriterer faglighed og udvikling højt? Så er her en unik mulighed for at blive en del af vores enhed og gøre en forskel for sundhedssektoren!

Om Afdelingen for Cyber- og Informationssikkerhed

Sundhedsdatastyrelsen er selv en væsentlig aktør i det danske sundhedsvæsen, som hver dag behandler store mængder personfølsomme data til patientbehandling, forskning, klagesagsbehandling, tilsyn, kvalitetssikring og meget mere. Vores Afdeling for Cyber- og Informationssikkerhed (CIA) har til opgave at styrke indsatsen for at sikre, at disse oplysninger bliver beskyttet bedst muligt.

Afdelingen varetager funktionen som decentral cyber- og informationssikkerhedsenhed (DCIS) i forhold til cyber- og informationssikkerhedsstrategien på sundhedsområdet. Det indebærer, at vi sammen med sundhedssektorens aktører udmønter sektorens strategi for cyber- og informationssikkerhed. Det er som led i dette strategiarbejde at vi nu etablerer et centralt analysecenter i samarbejde med sektorens aktører. Etableringen af vores nye decentrale analysecenter har til formål at foretage overvågning- og analyse af cyberaktivitet i sundhedssektorens systemer og infrastruktur med henblik på at opdage og undgå uønsket aktivitet i sundhedssektoren. Analysecentret er forankret i Sundhedsstyrelsen

Din hverdag hos os

Som cyberanalytiker arbejder du med bearbejdning, analyse, vurdering og formidling af data. Du vil få nær kontakt og dagligt samarbejde med sektorens aktører, herunder andre myndigheder. For at få succes i stillingen, er det vigtigt, at du forstår værdien af det tværfaglige samarbejde og vidensdeling. Frem for alt skal du synes det er spændende at være opsøgende og vende endnu en ”teknisk sten” mere for at se, om der er noget problematisk der skal håndteres. Lysten til at finde trusler, sårbarheder og uønsket aktivitet i sundhedssektoren skal være det, der driver dig.

Du vil i funktionen arbejde tæt sammen enhedens øvrige medarbejdere, der alle bidager til, at vi kan stille et stærkt hold med høje ambitioner. Som junioranalytiker vil dine primære arbejdsopgaver bl.a. være:

  • Dagligt at gennemgå, analysere og triagere aktivitetsdata og anomalie informationer
  • At foretage threathunting i tæt samarbejde med sundhedssektorens aktører
  • At lave Deep dive og trendanalyser på logs og anomalie data
  • Sammen med resten af teamet at opbygge og formidle cybersituationsoverblik for sundhedssektoren
  • På daglig basis at samarbejde med sektorens aktører og Security Operation Centre
  • At være firstline support i 24/7 rådighedsvagten og ”single point of contact” for sundhedssektorens operative kapaciteter til analysecentret.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer

Vi forstiller os at du har en relevant basisuddannelse eller tilsvarende praktisk erfaring, fx fra cyberværnepligt eller som netværkstekniker.

Som person fungerer du godt i en travl og tværfaglig hverdag, hvor akutte og ikke-planlagte opgaver ofte må prioriteres over andre arbejdsopgaver. Evnen til at arbejde selvstændigt er afgørende. Vi forventer, at du brænder for dit fag og har lyst til at være med til at udvikle og styrke sektoren og gøre en forskel på nationalt plan.

Du har erfaring med at arbejde analytisk med tekniske data og cybersikkerhedsværktøjer.
Endvidere har du erfaring medsystemer så som logmanagent, SIEM systemer, network detection and respons enheder, Cloud sikkerhed, sårbarhedsscannere og trusselsinformationer. Du er derfor bekendt med hvordan du skulle bruge systemer som logpoint, elasticSearch, LogRhythm, Logstash, Darktrace, Wireshark, Kali Linux, Parrot, powershell, cloud app security, ChaosSearch og kan derudover læse og forstå event logs, og CVE/CVSS.

Du brænder for cybersikkerhed og kan se dig selv arbejde i et ambitiøst og tværfagligt miljø. Derudover er du villig til at lære og udvikle dig sammen med resten af teamet og aktørerne i sundhedssektoren.

For at blive ansat skal du gennemgå et sikkerhedsgodkendelsesforløb.

Vi tilbyder

Du bliver en del af et stærkt fagligt miljø, hvor vi arbejder målrettet inden for cyber- og informationssikkerhed, i en afdeling med et uformelt, dynamisk og socialt arbejdsmiljø med engagerede og dygtige kollegaer.  Vi vil være med til at sætte dagsorden når der arbejdes cybersikkerhed, og vi arbejder med opgaver og udfordringer i en nytænkende og agil tilgang.

Vi prioriterer uddannelse og kompetenceopbygning højt i afdelingen. Vi ønsker at skabe et udviklende og motiverende miljø for alle, også vores juniorcyberanalytiker. Derfor sætter vi kontinuerligt fokus på din udvikling, din kompetenceopbygning og opgaverne.

Vi er en fleksibel arbejdsplads centralt placeret i København med 37 timers arbejdsuge og betalt frokostpause.  

Løn og ansættelsesvilkår

Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og akademikernes Centralorganisation

Eller

Du vil blive ansat i henhold til gældende Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer (OAO-S-Fællesoverenskomsten) og gældende organisationsaftale for kontorfunktionær, laboranter og it-medarbejdere og HK/STAT eller HK-Stamdata.

Kontakt os gerne

Du kan få mere at vide om jobbet ved at kontakte afdelingschef Søren Bank Greenfield på sbgr@sundhedsdata.dk (primært) eller tlf. 4040 9146.

Er du interesseret?

Klik på "Søg jobbet her" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i 43 og 44. Du kan læse mere om, hvad vi laver på www.sundhedsdatastyrelsen.dk.

Sundhedsdatastyrelsen har røgfri arbejdstid og et røgfrit campus.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.

Ansøgningsfrist: 24-10-2021

Gem job

Sundhedsdatastyrelsen
Publiceret: 8 October 2021

Arbejdssted

Location København