SAP Technical Ap­pli­ca­tion Architect

Er du interesseret i alle de tekniske applikationsområder i SAP? Har du arbejdet med disse i mange år i forskellige konstellationer og kombinationer som SAP-arkitekt? Vil du være med til at sætte dit fingeraftryk på det digitale Danmark, og tænder du på kreative digitale løsninger, som kan gøre livet lettere for vores kunder? Så er du måske den, vi søger!

KMD har i en årrække været en af de store spillere, når det gælder udvikling, vedligehold og drift af SAP-systemer. Vi er i KMD omkring 400 kompetente SAP-kollegaer med mange års erfaring inden for SAP-løsninger til offentlige og private kunder. Vi har kontinuerligt fokus på vidensdeling, opbygning af kompetencer og på at være på forkant med udviklingen inden for SAP.

I SAP Strategy & Innovation afdelingen søger en Teknisk Applikationsarkitekt. KMD’s SAP Division har nemlig fået vokseværk, og vi rekrutterer derfor flere profiler. Profilerne skal hjælpe os med at bevare og udbygge vores store styrke og dybde på SAP-området. Som et af Danmarks største SAP-huse sætter vi til stadighed et markant aftryk på hele SAP-økosystemet gennem publikationer, SAP-mentorer, indlæg på konferencer, samt som arrangør og indlægsholder på SAP Inside Track flere steder i Europa. Vi har brug for flere skarpe hoveder til at fastholde og udbygge vores position.

Om jobbet

Du bliver en del af KMDs SAP Division, som leverer SAP-arkitektur og løsninger på tværs af KMDs forretningsområder. Du indgår i vores SAP Strategy & Innovation-afdeling med kolleger, der arbejder med alle områderne inden for SAP og udstikker strategien for arkitekturen og innovationen for KMD’s SAP-løsninger og projekter. Du får mulighed for at arbejde på forskellige opgaver hos statslige eller private kunder. Arbejdet sker i projektteams, hvor projektledere, forretningsspecialister, arkitekter, konsulenter og udviklere arbejder tæt sammen om at løse kundernes udfordringer.

Dine primære arbejdsområder vil være at:

 • Arbejde som en del af et team på kundedrevne arkitektur- og udviklingsopgaver
 • Arbejde med strategi og innovation på de nyeste SAP-teknologier
 • Deltage i implementering og/eller transition til S/4HANA-løsninger både i Cloud og on-prem-versioner
 • Foretage behovsafklaringer og fastlæggelse af arkitektur sammen med kunder og forretningsspecialister

Om dig

Vi forestiller os, at du har dyb og tværgående viden om hele SAP’s teknologiplatform. Du har arbejdet med de nyeste muligheder indenfor S/4HANA både på teknologi og applikationsområdet, herunder hvordan SAP-applikationerne kan udvides hensigtsmæssig med moderne SAP add-on-teknologier og kan følge koncepter som Keep-the-Core-Clean og Security-by-design. Det forventes, at du har erfaringer med SAP-metoder og -værktøjer.

Som person befinder du dig godt i feltet mellem forretning og teknologi, hvor du påtager dig lederskabet af opgavernes gennemførsel. Du forstår kundens forretning og på den baggrund kan du foreslå nye teknologiske tiltag, der understøtter kundens forretningsbehov.

Du har mere end 8 års erfaring med SAP-arkitektur og formentlig en længerevarende it-uddannelse som Datalog, Civilingeniør inden for IT eller liggende.

Som person er du god til at sætte dig i kundens sted og har en god forretningsforståelse. Du er en teamplayer, der samtidig formår at løfte dit personlige ansvarsområde. Du skal evne at hæve dig op og lægge planer for fremtidens systemer og arkitektur. Dit fokus er ofte på standardisering, automatisering og effektivisering, og du arbejder struktureret og analytisk i din tilgang til opgaverne. Du må gerne synes, det er sjovt at lave nyt, men det er vigtigt, at du finder det motiverende at vedligeholde en applikation, så kundernes drift er stabil. Det er vigtigt, at du kan navigere i en stor og kompleks organisation, hvor din kollega kan sidde et andet sted i Danmark eller på lokationer uden for Danmark. 

Vi forestiller os at du har erfaring med:

 • SAP NetWeaver-platformen 
 • SAP S/4HANA
 • Integration med PO og/eller SAP CPI
 • ABAP-udvikling herunder UX, Dynpro, Web Dynpro, HTML5, SAP-UI5, SAP Fiori samt OO ABAP, oData, CDS, BOPF

Du har desuden kendskab til flere af følgende:

 • SAP ERP og S/4HANA forretningsapplikations områderne Finans, Logistik, HCM og BI
 • SAP HANA platformen
 • Metoder, teorier og værktøjer som SAP Activate, SAP Solution Manager samt evt. Focused Build, ABAP-test Cockpit og automatiseret Unit test-af ABAP
 • AI, Maskinlæring, RPA, API management, Cloud Native udvikling, IoT

Er du interesseret?

KMD er Danmarks største, sjoveste og mest seriøse legeplads for it-talenter. Vi er 1.000 it-specialister, der arbejder med Java, Microsoft, Mainframe, SAP, arkitektur, test og projektledelse. I KMD er vi ligeglade med, hvor du får dine gode ideer. Bare du deler dem med os. Er du klar til at logge på dit livs stærkeste netværk?

Hvis du vil vide mere om stillingen er du meget velkommen til at kontakte SAP Senior Program Director Jan Hesthaven på +45 22231970 eller jat@kmd.dk.

Vi opfordrer dig til at sende din ansøgning hurtigst muligt, da vi indkalder til samtaler løbende. Seneste frist for ansøgning er 31. oktober 2021. 

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed som udvikler og leverer software, løsninger og IT-tjenester primært til Danmarks offentlige og finansielle sektor og med et voksende fodaftryk i den private sektor og i Norden.
Vores unikke domæneviden, pålidelighed og tilgang til sikkerhed og driftsstabilitet gør, at KMD i dag er en af de mest anerkendte og benyttede leverandører i den danske it-branche.

KMD’s løsninger er med til at effektivisere processer og skabe bedre service for kunder hver dag hele året rundt. Vores systemer håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser. I alt bliver det til cirka 400 mia. kroner om året, hvilket svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP.

KMD-koncernen har en årlig omsætning på mere end fire milliarder danske kroner og har omkring 3.500 ansatte. KMD's hovedkontor er i Ballerup, men har også kontorer i Odense, Aarhus og Aalborg. Derudover har KMD også medarbejdere i Polen, og hos samarbejdspartner i Indien.

KMD er ejet af NEC - en global leder inden for integration af banebrydende IT og netværksteknologier, der gavner virksomheder og mennesker over hele verden. NEC beskæftiger mere end 100.000 mennesker globalt. KMD's størrelse betyder, at vi tilbyder en stor variation af faglige udfordringer og et unikt fagligt miljø. Med stor knowhow indenfor komplekse arbejdsområder og kompetente, ambitiøse og ikke mindst innovative medarbejdere står KMD over for en international rejse med NEC. I KMD forsøger vi ikke kun at leve op til vores kunders forventninger, men stræber mod at overstige dem.

I KMD forventningsafstemmer vi med vores medarbejdere gennem målaftaler og løbende dialog. Det bidrager til den gensidige tillid, det kræver for at give vores medarbejdere frihed under ansvar, fleksibilitet og plads til at være dem, de er. KMD er en virksomhed i forandring, hvor tempo, agilitet og ukendte parametre er hverdag.

Gem job